Τα μέσα μνήμης του Η.Υ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΝΗΜΗ (RAM – ROM).
Advertisements

Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Κεφάλαιο 3 ο - Συνέχεια Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (2).
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
Το υλικό του Υπολογιστή
Το υλικο του Υπολογιστη
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Συσκευές Εξόδου Συσκευές Εισόδου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Το υλικό των υπολογιστών.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
By Τζέρυ, Κώστας και Λέντι. είναι όρος που χρησιμοποιούμε για ηλεκτρονικές διατάξεις προσωρινής αποθήκευσης ηλεκτρονικές οι οποίες επιτρέπουν πρόσβαση.
Μνήμη και Προγραμματίσιμη Λογική
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
To υπολογιστικό σύστημα
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΜΝΗΜΕΣ
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Μνημη τυχαιας προσπελασης (Random Access Memory - RAM)
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΩΝ ΕΝΟΣ Η/Υ ΤΜΗΜΑ: Τ6 ΟΝΟΜΑΤΑ: ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ.
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
Στο μάθημα αυτό θα περιγραφεί η βασική εσωτερική δομή ενός συστήματος υπολογιστή και ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά και η λειτουργία της Κεντρικής Μονάδας.
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Πληροφορική, Β Γυμνασίου
Το Υλικό Μέρος του Υπολογιστή
Το Υλικό του Υπολογιστή
Δομές Δεδομένων.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: To υλικό του υπολογιστή
Υλικό – Λογισμικό – Μονάδες εισόδου/εξόδου
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες και Εργαστηριακές Εφαρμογές, Το εσωτερικό ενός υ π ολογιστή Κεφάλαιο 3.
Τα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών By ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΚΕΓΙΑ ΕΠΑ-Λ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ!
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Το Υλικό του Υπολογιστή
ΜΝΗΜΗ RAM Εισαγωγή Μια μονάδα μνήμης στην ουσία είναι ένα σύνολο από δυαδικά κύτταρα αποθήκευσης (τα δυαδικά κύτταρα μπορούν να αποθηκεύσουν είτε την.
Κεφάλαιο 3: Το υλικό των Υπολογιστών
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Κύρια Μνήμη Διάφοροι τύποι μνήμης RAM Από πάνω προς τα κάτω, DIP, SIPP, SIMM (30-pin), SIMM (72-pin), DIMM (168-pin), DDR DIMM (184-pin). Μνήμη RΟM.
Καταχωρητές (Registers) (1/3) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Οι Καταχωρητές (Registers) είναι ειδικές θέσεις μνήμης υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιούνται για.
Η Kύρια Μνήμη Η Κύρια ή Κεντρική Μνήμη του υπολογιστή χρησιμοποιείται για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων που δίνουμε στον υπολογιστή να επεξεργαστεί.
Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό της Κεντρικής Μονάδας.
Δευτερεύουσες Μονάδες Α π οθήκευσης Δεδομένων Διάλεξη 4.
Μαγνητικός δίσκος (magnetic disk) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Ο μαγνητικός δίσκος χρησιμοποιείται για μόνιμη αποθήκευση δεδομένων, παρέχοντας σχετικά μικρό.
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
Συγγράμματα Γκιμπερίτης Βαγγέλης Δεξιότητες στην Κοινωνία της Πληροφορίας – Εφαρμογές Πληροφορικής. Γουλτίδης, Χρήστος ECDL /10/2009.
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Διαφανειών: MKT110
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΜΝΗΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Ο υπολογιστής κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο για να τον “διευκολύνει” σε κάποιες δύσκολες και επίπονες σωματικές μα πιο πολύ νοητικές.
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Β΄ ΕΠΑΛ ΚεφΑλαιο 2: ΠροδιαγραφΕΣ ΥλικοΥ Η/Υ 2.8 Μνήμη.
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (2).
Ενότητα 1 (Γνωρίζω τον υπολογιστή) Κεφάλαιο 2 (Το υλικό του υπολογιστή) Υλικό (Hardware) Υλικό είναι τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μέρη του Η/Υ.
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή.
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Βασικές έννοιες (Μάθημα 2) Τίτλος: Η Συσκευή
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τα μέσα μνήμης του Η.Υ

Ο υπολογιστής μας μέσα του έχει διαφόρων τύπων μνήμες (ram, rom, σκληρός δίσκος) που δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο και εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό

Τα μερη του Η/Υ 1) Μνήμη Μόνο για ανάγνωση (RΟΜ) 2) Μνήμη Τυχαίας Προσπέλασης (RAM) 3) Περιφερειακή Μνήμη α) Σκληρός Δίσκος β) Οδηγός Δισκέτας γ) Flash drives ή USB drives 3) Οπτικοί Δίσκοι Οδηγοί α) CD ROM β) DVD γ) CDR-CDRW* / DVDR-DVDRW* Τα μερη του Η/Υ

Tα περιεχόμενα της οποίας δε μεταβάλλονται ROM Μνήμη Μόνο Ανάγνωση Tα περιεχόμενα της οποίας δε μεταβάλλονται Περιέχει μέσα της κάποια στάνταρ δεδομένα από το εργοστάσιο Δεν είναι εγγράψιμη ΘΕΣΗ Στο Εσωτερικό της Κεντρικής Μονάδας του Η/Υ πάνω στην Μητρική Κάρτα. .

Χρησιμοποιείται από τον Η/Υ σαν ένα πρόχειρο σημειωματάριο RAM Χρησιμοποιείται από τον Η/Υ σαν ένα πρόχειρο σημειωματάριο Μπορούμε να γράφουμε, να διαβάζουμε, να σβήνουμε ή να τροποποιούμε τα περιεχόμενά της. Βασικό μειονέκτημα Όταν κλείσουμε τον Η/Υ ή διακοπεί το ρεύμα, τα περιεχόμενά της χάνονται. Γι’ αυτό το λόγο χρειαζόμαστε τους δίσκους όπου εκεί η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται μόνιμα.

Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα μονάδων τυχαίας προσπέλασης (RAM) διατίθενται σε δύο τύπους: Οι δυναμικές μνήμες DRAM (Dynamic RAM) Οι στατικές μνήμες SRAM (Static RAM

DRAM (dynamic random access memory Είναι συγχρονισμένη με τον δίαυλο του επεξεργαστή. Η συχνότητα λειτουργίας είναι καθοριστικός παράγοντας για την ταχύτητά της. Ο χρόνος προσπέλασης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερος για την ταχύτερη λειτουργία του υπολογιστή. Δέχεται μία εντολή ανά κύκλο ρολογιού..

Κύτταρο DRAM Μικρότερο, ευκολότερη κατασκευή Είναι πιο πυκνό Φθηνότερο Χρειάζεται ανανέωση Διευκολύνει την κατασκευή μεγαλύτερων μονάδων μνήμης

ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΥΧΑΙΑΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΝΑΦΟΡΤΙΣΗΣ

Οι στατικές μνήμες SRAM Ευμετάβλητη Υλοποίηση CMOS με τρανζίστορ διέλευσης. Είναι γενικά γρηγορότερη από άλλα είδη μνήμης. Κοινός χρόνος πρόσβασης σε όλες τις περιοχές μνήμης. Περίπου ίσοι χρόνοι για ανάγνωση και εγγραφή. Χτισμένη με διασταυρωμένους αντιστροφείς και τρανζίστορ διέλ

Αποθηκεύει και ανακαλεί πληροφορίες Πολύ μεγάλη χωρητικότητα Περιφερειακές μνήμες Αποθηκεύει και ανακαλεί πληροφορίες Πολύ μεγάλη χωρητικότητα Χαμηλό κόστος Μικρότερη ταχύτητα (σχετικά με άλλες μνήμες) Εύκολη δυνατότητα επέκτασης Δεν αλλοιώνεται το περιεχόμενο μέσα της (εκτός αν προβεί δικά μας ενέργεια).

Λειτουργικά συστήματα Μάθημα Λειτουργικά συστήματα Υπεύθυνη καθηγήτρια Γκικα Ευγενία Μαθητές Σιγουριτά Ελισάβετ Γαλάνης Στάθης