Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
¨Ένα μικρό βήμα για μένα, ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα¨
Advertisements

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ <ΕΔΣΠΥ>
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!!
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
Το μάθημα της Αστρονομίας και Μάτια στο Ηλιακό Σύστημα
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
Ηλιακό Σύστημα Ερευνητική εργασία 2ου τετραμήνου της Ά τάξης του 1ου Γενικού λυκείου Καστοριάς.
ΗΗΜΕΙΑ.
Οι πλανήτες είναι οι εξής:
Ηφαίστεια Η δομή ενός ηφαιστείου.
Επιχειρήματα κατά της Αστρολογίας Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.. Το ηλιακό σύστημα Από αριστερά Ήλιος, Σελήνη, Δίας. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας.
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!! 1.Πόσο μακριά βρίσκεται το φεγγάρι από τη γη; μίλια μίλια μίλια μίλια μίλια.
Παρατήρηση φαινομένων στην Γη: Milky Way, Παλίρροια, Σέλας,
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΣΕΛΗΝΗ Πήρε το όνομα της από την Ελληνική μυθολογία. Ήταν κόρη του Υπερίωνα και της Θείας. Ήταν αδελφή της Hούς (Αυγής) και του Ηλίου.
6.2 ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.
ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ
Μοιραία Σύγκρουση Ο όρος προσδιορίζει μικρά σώματα του Ηλιακού Συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω απ' τον Ήλιο.. Αστεροειδής.
Ερευνητική Εργασία Ο Θάνατος(;) των άστρων
Αυγούστα Πετρακάκη Ελευθερία Μυρωνίδου Ιφιγένεια Μορφοπούλου
Ελληνογερμανική Αγωγή Εξωπλανήτης είναι κάθε πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από ένα άλλο άστρο, είναι δηλαδή κάθε πλανήτης που ανήκει σε κάποιο.
ΙΔΗ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ. Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα.
Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που από την εικόνα του φαίνεται παράδεισος ενώ όλος ο πλανήτης περιβάλετε από λαβα ηφαίστειων ενώ υπάρχει ένα σύννεφο από.
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
Παπαδάκης Φώτης Φάμελλος Πέτρος Β2
Μετεωροειδείς και αστεροειδείς.
ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Ακραία Φυσικά Φαινόμενα
Δήμητρα Αντρέου Δήμητρα Αντρέου Γεωργία Ιωαννίδη Γεωργία Ιωαννίδη Ευαγγελία Ζαχαριουδάκη Ευαγγελία Ζαχαριουδάκη Άγια Σκέινεχ Άγια Σκέινεχ Ιούλιος του 1969.Οι.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ.
★ Πλανητικη Σκιαση Παρουσίαση απο τους μαθητές : ★ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΝΟ ★ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΡΣΙΤΗ.
Η NASA απαθανάτισε γεγονότα και φαινόµενα που συνέβησαν το 2010 και παρουσίασε την όµορφη όψη τους όπως µόνο οι αστροναύτες κατάφεραν να δουν Όσα είδαν.
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
Ηλιακό Σύστημα Ως Ηλιακό Σύστημα συνήθως εννοείται ο Ήλιος με τους οκτώ πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Αν θα θέλαμε να είμαστε ακριβείς όμως,
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΜΗΣ,ΑΦΡΟΔΙΤΗ,ΓΗ, ΑΡΗΣ,ΔΙΑΣ,ΚΡΟΝΟΣ,
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!.
ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Πέτρος Καϊναδάς Διημερίδα Αστρονομίας 4-5 Απριλίου 2009.
Το ηλιακό σύστημα και οι πλανήτες
Θανάσης Αλμπάνης & Γιάννης Ρίζος. Ερευνητική εργασία με θέμα τον πλανήτη Δία O Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι ο πέμπτος.
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η Δήμητρα Σκληθριώτη Ζήσης Κωστάκης Μαρία Καρκαλά.
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη,
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Ιωάννης Καραγιάννης 4216 Διεξοδική διερεύνηση του Κύκλου του Νερού, παρουσίαση των δομικών του στοιχείων και η επίδραση του στην ανθρώπινη καθημερινότητα.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΑΝΗΣ
Πρώτη προσελήνωση στο Φεγγάρι της NASA το 1969 ΑΛΗΘΕΙΑ Η΄ ΨΕΜΑ;
Ο κυκλος του νερου Φωτεινη ΖΕΡΒΑ Α.Μ:4210 Ο Κύκλος του νερού.
ΒΑΡΟΣ Το Βάρος στο Ηλιακό μας Σύστημα
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ;
Ηλιακο συστημα.
Εύρεση τοποθέσεων των διαστημόπλοιων Apollo.
Υπεύθυνος καθηγητής – Κ . Βαλανίδης
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : κ.Μαυροματάκη
NASA.
ΑσφΑλεια στο διαδΙκτΥο
Λεωνίδας Κωστάλας, Μενέλαος Μικέδης
<<Η Βαρύτητα>>ΗΕργασία πληροφορικής
Ο απέραντος κόσμος !!!.
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
Ηλιακό Σύστημα.
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΠΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
Ηλιακό Σύστημα.
Προσσελήνωση αλήθεια ή ψέμα;
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου. Παρουσίαση 3/2/2012

ΘΕΜΑ: Προσελήνωση 1969: ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ

Εργάστηκαν και παρουσιάζουν : ΣΤΑΘΗΣ ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΡΑΠΤΗ

Neil Armstrong: Commander. Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του Σπούδασε αεροναυτική και αεροδιαστημική. ______________________________ Buzz Aldrin: Lunar Module Pilot. Γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του Σπούδασε στην στρατιωτική ακαδημία.

Michael Collins: Command Module Pilot Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1930 Σπούδασε στη στρατιώτικη ακαδημία.

Τι πιστεύουν οι μαθητές του Λυκείου για το αν προσεληνωθήκαμε το 1969;

1.Πιστεύω ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μεν, αλλά όχι το Όπως όλη η επιστημονική κοινότητα, πιστεύω ότι η προσελήνωση έγινε πράγματι το Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι όντως οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν το Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μετά το 1969.

Ανάμεσα στα δύο φύλα, τα πράγματα διαφοροποιούνται Τα αγόρια: 1.Πιστεύω ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μεν, αλλά όχι το Όπως όλη η επιστημονική κοινότητα, πιστεύω ότι η προσελήνωση έγινε πράγματι το Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι όντως οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν το Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μετά το 1969.

Τα κοριτσια 1.Πιστεύω ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μεν, αλλά όχι το Όπως όλη η επιστημονική κοινότητα, πιστεύω ότι η προσελήνωση έγινε πράγματι το Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι όντως οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν το Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να απαντήσω, αλλά θεωρώ ότι οι αστροναύτες προσεληνώθηκαν μετά το 1969.

1) Όταν οι αστροναύτες τοποθετούν την αμερικάνικη σημαία αυτή κυματίζει Η σημαία κρατιέται ψηλά από ένα οριζόντιο κοντάρι και κινείται απλά όταν ξεδιπλωθεί επειδή ο πόλος έχει σταθεροποιηθεί από τους αστροναύτες. Ο πόλος της σημαίας είναι ελαφρύς, από εύκαμπτο αλουμίνιο και συνεχίζει να δονείται ακόμα και αφού έχουν φύγει οι αστροναύτες, δίνοντας την εντύπωση ότι κυματίζει στον αέρα.

2)Τα αστέρια δεν είναι ορατά στις φωτογραφίες που έχουν παρθεί από το διαστημοπλοιο από την επιφάνεια του φεγγαριού. Ο Apollo κατέφτασε κατά τη διάρκεια του σεληνιακού πρωινού με τον Ήλιο να φωτίζει και να ανακλάται πάνω στη σεληνιακή επιφάνεια. Τα αστέρια δεν είναι αρκετά φωτεινά για να μπορούν να εντοπιστούν στις φωτογραφίες

3) Δεν υπάρχουν ορατοί κρατήρες στις φωτογραφίες που πάρθηκαν κατά την προσελήνωση. Η προσελήνωση γίνεται πάνω σε στερεή πέτρα καλυμμένη από σεληνιακή σκόνη οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθούν κρατήρες.

4) Το διαστημόπλοιο ζυγίζει τουλάχιστον 17 τόνους και βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια της άμμου. Στο ίδιο σημείο υπάρχουν πατημασιές δίπλα από τους αστροναύτες. Το στρώμα της σεληνιακής σκόνης είναι αρκετά λεπτό, έτσι και η σεληνάκατος επικάθεται πάνω σε στερεά πετρώματα. Ενώ οι κινητήρες –κατά την προσελήνωση «σήκωσαν» σκόνη, η οποία γρήγορα ξαναέπεσε στο έδαφος και βρέθηκε κάτω από τα πόδια των αστροναυτών όταν ξεκίνησαν την εξερεύνηση της σελήνης.

5) Οι πατημασιές στη σεληνιακή σκόνη, απουσία υγρασίας ή ατμόσφαιρας ή ισχυρή βαρυτικής έλξης, είναι «περιέργως» πολύ καλά διατηρημένες. Η έλλειψη ατμόσφαιρας άρα και ανέμου στη σελήνη, εξηγεί το γεγονός ότι οι πατημασιές από ξερή σεληνιακή σκόνη δεν θα «σβηστούν» από τον άνεμο, όπως θα συνέβαινε για παράδειγμα στον πλανήτη μας τη Γη.

6) Όταν «απογειώνεται» η σεληνάκατος δεν μπορεί κανείς να δει καθόλου φλόγα. Η σεληνάκατος είναι γεμισμένη με ένα καύσιμο το οποίο δεν μπορεί να παραγάγει ορατή φλόγα.

7) Οι αστροναύτες δεν θα μπορούσαν να έχουν επιζήσει από ένα τέτοιο το ταξίδι, λόγω της υπερβολικής έκθεσής τους στην ραδιενέργεια από την ζώνη Van Allen. Πρόκειται για ισχυρισμό των Ρώσων κοσμοναυτών. Το μικρό διάστημα που απαιτείται για να διασχίσει κανείς τη συγκεκριμένη ζώνη, σε συνδυασμό με την ισχυρή προστασία του διαστημοπλοίου σημαίνει ότι δεν θα υπήρξε ιδιαίτερη έκθεση σε ραδιενέργεια.

8) Οι πέτρες που συλλέχτηκαν από τη Σελήνη είναι ίδιες με αυτές που συλλέχτηκαν από κάποια πειράματα στην Ανταρκτική. Κάποιες σεληνιακές πέτρες έχουν βρεθεί στη Γη, αλλά όλα είναι μετέωρα που έχουν «καεί» λόγω της τριβής κατά την είσοδό τους στη γήινη ατμόσφαιρα. Επιστήμονες γεωλόγοι έχουν επιβεβαιώσει ότι οι πέτρες του Αpollo προέρχονται όντως απευθείας και ατόφιες από Σελήνη, διαμέσου ανθρώπων.

9) Οι σκιές δεν είναι παράλληλες, παρ’ όλο που προέρχονται από μία μόνο πηγή φωτός -τον ήλιο-.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!