Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΡΔΙΑ Καρδιακή παροχή Όγκος παλμού Καρδιακή συχνότητα Αιμοσφαιρίνη Τριχοειδή αγγεία Αιμάτωση μυών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΡΔΙΑ Καρδιακή παροχή Όγκος παλμού Καρδιακή συχνότητα Αιμοσφαιρίνη Τριχοειδή αγγεία Αιμάτωση μυών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΚΑΡΔΙΑ Καρδιακή παροχή Όγκος παλμού Καρδιακή συχνότητα Αιμοσφαιρίνη
Τριχοειδή αγγεία Αιμάτωση μυών

4

5 Ποιος τύπος άσκησης θεωρείται καλύτερος για την καρδία ;
Ποιος τύπος άσκησης θεωρείται καλύτερος για την καρδία ; Γενικά δεν υπάρχει κανόνας . Στην καρδιά μας αρέσει ,ότι αρέσει και σε εμάς. Δηλαδή ανάλογα με το που έχει κλίση ο καθένας μας είναι καλό να καλλιεργεί αυτό τον τύπο άσκησης ,γιατί θα είναι πιο συνεπής να τον εκτελεί μακροχρόνια και έτσι να απολαμβάνει τα οφέλη που απορρέουν από τη χρόνια άσκηση.

6 Καρδιά και άσκηση Η καρδία είναι ένας μυς που ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως οποιοσδήποτε άλλος μυς στο σώμα. Γίνεται όλο και ποιο δυνατή καθώς αυξάνουμε την ένταση και τα επίπεδα της προπόνησης . Όσο περισσότερο γυμνασμένη είναι η καρδιά τόσο μεγαλύτερος είναι και ο όγκος του αίματος που περνάει, σε κάθε χτύπο μέσα από αυτή κατά την διάρκεια της λειτουργιάς της. Η δυνατότητα της καρδίας σε κάθε χτύπο να αντλεί περισσότερο αίμα , σημαίνει λιγότερη κούραση για αυτήν. Αμέσως με ταυτόν τον απλό υπολογισμό μπορείτε να δείτε ότι ο άνθρωπος που γυμνάζεται εξοικονομεί περίπου 551.εκατομυρια σφυγμούς σε όλη του τη ζωή. Η εξοικονόμηση αυτή αντίστοιχη με τους χτύπους που θα έχει ένας αγύμναστος για τα επόμενα 14 χρόνια. Για αυτό και η επιστημονική κοινότητα λέει ότι οι άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά έχουν ένα βιολογικό ξανάνιωμα χρόνια πρακτικά όλα αυτά μεταφράζονται σε μια πιο ξεκούραστη κάρδια αλλά και λιγότερο καταπονημένο οργανισμό . Επομένως όσοι αθλούνται έχουν οργανισμό ποιο υγιή από εκείνους που δεν ασκούνται αλλά και το ποιο σημαντικό έχουν μια πιο ποιοτική ζωή.

7

8 Ποιος τύπος άσκησης θεωρείται καλύτερος για την καρδιά ;
Τι είναι η βραδυκαρδία ;

9

10 ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ Οι πνεύμονες είναι το κύριο όργανο της αναπνοής. Είναι υπεύθυνοι για να εμπλουτίζουν το αίμα με οξυγόνο Η αναπνοή περιλαμβάνει δύο φάσεις την εισπνοή και εκπνοή

11 Πνεύμονες

12 Γιατί οι πνεύμονες είναι σημαντικοί ;
Γιατί λαχανιάζουμε όταν τρέχουμε ; Γιατί η σωστή αναπνοή είναι σημαντική ;

13 Μπορεί η άσκηση να δημιουργήσει προβλήματα στους πνεύμονες ;
Στα άτομα που εφαρμόζουν προγράμματα εξαιρετικά έντονης άσκησης, ή που γυμνάζονται τακτικά σε συγκεκριμένους χορούς, υπάρχει το ενδεχόμενο εμφανίσεις άσθματος κατά την όποια προκαλείται απόφραξη των αεραγωγών μετά από την άσκηση . Γιατί λαχανιάζουμε όταν τρέχουμε ; Το σώμα μίας λειτούργει με οξυγόνο και όταν ασκούμαστε, είτε αυτό σημαίνει τρέξιμο, περπάτημα ή οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα ,οι μύες μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Τότε το σώμα μας τους προμηθεύει με αίμα πλούσιο σε οξυγόνο και όσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μας γι’ αυτό ,τόσο περισσότερο <<δουλεύουν>> οι πνεύμονες μας προκομμένου να το απορροφήσουν από τον αέρα. Αυτή η διαδικασία μας οδηγεί στο γνωστό σε άλλους μας λαχάνιασμα.

14

15 Γιατί οι πνεύμονες είναι σημαντικοί ;
Ο άνθρωπος δεν σταματά ποτέ να αναπνέει μέχρι να πεθαίνει, γιατί τα πνευμόνια εφοδιάζουν το αίμα μας με οξυγόνο, τον όποιο είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρωπινή ζωή.

16 Τι είναι μυϊκή δύναμη ; Τι είναι μυϊκή αντοχή ; Ποιες οι μέθοδοι για την αύξηση της μυϊκής αντοχής ;

17

18 Τι είναι η μυϊκή αντοχή;
Τι είναι μυϊκή δύναμη; Μυϊκή δύναμη είναι η δυνατότητα των μυών του σώματος να υποκινήσουν μια αντίσταση στην μονάδα του χρόνου. Με απλά λόγια είναι η ικανότητά σας να μεταφέρετε, να σηκώνετε, να σπρώχνετε ή να τραβάτε κάθε βαρύ φορτίο. Υπάρχουν περίπου 400 μύες, προσκολλώμενοι στον σκελετό και τους τένοντες που αποτελούν το μυϊκό σύστημα. Τι είναι η μυϊκή αντοχή; Η μυϊκή αντοχή είναι η δυνατότητα ενός μυός η μια μυϊκής ομάδας, να εκτελούν μέγιστες επαναλαμβανόμενες συστολές η να εξασκούν συνεχόμενη δύναμη σε ένα σταθερό αντικείμενο. Ουσιαστικά η μυϊκή αντοχή, καθορίζει το ποσό μπορεί να δουλέψει ένας μυείς στο χρόνο. Μια άλλη ονομασία της μυϊκής αντοχής είναι και αντοχή στη δύναμη.

19 Μπορούμε να αυξήσουμε τις μυϊκές ίνες ενός ανθρώπου;
Αρχικά υποστήριζαν ότι οι μυϊκές ίνες ενός ανθρώπου από τη στιγμή που γεννιέται έχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό, ο όποιος δε μεταβάλλεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μαύροι αθλητές που η γενιά τους κρατά από τη Δυτική Αφρική έχουν μυϊκές ίνες που αν και κουράζονται ταχύτερα συσπώνται και πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλο μέσω μονό της άσκησης. Λεύκες και μυϊκές ίνες ; Η διάφορα ανάμεσα στη δύναμη και στην ταχύτητα οφείλεται στους μυς η καλυτέρα στον τύπο των ινών που τις αποτελούν. Οι μύες του κινητικού συστήματος ονομάζονται γραμμωτοί και αποτελούνται από ίνες διαφορετικών χρωμάτων, λεύκων και κόκκινων. Οι μυς των κάτω ακρών είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε κόκκινες μυϊκές ίνες. Αντίθετα οι μύες των δάκτυλων είναι πλούσιοι σε λεύκες μυϊκές ίνες που συστέλλονται άμεσα και χαρακτηρίζουν τις επιδέξιες κινήσεις ενός τενίστα. Κάθε προπονητής πρέπει να έχει υπόψη του ότι οι έντονες κινήσεις μικρής διάρκειας διευκολύνουν την ανάπτυξη των λεύκων ινών ενώ οι αργές κινήσεις μεγάλης διάρκειας αναπτύσσουν τις κόκκινες ίνες (οι κόκκινες μύες είναι βραδείας συστολής ,είναι πλούσιες σε μυοσφαιρίνη ,μια πρωτεΐνη ανάλογη της αιμοσφαιρίνης που δεσμεύει οξυγόνο στους μυς).

20 Iσοκινητικό δυναμόμετρο cybex

21

22

23

24

25

26 Η ομάδα μας Αλημίση Παρασκευή Γεωργακλής Αναστάσιος Δρακοπούλου Μαρία
Κακαλέτρης Κωνσταντίνος Κανελλίδης Παναγιώτης Καποπούλου Αργυρούλα-Μαρίνα Κουτέλα Κυριακή Λυμπέρη Αθανασία

27 Μαλαπάνη Όλγα Μαστέα Ελέσα Μιχαλόπουλος Γεώργιος Μπαϊρακτάρη Χρυσούλα Μπίντζα Ιφιγένεια Νικολόπουλος Χαράλαμπος Παναγοπούλου Γεωργία Πλατάρος Παναγιώτης Σαραντάκη Θεοδώρα Σόλαρης Δημήτρης Φρουντζή Σοφία Χρονοπούλου Μαρία


Κατέβασμα ppt "ΚΑΡΔΙΑ Καρδιακή παροχή Όγκος παλμού Καρδιακή συχνότητα Αιμοσφαιρίνη Τριχοειδή αγγεία Αιμάτωση μυών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google