Κοστολόγηση Μάθημα 17.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Alexander Moore.
Advertisements

Ειδικά θέματα διδακτικής των Οικονομικών Συνέχεια… Μεθοδολογικές προσεγγίσεις 4 η διάλεξη.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ.  είναι ο αριθμός των θανάτων - από κάθε αιτία - που συνέβησαν και καταγράφηκαν μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος ανά 1000 κατοίκους.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ! ACTIONSERVE A.E.. ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κοστολόγηση Μάθημα 4ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 5ον.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΚΕΦ. 1-ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΕΠΠ.
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ
ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Π. Μαυρογένης Λογισμικά Διαχείρισης προμηθειών, Διαχείρισης Επισιτιστικών Τμημάτων και Διαχείρισης Σημείων Πωλήσεων ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να: Αναφέρει τα βασικά.
Logistics Διαχείριση Εταιρικού Κινδύνου & Μείωση Λειτουργικού Κόστους
Έννοια του Κόστους & οι Διακρίσεις του
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Φυσική Α΄ Γυμνασίου Στόχοι και μέσα
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση αποθεμάτων
1 Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ Λάρισας Αντώνιος Καραγεώργος Εισαγωγή στο παιχνίδι προσομοίωσης της αγοράς (Επιχειρηματικό.
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή η διεύθυνση επισιτιστικών τμη­μάτων μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ασχολείται.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Κοστολόγηση.
1 Λογιστικά Σφάλματα Ως Λογιστικά Σφάλματα θεωρούνται: –τα αριθμητικά λάθη –οι παραλήψεις και –οι λανθασμένες καταχωρήσεις των λογιστικών γεγονότων στα.
1 Το Σύστημα της Διαρκούς Απογραφής Η Διαρκής Απογραφή είναι: –ένα λογιστικό σύστημα το οποίo επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της κίνησης των αποθεμάτων.
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ. Μικτό κέρδος = Έσοδα πωλήσεων – Κόστος πωληθέντων Έσοδα πωλήσεων = Μονάδες πώλησης * Τιμή πώλησης Κόστος πωληθέντων = Αρχικό απόθεμα.
1 Το Σύστημα της Περιοδικής Απογραφής Η Περιοδική Απογραφή αποτελεί το δεύτερο από τα διεθνώς αποδεκτά συστήματα για την λογιστική παρακολούθηση της κίνησης.
«Αποθέματα».
Kiosk & Retail.
Λογιστική Κόστους Ενότητα # 3: Κατά Παραγγελία Κοστολόγηση
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Συστήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης

Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Ασκήσεις στην οριακή κοστολόγηση
Μεταβλητή – Άμεση - Οριακή κοστολόγηση
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
Λογιςτικη κοςτους ΙΙ Εισήγηση 7ης εβδομάδας.
Προβλήματα του υπολογιστικού συστήματος και η αντιμετώπιση τους
Μάθημα : Αντοχή Υλικών Εισαγωγική ενότητα : Είδη Καταπονήσεων – Νόμος του Hooke Τομέας Δομικών Έργων & Μηχανολογίας.
Ενότητα Α5.2.2 ( Διαχείριση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου )
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Λογιστικη κοστουσ Εισήγηση 8ης εβδομάδας-κοστολόγηση συνεχούς παραγωγής: φθαρμένες μονάδες.
Εργαστήριο 8ης εβδομάδας
Εργαστήριο 8ης εβδομάδας
Λογιστικη κοστουσ Εισήγηση 6ης εβδομάδας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 17

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΡ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Εξηγεί τη χρησιμότητα του ελέγχου του μπάρ. Αναφέρει και να περιγράφει τους δύο βασικούς τρόπους ελέγχου πωλήσεων του μπάρ. Εξάγει συμπεράσματα από τη μελέτη των αποτελεσμάτων του ελέγχου του μπάρ. Αναφέρει τους τρόπους υπολογισμού της ποσότητας των ποτών σε ανοικτές φιάλες κατά την απογραφή των αποθεμάτων του μπάρ.

ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΡ Για να τηρούνται από το προσωπικό οι σωστές διαδικασίες π.χ. να τηρούν το ωράριο εργασίας και τους κανόνες διάθεσης ποτών. Για να αποθαρρύνει το προσωπικό από τάσεις υπεξαίρεσης χρημάτων. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΡ Εβδομαδιαίος Δεκαπενθήμερος Μηνιαίος, (θεωρείται ο πιο πρακτικός και εφαρμόζεται από πολλές επιχειρήσεις).  

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ Αρχικό απόθεμα (είναι το τελικό απόθεμα του προηγούμενου μήνα) €400 Ποτά από την αποθήκη €5000 ──── Σύνολο ποτών στο μπάρ €5400 Τελικό απόθεμα €650 Διορθώσεις (μεταφορές, ποτά διεύθυνσης) €50 Κόστος ποτών €4700 Χ 100 ─────── Πωλήσεις €16000 Ποσοστό κόστους ποτών 29%

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Όταν υπάρχουν δύο λογαριασμοί με το ίδιο ποσό να χρησιμοποιήσει ένα λογαριασμό για να εισπράξει δύο φορές. Να εισπράττει χρήματα χωρίς να παρουσιάσει λογαριασμό ιδιαίτερα στους πελάτες που κάθονται στο μπαρ. Μεγαλύτερες μερίδες η να κερνά ποτά σε πελάτες. Να φέρνει κρυφά στο μπαρ μπουκάλες από το σπίτι του και να τις διαθέτει προς πώληση για δικό του λογαριασμό. Απώλειες από σπασίματα η λάθος καταγραφή των ποτών.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΏΛΗΣΕΙΣ Αρχικό απόθεμα σε τιμές πώλησης (είναι το τελικό απόθεμα του προηγούμενου μήνα) €1240 Ποτά από την αποθήκη €21430 ──── Σύνολο ποτών στο μπάρ €22670 Τελικό απόθεμα €1480 Διορθώσεις (μεταφορές, ποτά διεύθυνσης) €35 Θεωρητικές πωλήσεις €21155 Πραγματικές πωλήσεις €21100 Ελλείψεις €-55

ΠΩΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡ Κατά προσέγγιση [υπολογίζεται το υπόλοιπο σε δέκατα της φιάλης]. Χρήση ογκομετρικού σωλήνα Χρήση ειδικής κλίμακας (χάρακα) [ρίγα σε σχήμα φιάλης ή πλαστικό διαφανές αριθμημένο.] Αυτοματοποιημένο σύστημα [χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών].    ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΟΤΩΝ Μεγαλύτερες ποσότητες από τις καθορισμένες. Κέρασμα ποτών σε πελάτες. Υπεξαίρεση χρημάτων από τον μπάρμαν. Απώλεια ποτών από σπασίματα. Λάθη στη καταγραφή ποτών.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Εξηγεί τη χρησιμότητα του ελέγχου του μπάρ. Αναφέρει και να περιγράφει τους δύο βασικούς τρόπους ελέγχου πωλήσεων του μπάρ. Εξάγει συμπεράσματα από τη μελέτη των αποτελεσμάτων του ελέγχου του μπάρ. Αναφέρει τους τρόπους υπολογισμού της ποσότητας των ποτών σε ανοικτές φιάλες κατά την απογραφή των αποθεμάτων του μπάρ.

Εργασία στο σπίτι: Απαντήστε τις ερωτήσεις......

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Φύλλο εργασίας