Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Kύρια Μνήμη Η Κύρια ή Κεντρική Μνήμη του υπολογιστή χρησιμοποιείται για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων που δίνουμε στον υπολογιστή να επεξεργαστεί.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Kύρια Μνήμη Η Κύρια ή Κεντρική Μνήμη του υπολογιστή χρησιμοποιείται για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων που δίνουμε στον υπολογιστή να επεξεργαστεί."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Kύρια Μνήμη Η Κύρια ή Κεντρική Μνήμη του υπολογιστή χρησιμοποιείται για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων που δίνουμε στον υπολογιστή να επεξεργαστεί. Η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται σε ειδικά ολοκληρωμένα κυκλώματα (chips). H Κύρια μνήμη βρίσκεται πάνω στη μητρική πλακέτα και είναι απευθείας συνδεδεμένη με την Κ.Μ.Ε. Η μνήμη είναι χωρισμένη σε μικρά τμήματα. Κάθε τμήμα έχει τη δική του διεύθυνση και το δικό του περιεχόμενο. Προσπέλαση της μνήμης ονομάζουμε τη διαδικασία εντοπισμού μιας διεύθυνσης για την αποθήκευση δεδομένων σε αυτή ή για την ανάκτηση δεδομένων από αυτή.

3 Τύποι Κύριας Μνήμης

4 Η μνήμη R.A.M Oνομάζεται Random Access Memory, δηλαδή μνήμη τυχαίας προσπέλασης. Χαρακτηριστικό: Τα περιεχόμενά της χάνονται μόλις η παροχή ρεύματος στον υπολογιστή διακοπεί.(Π.χ: όταν σβήσουμε τον υπολογιστή). CMOS RAM:Το τμήμα αυτό της RAM είναι υπεύθυνο για την αποθήκευση σημαντικών δεδομένων του υπολογιστή (ημερομηνία, ώρα, συσκευές με τις οποίες είναι συνδεδεμένος) και η λειτουργία του εξασφαλίζεται από μία μπαταρία πάνω στην μητρική πλακέτα. Συμπέρασμα: Ο υπολογιστής μπορεί να διαβάσει τα περιεχόμενα της μνήμης RAM αλλά και να γράψει σ’ αυτήν.

5 Η μνήμη R.O.M Oνομάζεται Read-Only-Memory, δηλαδή μνήμη μόνο για ανάγνωση. Είναι και αυτή μνήμη τυχαίας προσπέλασης. Το ολοκληρωμένο κύκλωμά της περιέχει μια σειρά από μόνιμα γραμμένα δεδομένα και εντολές που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. BIOS: Είναι ένα τμήμα της ROM που περιέχει μια ειδική ομάδα εντολών, τις οποίες χρησιμοποιεί η ΚΜΕ για να αναγνωρίσει και ελέγξει τις συσκευές και τα εξαρτήματα του υπολογιστή. Συμπέρασμα: Ο υπολογιστής μπορεί μόνο να διαβάσει τα περιεχόμενα της μνήμης ROM.


Κατέβασμα ppt "Η Kύρια Μνήμη Η Κύρια ή Κεντρική Μνήμη του υπολογιστή χρησιμοποιείται για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων που δίνουμε στον υπολογιστή να επεξεργαστεί."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google