1 Διασκέψεις για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη Συνδιάσκεψη της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (1972) υιοθετήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν ορισμένες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ Της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Δρ. Μαρία Σωτηράκου Προϊσταμένη Τμήματος Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής.
Advertisements

Παναγιώτης Μητρόπουλος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
1 “Ανάπτυξη και Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος για τον Έλεγχο και την Παρακολούθηση των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων στην Κύπρο, COMWATER” (Δεκέμβριος.
Θέσπιση μιας νέας διεθνούς συμφωνίας EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
Συνέδριο Κοπενχάγης 7 – 18 Δεκεμβρίου 2009.
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Εισήγηση: Νάντια Χατζημητράγκα
Διασυνοριακά νερά και διαχειριστικά σχέδια λεκανών
ΒΙΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ TΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Αρσένος Παναγιώτης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων,
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
European Commission Enterprise and Industry GReening business through the Enterprise Europe Network Επιμελητήριο Ηρακλείου (HCCI) Ηράκλειο, 16/5/2011 Η.
Η ρύπανση του νερού –πηγές ρύπανσης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ΠΕΝΝΕΔ 28 VI Ο δρόμος προς το Ρίο(1992). Οι σημαντικές διασκέψεις για το περιβάλλον.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Απώλεια ενός μεγάλου πνεύμονα…23/08/2009.
Άννα Μίχου 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο Ρόλος του μηχανικού από την κρίση στην ανάπτυξη Άννα Μίχου Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
ΚΙΛΚΙΣ - ΝΟΜΕΒΡΙΟΣ 2004 «Διατοπική- Διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο της LEADER+» 4η Σύνοδος Ελληνικού Δικτύου LEADER+ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΕΙΟΣ Γενικός.
Η πολιτική για το θαλάσσιο περιβάλλον και την παράκτια ζώνη
«Στρατηγική της Π.Ι.Ν. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο » ενημέρωση Περιφερειακού Συμβουλίου - ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Π.Ι.Ν.
Δεκέμβριος 2006 Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Μονάδα Οργάνωσης & Διαχείρισης ΚΠΣ Α.Ε. Περιφερειακή.
ΑΘΗΝΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ η ΕΠΙΤΡΟΠΗ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
1 «Η χρήση νέων τεχνολογικών εργαλείων για την ενσωμάτωση της διασποράς στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής» Καρδίτσα, 8-10 Φεβρουαρίου ο Αναπτυξιακό.
«Δρω εθελοντικά για ένα Αειφόρο Περιβάλλον, για ένα καλύτερο αύριο»
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
Αειφόρος Ανάπτυξη Περιβαλλοντική Πολιτική Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Κίμων Χατζημπίρος ΕΜΠ.
ΧΡΟΝΙΑ UNESCO.
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Υδατικών Πόρων, Υδραυλικών και Θαλασσίων Έργων Ερευνητικό πρόγραμμα Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Επιστημονικός Υπεύθυνος:
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ΘΑΛΕΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΚΛΙΔΟΥ.
Εφαρμογές δικαίου στο χώρο εργασίας Παραγωγή φαρμάκων.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. Προστατεύοντας την ύπαιθρο Η προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος εκφράζεται μέσα από προγράμματα που σχετίζονται με τη διαφύλαξη.
Δρ Σταυρούλα Τριανταφύλλου μέλος της ΠΟ του ΚΠΕ Δραπετσώνας
ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ.
5.8 Διαχείριση Υδάτινων Πόρων
‘ Μοντέλο DPSIR ’ Διαχείριση
«Ρύπανση και Ποιότητα Υπόγειων Νερών»
Πολιτική Διεθνούς Ανάπτυξης και Βοήθειας της Ε. Ε Γκότση Παναγιώτα Παπαλεξίου Βασιλική.
ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 1.
Παγκόσμιες Διασκέψεις Για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (2) 1.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Τι είναι το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης αστικής ανάπτυξης Αφορά :  Στην κοινωνική ένταξη & υποστήριξη ανέργων, μειονεκτικών & ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Ιδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ «Ιδρυμα ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ» Αννα Μ. Ασημακοπούλου Βρυξέλλες, 29 Απριλίου 2004.
Περιβαλλοντική εκπαίδευση Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ένταξη στο πρόγραμμα Σπουδών.
Πρόγραμμα Συνεργασίας ( Π.Σ.) Interreg V-A Πρόγραμμα Συνεργασίας
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Παγκόσμιες Διασκέψεις
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
Παγκόσμια Περιβαλλοντική Πολιτική
Προγραμματική Περίοδος
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μελλοντική ύπαρξη νερού-Λειψυδρία
Οριζόντια Προτεραιότητα & Εγκάρσιος Στόχος
Αξιοβίωτη Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Διαστάσεις περιβαλλοντικής πολιτικής
Υπό την φοιτήτρια: ΒΑΛΙΕΒΑ ΖΑΡΗΝΑ (Α.Μ. 8464)
Debate μεταξύ ομάδων μαθητών με θέμα: ‘Κοινωνικές και Hθικές Διαστάσεις της Αειφόρου Ανάπτυξης: Εγκατάσταση Μεταλλείου στο Εθνικό Πάρκο Kakadu – Αυστραλία.’
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ (σημασία - κατανομή του νερού στον πλανήτη- δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατάραξη του υδρολογικού κύκλου) Αίτια.
Περιβάλλον Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών Γ΄ Λ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διασκέψεις για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη Συνδιάσκεψη της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (1972) υιοθετήθηκαν και ενεργοποιήθηκαν ορισμένες θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου του Περιβάλλοντος δρομολογήθηκε η διαδικασία ίδρυσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP).

2 Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη 20 χρόνια μετά τη Διάσκεψη της Στοκχόλμης Rio de Janeiro, 1992 Τέθηκαν οι Αρχές για το Δίκαιο του Περιβάλλοντος

3 Αρχές για το Δίκαιο του Περιβάλλοντος Αρχή της ενημέρωσης και της πληροφόρησης Αρχή της ευθύνης και της αποζημίωσης Αρχή της πρόληψης

4 Agenda 21 Κοινωνικές και Οικονομικές διαστάσεις Προστασία και διαχείριση των αναπτυξιακών πόρων Ενίσχυση του ρόλου σημαντικών ομάδων (π.χ αγρότες, εργάτες) Μέσα εφαρμογής (π.χ. ενημέρωση, ανάπτυξη τεχνολογίας, εκπαίδευση, θεσμικές ρυθμίσεις)

5 Προστασία και διαχείριση των αναπτυξιακών πόρων Προστασία της ατμόσφαιρας Ολοκληρωμένη προσέγγιση για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των χερσαίων πόρων Καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών Διαχείριση ευαίσθητων οικοσυστημάτων: καταπολέμηση ανομβρίας και ερήμωσης

6 Προστασία και διαχείριση των αναπτυξιακών πόρων Διαχείριση ευαίσθητων οικοσυστημάτων: διαρκής ανάπτυξη ορεινών εκτάσεων Προώθηση της διαρκούς αγροτικής και αστικής ανάπτυξης Προστασία της βιολογικής ποικιλότητας Περιβαλλοντική διαχείριση της βιοτεχνολογίας Προστασία ωκεανών, θαλασσών και των έμβιων όντων τους

7 Προστασία και διαχείριση των αναπτυξιακών πόρων Προστασία της ποιότητας και των αποθεμάτων των μικρών υδατικών πόρων Περιβαλλοντική διαχείριση τοξικών ουσιών Διαχείριση αποβλήτων Διαχείριση λυμάτων Διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων

8 Johannesburg Summit 2002 για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ρίο + 10 Πραγματοποιήθηκε στη Νότιο Αφρική 26 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 160 χώρες

9 Johannesburg Summit 2002 για την Αειφόρο Ανάπτυξη - Θέματα Έλεγχος προόδου της Agenda 21 Θέμα: «Ο άνθρωπος, Ο πλανήτης, Η ευημερία» Κοινωνική ανάπτυξη Εξάλειψη της φτώχειας Προστασία του περιβάλλοντος Προώθηση και ανάληψη δράσεων για: Καθαρό νερό Ενέργεια Τροφή Μόρφωση Τεχνολογία

10 Johannesburg Summit 2002 για την Αειφόρο Ανάπτυξη - Αποτελέσματα Προέκυψε πρόγραμμα εφαρμογής (Implementation Plan) όπου περιγράφονται οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα για τις δράσεις στο περιβάλλον Μείωση 50% του ποσοστού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό και αποχέτευση μέχρι το 2015 Σταδιακή απόσυρση των τοξικών χημικών μέχρι το 2005 Δέσμευση για αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Σημαντικές συνεργασίες μεταξύ των χωρών