Παρουσίαση Υπηρεσιών Υποστήριξης Φοιτητών Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου Παράρτημα Ρόδου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΑΠ»
Advertisements

Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Διαγνωστικοί αξιολογικοί και υποστηρικτικοί φορείς μαθητών με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες είναι τα: ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης.
Σχέσεις με κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
Από την διεκπεραίωση στη θεραπεία Η εμπειρία της μετάβασης από τους ατομικούς ρόλους των ειδικών στην δυναμική της Διεπιστημονικής Ομάδας στο Ελληνικο.
"Ο ΠΥΞΙΔΟΥΛΗΣ και η ΠΥΞΙΔΟΥΛΑ στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ"
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ TEI ΛΑΜΙΑΣ Ε. Υ. ΔΡ. Θ. ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Άξονας Προτεραιότητας 6 «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής.
ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
Ε υ ρ ω π α ϊ κ ό Δ ί κ τ υ ο Ε μ π ε ι ρ ο γ ν ω μ ό ν ω ν & Τ ε χ ν ο μ ε σ ι τ ε ί α ς Μ Κ Ο www. euronet.org.gr.
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
«ΗΜΕΡΙΔΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑ 2/11/2011
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΟΤΑΣ
Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ.
ΨυχολΟγος.
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
European Commission. 1975: πρώτη δράση της κοινότητας: κινητικότητα φοιτητών Σεπτέμβριος 1980: Δίκτυο Ευρυδίκη Κεντρική Μονάδα & 9 Εθνικές Μονάδες Ανταλλαγή.
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Επιστ. Υπεύθυνη: Καθηγ. Ράνυ Καλούρη,
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Το Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Σπουδές και Επαγγελματικές Δυνατότητες
Σχολική χρονιά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Συντονιστική.
Πέτρος Χαραβιτσίδης Διευθυντής στο 132ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ «Η ΟΜΑΔΑ»
Σεπτέμβριος 2007  έναρξη άτυπης λειτουργίας Μάιος 2009  θεσμοθέτηση (ΦΕΚ 1349/τ.Β΄/ )
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες
Η ειδική αγωγή στο σχολείο της γενικής εκπαίδευσης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δρ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Σχολική Ψυχολόγος Αν. Προϊσταμένη.
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Σχολικός εκφοβισμός Δούκας Αλβανός Med,
O/Η «ΘΕΤΟΣ/Η ΓΟΝΕΑΣ». Πρόκειται για γονέα ελληνικής καταγωγής που «υιοθετεί» έναν/μια μετανάστη/ιδα γονέα και συνεργάζεται μαζί του/της, με στόχο την.
SCHOOL MEDIATION ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σεμινάριο με θέμα : ‘Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην πρόληψη.
Π ΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Πλυτά Μαρίνα ΑΜ Χειμερινό εξάμηνο
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
Με αφορμή το Πρόγραμμα Αριάδνη: Ομάδα τάξη & ένα δημιουργικό εργαστήρι για γονείς Καικιλία Γ. Κατσιβαρδά Ψυχολόγος, MSc Εκπαιδευτικός ΠΕ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 3 ΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΣΥΣΤΑΣΗ 6 ου ΣΔΕΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΦΕΚ 2197/13/10/2015 ΕΤΟΣ
18 χρόνια δράσης του Κέντρου Πρόληψης στο Νομό Αχαΐας:
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
 . Αρχές, ιδέες, πρωτοβουλίες, δράσεις της σχολικής κοινότητας του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
«Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του.
«Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο» Συμβουλευτική ψυχολόγος
Δρ. Νικόλαος Τσιγγίλης Σχολικός Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΑΝΕΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
«Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαταραχές Λόγου»
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση Υπηρεσιών Υποστήριξης Φοιτητών Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημίου Αιγαίου Παράρτημα Ρόδου

Συμβουλευτικός Σταθμός O Συμβουλευτικός Σταθμός της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σ.Σ..Σ.A.E.ΠA.) ιδρύθηκε το 2010 με πρωτοβουλία και απόφαση της Πρυτανείας (ΑΡΙΘΜ.17/ ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2011.

Στόχοι του Συμβουλευτικού Σταθμού Πρόληψη της ψυχικής υγείας των φοιτητών/τριών. Παρέμβαση στο επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης, ώστε να αντιμετωπισθεί οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανισθεί κατά την περίοδο της φοίτησης (δυσκολία επικοινωνίας, αίσθηση απομόνωσης, ψυχοσωματικές αντιδράσεις, παρατεταμένη θλίψη, δυσκολία ένταξης στην ομάδα των συνομηλίκων, παρατεταμένο άγχος, δυσκολία συγκέντρωσης κ.λ.π.) Ευαισθητοποίηση των φοιτητών/τριών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Στόχοι του Συμβουλευτικού Σταθμού Η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Η συνεργασία με κέντρα ερευνών και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα και φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης της τοπικής κοινωνίας. Η σύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την ευρύτερη κοινότητα της Ρόδου.

Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Ο Συμβουλευτικός Σταθμός υλοποιεί τους ανωτέρω στόχους μέσα από τις εξής δράσεις: 1. Ατομική Συμβουλευτική φοιτητών (από εθελοντές ψυχολόγους):  Στόχος της συμβουλευτικής είναι η στήριξη φοιτητών/τριών πουν αντιμετωπίζουν περιστασιακές δυσκολίες σε αναπτυξιακά διαπροσωπικά και προβλήματα προσαρμογής.  Ο αριθμός προβλεπόμενων συνεδριών είναι δέκα.

Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού 3. Ομαδική συμβουλευτική φοιτητών/τριών και υποστήριξη (από εθελοντές ψυχολόγους): Οι ομάδες απευθύνονται σε φοιτητές/τριες που αντιμετωπίζουν περιστασιακές δυσκολίες σε αναπτυξιακά, διαπροσωπικά και εκπαιδευτικά ζητήματα και σε προβλήματα προσαρμογής. 4. Συμβουλευτική Γονέων: έχουν ήδη υλοποιηθεί τέσσερες σχολές γονέων.

Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού 5. Συμβουλευτική Οικογένειας: σε οικογένειες από το την περιοχή της Ρόδου. 6. Ψυχοεκπαίδευση Γονέων Παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες/ Αναπηρίες: σε οικογένειες από την περιοχή της Ρόδου. 7. Ομάδες Αγωγής Υγείας: έχουν υλοποιηθεί δύο ομάδες φοιτητών/τριών από εθελόντρια ψυχολόγο.

Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού 8. Δίκτυο Εθελοντών Φοιτητών/τριών: συμμετέχουν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο εκατό φοιτητές/τριες σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και ιδρύματα χρονίων παθήσεων στη Ρόδο.

Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού 9. Ανίχνευση Αναπτυξιακών Δυσκολιών σε Παιδιά Προσχολικής & Πρώτης Σχολικής Ηλικίας: παιδιών κατοίκων της Δωδεκανήσου. 10. Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών Μαθητών Α’βάθμιας & Β’θμιας Εκπαίδευσης: μαθητών σχολείων της Δωδεκανήσου.

Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Σεμινάρια: Έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερα σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα συνεργασίας οικογένειας και σχολείου, καθώς και αντιμετώπισης μαθητών με δυσκολίες στη σχολική τάξη. Διαλέξεις – Ομιλίες: έχουν υλοποιηθεί εννέα συνολικά ομιλίες ανοιχτές στο πανεπιστημιακό και ευρύ κοινό.

Συνεργασίες με φορείς ΚΕΔΔΥ Δωδεκανήσου (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης) Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρόδου Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία «Δίοδος»

Στελέχωση του Συμβουλευτικού Σταθμού O Συμβουλευτικός Σταθμός στελεχώνεται από το Σεπτέμβριο του 2013, από ψυχολόγο με εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας

Διεπιστημονική Ομάδα Τσαμπαρλή Αναστασία: Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παπαηλιού Χριστίνα: Υποδιευθύντρια του Συμβουλευτικού Σταθμού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας και Προβλημάτων του Λόγου στο Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διεπιστημονική Ομάδα Τσιμπιδάκη Ασημίνα: Λέκτορας Ειδικής Αγωγής στο Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μπακαρή Μαρία: Οργανωσιακή Ψυχολόγος, MSc στην Οργανωσιακή/ Εργασιακή/ Συμβουλευτική Ψυχολογία Πανεπιστήμιο του Nottingham

Στέγαση & Στοιχεία Επικοινωνίας Στέγαση: Κτίριο "Κάμειρος", Γραφείο Γ11, 3ος όροφος, 25ης Μαρτίου 1, Ρόδος Στοιχεία Επικοινωνίας:  Τηλέφωνα επικοινωνίας: , &  Ιστοσελίδα:  Εmail:

Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι Προσκλήσεις – Αφίσες των Ομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί: