1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 2013/2014
Advertisements

Σωματική άσκηση και υγεία Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Φυσιολογικές Μεταβολικές επιδράσεις της σωματικής άσκησης
Άσκηση Η άσκηση μπορεί να έχει πολλές μορφές και για αυτόν τον λόγο ο καθένας μπορεί να διαλέξει τον τύπο που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής του. Σε.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΚΑΡΔΙΑ Καρδιακή παροχή Όγκος παλμού Καρδιακή συχνότητα Αιμοσφαιρίνη Τριχοειδή αγγεία Αιμάτωση μυών.
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
14 ημέρα ώρα Α group 1 Χ 12min ενεργοποίηση – δύναμη με το βάρος
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο
Ο σωματότυπος των αθλητών
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
Σχεδιασμός προγραμμάτων άσκησης στο ΣΔ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ (Β!)
Γ.ΕΛ Ευκαρπίας Ερευνητική Εργασία(Α2) Ερωτηματολόγιο για Αερόβια Άσκηση Ομάδα : Ανώνυμοι Σχολ.Έτος :
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Σωματική άσκηση και Διαβήτης
Foundations for Physiotherapy Practice Συνταγογράφηση της άσκησης
Διάλεξη 13η Πολιομυελίτιδα - Ακρωτηριασμοί
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1-A2
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
20η ημέρα ώρα
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
 Για να πετύχουμε τους στόχους μας σε σχέση με την αερόβια άσκηση(π.χ. καύση λίπους, βελτίωση γενικής αντοχής) πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιά ένταση.
EΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ 2ο ΜΕΡΟΣ
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό κάποιου που δεν γυμνάζεται όταν ακούει τη λέξη 'άσκηση' είναι κούραση, πόνος, ταλαιπωρία. Κι όμως ξεχνάμε.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (β2) ΘΕΜΑ:ΑΕΡΟΒΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑ:POWER ROCKETS ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ ΦΑΤΟΥΡΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Ph.D.
Ψυχοκινητική και Φυσική Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία Ενότητα 5: Αρχές Ανάπτυξης της Φυσικής Κατάστασης Βασιλική Ρήγα Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Προγραμματισμός – προετοιμασία. Η περίοδος προετοιμασίας πρέπει να περιλαμβάνει βελτίωση: όλων των μορφών της αντοχής.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
Δρ. Σπυρούλα Σπύρου C.D.A. Κολλέγιο  Μάθημα
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΜΗΜΑ Β3. ΘΕΜΑ: ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΧΑΛΑΡΟ ΡΥΘΜΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΡΕΞΕ ΈΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ,
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 5: Προγράμματα άσκησης 1. Βασικές αρχές Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 8 εβδομάδων. ΣΤΟΧΟΣ Στόχος της προπόνησης φυσικής κατάστασης ή αθλητικής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι.
Διατροφικές Ανάγκες Αθλητών Μεγάλων Αποστάσεων. % Πρόσληψη Ημερήσιας Ενέργειας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Βασικός στόχος κάθε προπονητή είναι: Να μπορεί η ομάδα του να παρουσιάζει και να διατηρεί χωρίς διακυμάνσεις μια ιδανική αγωνιστική.
Κουφός Αντώνης Καθ.Φ.Α.- Δρομέας
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΑΕΡΟΒΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ)
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μάθημα 059 Εξατομικευμένη άσκηση
Βιοχημικές Προσαρμογές στο μυ από την προπόνηση
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ M.Sc., Ph.D
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μεταβολισμός του Μυός και Απόδοση στα σπριντ
ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (Καρδιά & Κυκλοφορικό)
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Σχεδιασμός προγραμμάτων αναερόβιας προπόνησης στην κολύμβηση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα:Άσκηση, μορφές άσκησης και μορφές αερόβιας άσκησης Ομάδα: Φαφούτες Σχολ. Έτος:2013-2014

Η ομάδα Φαφούτες: ΖΑΜΠΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΟΛΟΜΠΕΡΝΤΑ

Τι είναι άσκηση; Άσκηση είναι κάθε δραστηριότητα που κάνεις και εμπλέκει την κίνηση των μυών σου, κάνει την αναπνοή σου λίγο πιο δύσκολη, την καρδιά σου να χτυπάει ελαφρώς πιο γρήγορα ή σε κάνει να ιδρώνεις! Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να κάνεις κάποιο σπορ εντατικά ή να τρέχεις κάθε ημέρα στο γήπεδο, για να θεωρείσαι σωματικά δραστήριος.

Μορφές Άσκησης Αερόβια άσκηση: Η αερόβια άσκηση (ή καρδιαγγειακή άσκηση) αναφέρεται στην άσκηση που περιλαμβάνει ή βελτιώνει την κατανάλωση οξυγόνου από το σώμα. Αερόβιος σημαίνει « με οξυγόνο » και αναφέρεται στη χρήση οξυγόνου στις διαδικασίες μεταβολισμού και παραγωγής ενέργειας του σώματος.

Μορφές Αερόβιας Άσκησης Α) Μέγιστη αερόβια ικανότητα : Εκφράζει τα όρια της επάρκειας της μεταφοράς οξυγόνου και είναι ισοδύναμη με τη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου στη μονάδα του χρόνου. Β) Υψηλή αερόβια ικανότητα : Εκφράζει τη μέγιστη χρησιμοποίηση και κατανάλωσης του οξυγόνου απ’τους μυς χωρίς τη συμμετοχή του αναερόβιου μεταβολισμού και υποδηλώνεται ως αναερόβιο κατώφλι του μεταβολισμού. Γ) Χαμηλή αερόβια ικανότητα : Εκφράζει την άνετη χρησιμοποίηση και κατανάλωση του οξυγόνου απ’τους μυς προκαλούμενη από το ελαφρύτερο από άποψη επιβάρυνσης αερόβιο κατώφλι.

Οδηγός Για εσάς που μόλις τώρα ξεκινάτε: Ποια είναι η κατάλληλη άσκηση για εσάς; Για εσάς που μόλις τώρα ξεκινάτε: Έντονο περπάτημα, ποδήλατο και κολύμπι. Δώστε στο σώμα σας τη δυνατότητα να προσαρμοστείτε σταδιακά, για να αποφύγετε έτσι μικροπιασίματα και τραυματισμούς. Αφιερώστε 30’ τουλάχιστον σε μέτριους ρυθμούς και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Για εσάς που γυμνάζεστε , χαλαρό τρέξιμο, ποδήλατο, step, aerobic στην αίθουσα, κολύμπι. Αυτά είναι τα είδη με τις λιγότερες πιθανότητες για τραυματισμούς. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το έντονο περπάτημα με διαστήματα χαλαρού τρεξίματος.

Πόση ώρα; Πόσο συχνά; Η διάρκεια της αερόβιας προπόνησης μπορεί να κυμαίνεται από 20’-60’ της ώρας. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Αθλητιατρική Εταιρεία (A.C.S.M.) η αερόβια άσκηση πρέπει να έχει μια περιοδικότητα και να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα αποχής. Έτσι λοιπόν μια συχνότητα 3-5 φορές την εβδομάδα από 20-40 λεπτά είναι αρκετά για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη της άσκησης.

Αναερόβια άσκηση Η αναερόβια άσκηση βελτιώνει τη δύναμη και χτίζει μυϊκή μάζα. Η πιο κοινή μορφή αναερόβιας άσκησης είναι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης χρησιμοποιούν την αντίσταση στη συστολή των μυών για να βελτιώσουν την δύναμη την αναερόβια αντοχή και το μέγεθος των σκελετικών μυών.

Οδηγός ασκήσεων μυικής ενδυνάμωσης: Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι προπόνησης ενδυνάμωσης, οι πιο κοινές εκ των οποίων είναι οι ασκήσεις με βάρη και με αντίσταση. Αυτοί οι 2 τύποι ασκήσεων χρησιμοποιούν τη βαρύτητα (μέσω βαρών) ή μηχανήματα ως αντίσταση στη συστολή των μυών και οι όροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά. .

Διατάσεις Οι διατάσεις είναι ασκήσεις που σχεδιάστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας, ελαστικότητας και της αρθρικής ευκαμψίας. Στα αγγλικά οι διατάσεις ονομάζονται Stretching και η ακριβής μετάφραση του στα Ελληνικά είναι τέντωμα....

Αποτελέσματα Διατάσεων: Η συστηματική εφαρμογή ενός προγράμματος διατατικών ασκήσεων, είτε σε συνδυασμό με κάποιες αθλητικές δραστηριότητες είτε όχι, είναι σίγουρο ότι αποφέρει πολλά οφέλη στον ασκούμενο ,όπως μυϊκή χαλάρωση, ανακούφιση από μυϊκούς πόνους.

Οδηγός Ασκήσεων Ελαστικότητας-Διατάσεων: Οι διατάσεις πρέπει να εκτελούνται αργά, ελεγχόμενα και όχι απότομα με βιασύνη. Η χρονική διάρκεια της κάθε διατακτικής άσκησης είναι περίπου 15΄. Διατάσεις κάνουμε σε κάθε μυϊκή ομάδα που πρόκειται να δουλέψουμε η δουλέψαμε ήδη.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ… Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης , μυϊκής ενδυνάμωσης και ευλυγισίας είναι απαραίτητος σε κάθε μορφή ημερήσιας προπόνησης. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…

Διατάσεις και βάρη

Βιβλιογραφία: www.wikipedia.gr www.asmi.org www.eufic.org www.bestrong.gr