ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Πυραμίδα των τροφών.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Κρέας,Ψάρι,Όσπρια.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
Τρώγεται μόνο ψημένο και είναι νόστιμο πολύ. Σας αρέσει πολύ! Τι είναι; Κρέας.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου –Σειρά Παρουσίασης-
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΣ Α’
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Σχολείο:10ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης Τομέας: Υγείας Πρόνοιας Τάξη:Βυπ3
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου
Ενότητα 6.1 ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ενότητα 1.1 Νερό.
Σαλατες - Salads.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Πρωτεΐνες Πρωτεΐνες Αυτοί που συμφωνούν στο φαγητό, συμφωνούν και στη ζωή. ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ.
ΨΑΡΙΑ.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΑΡΝΙΑ ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: ΑΡΝΙΑ #2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αναφέρει.
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Λαχανικά. Τα λαχανικά χωρίζονται σε έξι ομάδες: Καρποί Πράσινα φυλλώδη Ρίζες Κόνδυλοι Βολβοί Άνθη.
1 Τα δημητριακά Από την Παρασκευή Καραγιώργη-Μάγου.
Διατροφή Ενότητα 18: Κρέας, κρεατοσκευάσματα και ψάρια Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
1 Κρέατα  ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Αντιληφθεί και να σχολιάζει τη θέση των κρεάτων στη διατροφή του ανθρώπου 2. Εντοπίζει τα αρνητικά στοιχεία από την.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Ξηροί καρποί.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Ψάρια (αλιεύματα) ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η αφθονία του χοιρινού κρέατος στην κυπριακή αγορά, το τρυφερό και τραγανό ψαχνό ακόμη και των μεγαλύτερων ζώων, η λεπτή του γεύση και η χαμηλή του τιμή, κάνουν το χοιρινό κρέας πολύ καλή επιλογή σε οποιοδήποτε μενού. Το χοιρινό κρέας χρησιμοποιείται πολύ στην παρασκευή αλλαντικών λόγω των προτερημάτων του, όπως είναι η γεύση και η τρυφεράδα του. 2 Ευριπίδης Σάββα

XOIΡINA #1 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Αξιολογεί την ποιότητα του χοιρινού κρέατος. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας χοιρινών παρασκευών. Αναφέρει τη διάρκεια ψησίματος των χοιρινών ρόστων. Κατονομάζει τα τεμάχια του χοιρινού σφάγιου και αξιολογεί την ποιότητά τους. Ευριπίδης Σάββα

Το ψαχνό να έχει ροζ χρώμα και λεπτές ίνες. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Το ψαχνό να έχει ροζ χρώμα και λεπτές ίνες. Το λίπος να είναι άσπρο, απαλό και σε κανονική ποσότητα. Τα κόκαλα να είναι μικρά, λεπτά και με ροζ στίγματα. Το δέρμα να είναι καθαρό και λείο. 3 Ευριπίδης Σάββα

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΑΛΟ 200 ΓΡ ΧΟΙΡΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ 160 ΓΡ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΝΕΤΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ½ ΚΙΛΟ ΚΑΙ 25 ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ευριπίδης Σάββα

ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Το κρέας περιέχει: ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ, οι οποίες είναι απαραίτητες για ανάπτυξη και ανάπλαση. ΛΙΠΟΣ, το οποίο καιγόμενο στον οργανισμό μας, δίνει ενέργεια. ΑΛΑΤΑ, που είναι πλούσια σε σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, Α και σύμπλεγμα των βιταμινών Β. ΕΚΧΕΙΛΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, που δίνουν στο κρέας τη χαρακτηριστική του γεύση. Η ποσότητά τους διαφέρει και εξαρτάται από την ηλικία, την εργασία και τη διατροφή του ζώου. Ευριπίδης Σάββα

ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ 1 Κότσι - Knuckle – Γ 6 Στήθος – fore hock – Γ 2 Μπούτι – Leg – Α 7 Σπάλα – shoulder – Β 3 Νεφραμιά – Loin – Α 8 Σβέρκο – spare ribs – Γ 4 Καρέ – Best end – Α 9 Λαιμός – Neck – Γ 5 Κοιλιά – belly - B 10 Κεφάλι – Head - Γ 4 Ευριπίδης Σάββα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Αξιολογεί την ποιότητα του χοιρινού κρέατος. Υπολογίζει την ποσότητα της μερίδας χοιρινών παρασκευών. Αναφέρει τη διάρκεια ψησίματος των χοιρινών ρόστων. Κατονομάζει τα τεμάχια του χοιρινού σφάγιου και αξιολογεί την ποιότητά τους. Ευριπίδης Σάββα

Ευριπίδης Σάββα