Από τους μαθητές Βασίλη Γραμματικό Ελένη Κορώνη Βασίλη Τόκαρη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Advertisements

Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες
Δίκτυα υπολογιστών.
Διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο - ίντερνετ (internet)
Ιστορία του Ιντερνετ.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑ Το τεχνολογικό επίτευγμα ξεκίνησε το 1968 από υπηρεσίες του Αμερικάνικου Πρακτορείου Προχωρημένων Ερευνών (Αdvanced Research Projects Agency.
Δίκτυα, Διαδίκτυο, Ασφάλεια υπολογιστών
ΠΜΣ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Δίκτυα υπολογιστών ΕΠΛ 012
Microsoft ISA (Internet Security and Acceleration) Server 2004.
•Διαδίκτυο Διαδίκτυο •Διευθύνσεις Internet Protocol (IP) Διευθύνσεις Internet Protocol (IP)Διευθύνσεις Internet Protocol (IP) •Εσωτερικές και Εξωτερικές.
Στόχοι Να εξηγήσουμε τι είναι τα δίκτυα υπολογιστών, ποιες είναι οι βασικές κατηγορίες τους και ποιες οι πιο συνηθισμένες τοπολογίες τους. Να περιγράψουμε.
Εισαγωγή στις βασικές έννοιες Δικτύου και Διαδικτύου
Μεταγωγή και Πολυπλεξία
Ενότητα Β: Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Κουμπή Βασιλάντα, Ph.D, MSc.
Αποστολίνα Φανή - Διαφάνειες για το Διαδίκτυο 1 Γνωριμία με το διαδίκτυο Κεφάλαιο 11.
Γνωριμία με το διαδίκτυο
Σύστημα Ονομάτων Περιοχών (Domain Name System, DNS)
ΤCP/IP Τι είναι; Σύντομο Ιστορικό
Υπηρεσίες δικτύων επικοινωνίας
Οι πρώτες απόπειρες για την δημιουργία ενός διαδικτύου ξεκίνησαν στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Η Ρωσία είχε ήδη στείλει στο διάστημα.
Είμαστε το 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Σχολείο Κατερίνης
Το Διαδίκτυο Τι πρέπει να ξέρετε για το Διαδίκτυο.
Εισαγωγικά Θέματα WWW Ιστορική εξέλιξη του Internet. Σημαντικές τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις που σηματοδότησαν και καθορίζουν την πορεία του.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Τρίτη 31 Iανουαρίου 2006 Πολύκαστρο Διάλεξη:Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Δρ. Μηχ. - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΩΡΗΣ.
1 Διαδίκτυο (Internet) Διευθύνσεις IP. 2 Ιεραρχικές ΙΡ διευθύνσεις  Κάθε host στο διαδίκυο έχει μια διεύθυνση που καλείται IP address.  Αυτή η διεύθυνση.
ZeroConf- mDNS ZeroConf mDNS. ZeroConf Σύνδεση και επικοινωνία σε δίκτυο χωρίς DHCP, DNS servers.
Το Internet Δικτύωση παροχέα υπηρεσιών Internet στην Ελλάδα.
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Domain Name System DNS. Αντιστοίχηση διευθύνσεων ΙΡ με συμβολικά ονόματα Π.χ. Στο εργαστήριο Η/Υ1 o user10 είναι ο user10.osk.local Σε περίπτωση που ένας.
ARPANET: The predecessor of the Internet Γκίκα Άλντο.
Τι κρατάει το Internet μαζί? 1. Η διευθυνσιοποίηση (addressing): πως δηλ. αναφερόμαστε σε μια μηχανή στο δίκτυο. 2. Η δρομολόγηση (routing): πως να φτάσουμε.
Κεφάλαιο 1 Διαδίκτυο και παγκόσμιος ιστός Εισαγωγικές έννοιες
Σύνοψη 1 Αρχές διαδικτύου 1.1 Αναδρομή – εισαγωγή
Διευθυνσιοδότηση.
La plus rapide conquête connue qui relie les peuples, les groupes et les individus, indépendamment de la race, de l'espèce de la religion et des coutumes.
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 1: Χρήση βασικών εργαλείων για συλλογή πληροφοριών για τη διαμόρφωση και την κατάσταση λειτουργίας του δικτύου.
3ο ΓΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Δ’ ΟΜΑΔΑ: Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.
ΗΜΥ 007 – Τεχνολογία Πληροφορίας Διάλεξη 17 TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Το Διαδίκτυο.
Πληροφορική Κεφάλαιο 6 ο : Δίκτυα Υπολογιστών Κλεπετσάνης Παύλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φαρμακευτικής.
Τηλεπικοινωνίες, Διαδίκτυο και Ασύρματη Τεχνολογία.
ΗΜΥ 100: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5 Η εξέλιξη του Διαδικτύου TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
14ο Γυμνάσιο Περιστερίου Εργαστήριο Πληροφορικής.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet 7.8 Σύστημα ονομάτων περιοχών (DNS)
Πρωτόκολλο TCP/IP Εργαστηριακή άσκηση 1 Ειδικά θέματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα Νερούτσος Αλέξανδρος ΑΜ:778.
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ (761) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ.
TCP/IP BASICS ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Πολύδερα Έλλη ΕΤΟΣ: ΄Δ.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Εγκληματολογική προσέγγιση και νομική αντιμετώπιση Δρ. Φώτης Σπυρόπουλος Δικηγόρος (ΔΣΑ) – οικονομολόγος.
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3o Ενότητες Α μέρος
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΤΥΟΥ–ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ
Ειδικά Θέματα σε Κινητά & Ασύρματα Δίκτυα
Διαχείριση Κινητικότητας στο Internet
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Τι είναι το domain name system (DNS)
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.9: Δρομολόγηση
Γνωριμία με το Διαδίκτυο
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α2 β΄ τετράμηνο
3.4 Διευθύνσεις IP και Ονοματολογία
Β. Μάγκλαρης 19/10/2015 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Εισαγωγή (II) Διευθυνσιοδότηση στο Internet Το Παγκόσμιο Internet.
Το Διαδίκτυο - Internet
Project: Εθισμός στο Internet
Το Διαδίκτυο.
AEITT ΠΕΙΡΑΙΑ Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Μάθημα: Δίκαιο στην κοινωνία της πληροφορίας ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Εγκληματολογική.
Εκατομμύρια εκατοντάδες μονάδες δεκαδικά
Ενημέρωση Μαθητών Για Τo Μάθημα Δίκτυα CISCO
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Από τους μαθητές Βασίλη Γραμματικό Ελένη Κορώνη Βασίλη Τόκαρη

Σημαντικές Ημερομηνίες 1965 ήταν 3 μηχανήματα σε διαφορετικές τοποθεσίες και αυτό ήταν το πρώτο "Πειραματικό Δίκτυο" της ArpaNet 1968 δημιουργήσει Διασυνδεμένους Επεξεργαστες Μηνυμάτων (Interface Message Processors (IMP)) το Αυτές οι συσκευές τοποθετήθηκαν σε 4 περιοχές ερευνών, κολέγια που είχαν κερδίσει υποτροφίες από την Αμερικανική

Σημαντικές Ημερομηνίες το Advanced Research Projects Agency (ARPA σε συνεννόηση με Bolt, Beranek, και Newman, Inc. (BBN) αποφάσισαν να χτίσουν ένα δικό τους δικτυο.Το δίκτυο αυτό ήταν βασισμένο στην δρομολόγηση πακέτων για καλύτερη μεταφορά των δεδομένων 1970 Οταν το Advanced Research Projects Agency Network (ARPANET) ξεκίνησε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα δίκτυο μπορούσε να γίνει τόσο μεγάλο και να φτάσει σε τέτοιο σημειο.Παρολα αυτά μέσα στο 1970 πολλά κέντρα πρόσβασης εγκαταστήθηκαν δοκιμαστικά και στο εξωτερικό Το 1983 το ΑRPANET διασπάστηκε !Το στρατιωτικό κομμάτι (MILNET) το οποίο ήταν μέρος του Defense Data Network (DDN) πήρε 68 από τους 113 κόμβους !Το DDN δημιουργήθηκε το 1982.

Σημαντικές Ημερομηνίες Το Arpanet έγινε Internet και η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπλέχτηκε και χρηματοδότησε το σχέδιο. Η ραχοκοκαλιά "backbone" του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης των δικτύων αναβαθμίζεται σε Το 1991 τα δεδομένα που στέλνονται είναι πάνω από 1 τρισεκατομμύριο μπάϊτς (bytes) των μήνα Το 1992 η Internet Society (ISOC) καταμέτρησε πάνω από 1 εκατομμύριο υπολογιστές στο Internet! Βλέποντας λοιπόν την τεράστια ανάπτυξη του Internet πλέον ο καθένας ήθελε να μπει σε αυτόν τον μαγικό κόσμο, να διαφημίσει τα προϊόντα του να αγοράσει και να πουλήσει! Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, πανεπιστήμια όλων των διαστάσεων ανά τον κόσμο ήθελαν να μπουν σε αυτόν τον νέο τεχνολογικό κόσμο πληροφορίας.

Σημαντικές Ημερομηνίες 1984 Το Domain Name System (DNS) παρουσιάστηκε το 1984.Αυτο το σύστημα έδινε λύση με το να δίνει ονόματα στις ip διευθύνσεις. Ήταν πιο αποτελεσματικό και ήταν πολύ καλύτερη λύση από όλες τις παλιότερες μεθόδους. Το 1984 λοιπόν πάνω από 1000 υπολογιστές είχαν συνδεθεί στο δίκτυο Το 1987 πάνω από υπολογιστές απαριθμούσαν το δίκτυο.

Σημαντικές Ημερομηνίες 1989 φτάσαμε στις μηχανήματα συνδεμένα ταυτόχρονα! Το 1995 παρουσιάζεται επίσημα και το online banking. Πλέον όλα ήταν εφικτά στο διαδίκτυο ακόμα και να παραγγείλεις και μια πίτσα!