ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΠ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού
Advertisements

Γλώσσα Προγραμματισμού LOGO MicroWorlds Pro
Σύντομη Παρουσίαση των Μαθηματικών του Project «Παρθενώνας»
Pivot a time travel.
Έγινε επίδειξη και πρακτική εφαρμογή δύο δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας κειμένου (Microsoft Office, OpenOffice Writer). Μάθαμε πώς αλλάζουμε τη γλώσσα.
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
Ονοματεπώνυμο Φοιτητριών:
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
Σκοπός Σκοπός της εισαγωγής της Πληροφορικής στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις βασικές.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Υπ. Αγωγής Υγείας ΠΕ Δ΄ Αθήνας
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Τάξη Β Ενότητα 4 Κινέζικο τετράγωνο
Το ενδιαφέρον των παιδιών για εκείνο το οποίο "καλούνται" να λάβουν ως νέα πληροφορία είναι αυτό που αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρό τους στην ανακάλυψη.
Μια ιστορία για δύο βότσαλα Πάνω σε φωτογραφίες της Κίνας!
12. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Η εφαρμογή που χρησιμοποιήσαμε είναι το PLANNER 5D. Είναι μια εφαρμογή η οποία χρησιμεύει στην σχεδίαση κτηρίων σε μορφή 2D και 3D.
Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014.
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τα ειδώματα του πανηγυριού» Σχ. έτος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Η ενδυμασία στο πέρασμα του χρόνου» Σχ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Τίτλος: «Συναισθήματα»
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώω ό,τι να ’ναι ή ό,τι πρέπει;»
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
Απεικόνιση αντιπροσωπευτικών φύλλων από δουλειές μαθητών στο Revelation Natural Art σχετικά με την συμμετρία στη ζωγραφική (Έχει προηγηθεί επίδειξη από.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Eξωκλήσια παρουσίαση. Φωτογραφίες Ξωκλήση της Παναγίας Φανερωμένης Ξωκλήση Ζωοδόχου Πηγής.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Η περιοχή του σχολείου μας ΤΑΞΗ Γ΄ 2 Η ΕΝΟΤΗΤΑ 1 η Παρουσίαση.
Το μαγικό χαλί Η ομάδα μας Μαριλή Μάριος Ορέστης Νίκος.
Διδακτική Μαθηματικών Ι 9 Απριλίου 2014 Μάθημα 4 ο -5 ο Επίλυση προβλήματος ( συνέχεια )
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Καούρες μας, ξινίλες μας και σκορδοκαΐλες μας…» Σχολικό έτος ο Νηπιαγωγείο Πατρών.
ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Ο σχηματισμός των σκιών».  Τα παιδιά στη νηπιακή ηλικία έχουν εμπειρίες, αλλά είναι αδιαφοροποίητες  Ο σχηματισμός των σκιών αποτελεί ένα περίπλοκο.
Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να συνεργαστούμε με 15 διαφορετικά νηπιαγωγεία απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και με δυο από την Τουρκία και.
Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Π.Ε. Χανίων Αγωγή Υγείας: « Ο Ευτύχης ταξιδεύει» 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΜΟΥ σχ. έτος
Β ΕΞΑΜΗΝΟ. o 1 Βρεφικό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Προνηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Νηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών)
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
Πανεπιστήμια Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Μάθημα: Δραστηριότητες από τον κόσμο.
Παρέμβαση σε μαθητές Α’Λυκείου
Εργασία των φοιτητών: Κοσμάς Βασίλης Ραράκου Μαρία Αγγελική
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Πολλαπλασιασμός κλασμάτων ( Ενότητα 5 )
Β’ γυμνασίου(Γεωμετρία)
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική ομάδα:
κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
Μαρία Ζερβού Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν.Κέρκυρας
Πως φτιάχνουμε γραφική παράσταση
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
ΛΥΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ. Σαμαρά, Δασκάλα.
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
Παρουσίαση κρίσιμου συμβάντος
Παίζουμε παντομίμα; Χατσίκου Ιωάννα
1 ο Νηπιαγωγείο Βραχναιίκων
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Φαρρών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΠ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΠ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ Αθηνά Χαραλάμπους Μάρτιος 2014

Γεωμετρία Δείκτες Επιτυχίας Προδημοτική Δείκτης: Τα παιδιά να κατασκευάζουν συμμετρικά σχήματα, χρησιμοποιώντας υλικά και λογισμικά. Στόχος: Τα παιδιά να φτιάχνουν συμμετρικές πίτσες Υλικά: 25 καπελάκια για μάγειρες, λεζάντα για την πινακίδα «ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ», ξύλινη πίτσα με διάφορα ξύλινα υλικά, 100 χάρτινες πίτσες με διάφορα υλικά (διαφορετικός βαθμός δυσκολίας), 25 άδειες χάρτινες πίτσες, τραγούδι «I am a pizza»

Εμπειρίες των παιδιών για την συμμετρία Τα παιδιά την προηγούμενη μέρα του μαθήματος: παρακολούθησαν μια παρουσίαση για τη συμμετρία στη φύση (https://www.youtube.com/watch?v=fCKILUeV1xk) εντόπισαν συμμετρικές εικόνες στην τάξη διέκριναν συμμετρικές και μη συμμετρικές εικόνες εντόπισαν τον άξονα συμμετρίας σε διάφορες εικόνες ζωγράφισαν συμμετρικές εικόνες με τη μέθοδο της διπλωτικής

Πιτσαρία Καλού Χωριού Ορεινής Η τάξη μας μετατράπηκε στην πιτσαρία Καλού Χωριού Ορεινής. Τα παιδιά και η νηπιαγωγός εργάζονταν στην πιτσαρία! Ο φίλος μας ο Μάριος ήταν ο πρώτος πελάτης εκείνη τη μέρα στην πιτσαρία μας. Ο Μάριος μας είπε ότι εντυπωσιάζεται με οτιδήποτε είναι συμμετρικό. Μας παρακάλεσε να του φτιάξουμε μια συμμετρική πίτσα. Ο Μάριος εντυπωσιάστηκε όταν είδε τη συμμετρική πίτσα που του φτιάξαμε. Μας ευχαρίστησε.

Τα παιδιά φτιάχνουν συμμετρικές πίτσες Το κάθε παιδί πήρε, στη συνέχεια, τη δική του πίτσα με διάφορα υλικά στη μια της πλευρά και ένα πιάτο με διάφορα κομμένα υλικά. Στόχος ήταν να παρατηρήσει προσεχτικά τα υλικά της πίτσας στο μισό μέρος και να τοποθετήσει τα αντίστοιχα στο άλλο μισό ώστε να γίνει συμμετρική. Κάθε παιδί που έφτιαχνε τη συμμετρική του πίτσα, έπαιρνε άλλη. Τα παιδιά έφτιαξαν συνολικά τέσσερις πίτσες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. (Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι από: http://www.sparklebox.co.uk/ previews/7126-7150/sb7138.html)

Φτιάχνουμε τέσσερις διαφορετικές πίτσες Τα παιδιά εργάστηκαν με προσοχή για να μπορέσουν να κάνουν τις πίτσες τους συμμετρικές. Πιο δύσκολο για αυτά ήταν να τοποθετούν τα υλικά στην ακριβή θέση. Πολλές φορές τα έβαζαν ανάποδα. Όταν όμως δίπλωσαν την πίτσα στη μέση μπόρεσαν να τοποθετήσουν όλα τα υλικά στη σωστή θέση. Oι τέσσερις πίτσες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας 1 2 3 4

Φτιάχνουμε συμμετρική μια άδεια πίτσα Στη συνέχεια, τα παιδιά πήραν από μία άδεια πίτσα και τους ζητήθηκε να προσθέσουν διάφορα υλικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι συμμετρική. Στις φωτογραφίες φαίνονται κάποιες από τις πίτσες που έφτιαξαν τα παιδιά. Τα κατάφεραν περίφημα!

Συμμετρικές μπορεί να είναι και οι κινήσεις του σώματος μας Τέλος, τα παιδιά άκουσαν το τραγούδι «I am a pizza» (https://www.youtube.com/watch?v=0O16-V_JtYs). Τα παιδιά χόρευαν και όταν σταματούσε η μουσική έπρεπε να γίνουν αγάλματα αλλά οι κινήσεις του σώματος τους να είναι συμμετρικές.

Η επόμενη μέρα… Ελεύθερες Δραστηριότητες: Την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να φτιάξουμε αληθινές συμμετρικές πίτσες. Σε ένα τραπέζι υπήρχαν διάφορα λαχανικά τα οποία τα παιδιά έπρεπε να κόψουν για να τοποθετήσουν πάνω στις πίτσες. Τα παιδιά κατάλαβαν ότι έπρεπε τα λαχανικά τους να τα κόβουν το ίδιο μέγεθος για να μπορούν να είναι συμμετρικές οι πίτσες τους.

Τι νόστιμες οι συμμετρικές μας πίτσες! Αυτές είναι οι αληθινές συμμετρικές μας πίτσες! Η πίτσα ήταν χωρισμένη στη μέση με κέτσαπ. Τα παιδιά εργάστηκαν σε ζευγαράκια. Προσπαθούσαν να εντοπίσουν δύο ίδια λαχανικά που να έχουν το ίδιο μέγεθος. Έβαλαν τα δυνατά τους για να είναι συμμετρικές οι πίτσες τους! Είναι και συμμετρικές αλλά είναι και πολύ νόστιμες!

Η συνέχεια… Τα παιδιά ήταν πολύ ενθουσιασμένα με τις πίτσες που έφτιαξαν. Ζήτησαν να έχουν πίτσες στη γωνιά των μαθηματικών και υλικά για να τις κάνουν συμμετρικές Την επόμενη μέρα αποφάσισαν μόνοι τους να ζωγραφίσουν συμμετρικές πίτσες! Πολλές από τις κατασκευές που έκαναν με το οικοδομικό υλικό προσπαθούσαν να είναι συμμετρικές. Πολλοί γονείς εντυπωσιάστηκαν όταν τα παιδιά τους πήγαν στο σπίτι και έψαχναν να βρουν τον άξονα συμμετρίας σε διάφορες εικόνες. άρα…ο στόχος του μαθήματος επιτεύχθηκε!

Σας ευχαριστώ πολύ!