ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
To χρυσό τσακάλι.
Advertisements

Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!!
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
Αγγελοπούλου Μαρία Βασιλοπούλου Ιωάννα
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
Θεωρία της σχετικότητας. Η Γενική θεωρία της Σχετικότητας είναι η θεωρία βαρύτητας π ου π ροτάθηκε α π ο τον Άλμ π ερτ Αϊνστάιν, και η ο π οία π εριγράφει.
Τα θηλαστικά.
54ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ E1
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΛΑΦΙ.
Oπλανήτης γη κινδυνεύει
Προσδεθείτε και ξεκινάμε!!! 1.Πόσο μακριά βρίσκεται το φεγγάρι από τη γη; μίλια μίλια μίλια μίλια μίλια.
Σύμπαν Φαίδρα Τσολακίδη 19/11/2014. Ως σύμπαν εννοούμε το σύνολο των πραγμάτων που υπάρχουν. Σύμφωνα με την επιστήμη το σύμπαν αφορά το χωροχρονικό συνεχές,
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΘ
Λουτσιάνο Λίτσι –Στρατής Χαρισιάδης Δ’2. Ζει Ο μαύρος γύπας είναι ένα είδος της Ευρασίας με τα δυτικά όρια της ζώνης εξάπλωσής του να είναι στην Ισπανία.
Zώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
Παραολυμπιακο Τριαθλο
Παραολυμπιακό Άθλημα Μία παρουσίαση των: Μαρίνα Γαλογάβρα Μαρίνα Γαλογάβρα Γεωργία Πανούση Γεωργία Πανούση Μαρία Μρινοπούλου Μαρία Μρινοπούλου.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΦΝΗ.
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
Μαρίνα Μήτρου και Δώρα Νίκου
ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ: ΑΛΚΗ ΖΕΗ
ΜΑΥΡΟΓΥΠΑΣ Ένα από τα πιο απειλούμενα αρπακτικά στην Ευρώπη είναι ο μαυρόγυπας. Κατά τους ιστορικούς χρόνους το είδος αυτό είχε μεγάλη εξάπλωση και υπήρχε.
ΜΟΥΣΙΚΗ. ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΠ ΠΟΠ ΡΟΚ ΡΟΚ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΑΙΚΑ ΛΑΙΚΑ.
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Ζωγραφιά Σολδάτου.
ΛΥΚΟΣ.
ΞΑΝΘΟΥΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑ
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ Δ ’2.
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων (Carnivora). Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο (Canis lupus familiaris) και θεωρείται πρόγονος.
ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Λευκή Τίγρης.
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
ΔΑΣΟΣ.
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Ελένη Βακανά.
Ζώα υπό εξαφάνιση στην Ελλάδα
Παραδοσιακά Επαγγέλματα b Αγγειοπλάστης Αγγειοπλάστης b Καλαθάς Καλαθάς b Καρεκλάς Καρεκλάς b Ταλιαδώρος Ταλιαδώρος b Τσαγκάρης Τσαγκάρης.
Αγγελική Μποσμαλή Μουσικό Λύκειο Βέροιας
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
Νικολέττα Αθανασίου Δασκάλα Εκπαιδευτής: Χρίστος Καλογήρου Γυμνάσιο Σταυρού ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ ΛΕΥ13Π2-ΚΟ7Δ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις. Πρόκειται.
Τα ζώα της Ελλάδας. Σ' αυτό τον πλανήτη που μας έλαχε να ζούμε, δεν είμαστε μόνοι. Δεν είμαστε εμείς, οι άνθρωποι οι μόνοι ένοικοι αυτής της ποικιλόμορφης.
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
Τα άγρια ζώα της ζούγκλας
Η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους Κ. Α. Ρ. Ε3
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
ΣΙΤΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ
Οικοσυστήματα Οικοσύστημα είναι το σύνολο:
Οικοσυστήματα.
Η εικόνα αυτή περιγράφει τα πάντα που είναι προς Εξαφάνιση !!!!
Η φύση είναι το σπίτι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2 ΛΥΚΟΣ ΜΑΡΙΚΕΛΛΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ Δ΄2

ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΥΚΟ

ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο και θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα. Οι λύκοι ήταν κάποτε άφθονοι και κατοικούσαν σε όλη σχεδόν τη Βόρεια Αμερική, την Ευρασία και τη Μέση Ανατολή, και έως πριν λίγους αιώνες ήταν το θηλαστικό με τη μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση στη Γη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επικράτεια:Ευκαρυωτικά Βασίλειο:Ζώα (Animalia) Συνομοταξία:Χορδωτά (Chordata) Ομοταξία:Θηλαστικά (Mammalia) Τάξη:Σαρκοφάγα (Carnivora) Οικογένεια:Κυνίδες (Canidae) Γένος:Κύων (Canis) Είδος:C. lupus

Τροφη Ο λύκος τρέφεται κυρίως με άγρια φυτοφάγα (ελάφι, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, αγριόγιδο), διάφορα μικρά θηλαστικά, τρωκτικά και κτηνοτροφικά ζώα (πρόβατα, γίδια). Τρώει όμως και φρούτα όπως σταφύλια, μούρα και σύκα.

ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Οι κυριότεροι λόγοι είναι: Μειώθηκαν σημαντικά οι δασικές εκτάσεις όπου μπορεί να ζήσει: από πυρκαγιές, από διάφορα τεχνικά έργα που γίνονται ( δρόμοι, κτίρια κ.λ.π), από την παράνομη υλοτομία. Η ανθρώπινη παρουσία και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Λιγόστεψε η τροφή του γιατί πολλά από τα θηράματά του μειώθηκαν από το παράνομο κυνήγι και τα φυτοφάρμακα. Κάποιοι κυνηγοί όταν συναντήσουν λύκο, βρίσκουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στο σημάδι.

Cartoon

Αστείο Βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=f5EnI6GohZU