ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Χριστός Ανέστη Kαμπάνες μακρινές. Θεού χαρά τέτοια γιορτή
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
ΨΑΡΙΑ.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 5 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ

Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Να γνωρίζει την παρασκευή του Μπακλαβά Να γνωρίζει την παρασκευή του Γαλατομπούρεκου Να γνωρίζει την παρασκευή του Κατεϊφιού Να γνωρίζει την παρασκευή Πόμπες Να γνωρίζει την παρασκευή του Σιάμαλι

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ Σιρόπι 500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα 500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα 100γρ Μέλι 1κ/λι Κονιάκ 1φλούδα Λεμονιού _______________________________________________ 1 πακ.φύλο Μπακλαβά 200γρ Αμύγδαλα 2κ/και Κανέλλα 150γρ Βούτυρο

ΜΕΘΟΔΟΣ Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε λιγότερο από τα μισά φύλλα μπακλαβά αλείφοντας κάθε δύο φύλλα με βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα μείγμα από αμύγδαλα. Προχωρούμε με την ίδια διαδικασία όπως πιο πάνω. Χαράζουμε με ευθείες γραμμές (μπακλαβωτά). Βουτυρώνουμε και στην συνέχεια το ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο( 170Κ) για περίπου 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι.

ΓΑΛΑΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ 1Λ Γάλα 3 Αυγά 180γρ Ζάχαρη 1Λ Γάλα 3 Αυγά 180γρ Ζάχαρη 120γρ Κορνφλάουαρ 2φακ Βανίλια ΜΕΘΟΔΟΣ Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την μισή ζάχαρη και την βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπούμε με φουετ τα αυγά , την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορνφλάουαρ. Με την μέθοδο ΤΕΜΠΕΡΙΝΚ βάζουμε γάλα στα αυγά και το μείγμα των αυγών το επιστρέφουμε πίσω στο γάλα. Όταν βγάλει φουσκαλίδες τη κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σιρόπι 500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα 100γρ Μέλι 500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα 100γρ Μέλι 1κ/λι Κονιάκ 1φλούδα Λεμονιού

ΜΕΘΟΔΟΣ Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε λιγότερο από τα μισά φύλλα μπακλαβά αλείφοντας κάθε δύο φύλλα με βούτυρο. Στην συνέχεια κάνουμε ένα στρώμα με την κρέμα πατισερί. Προχωρούμε με την ίδια διαδικασία όπως πιο πάνω. Χαράζουμε με ευθείες γραμμές (μπακλαβωτά). Βουτυρώνουμε και στην συνέχεια το ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο( 170Κ) για περίπου 50 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι.

ΚΑΝΤΑΪΦΙ 1/2 κιλό κανταΐφι 1/2 κιλό αμύγδαλα 60 γρ τριμμένη φρυγανιά 1/2 κιλό κανταΐφι 1/2 κιλό αμύγδαλα 60 γρ τριμμένη φρυγανιά 3 κ/κια κανέλλα 1 κ/κι γαρύφαλλο τριμμένο 1 κ/κι ξύσμα λεμονιού 60 γρ ζάχαρη 500 γρ βούτυρο φρέσκο λιωμένο Για το σιρόπι 600γρ νερό 900γρ ζάχαρη 2 ξύλα κανέλλας και φλούδα από ένα λεμόνι (όχι ξύσμα)

Μεθόδος Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μας. Ξεδιπλώνουμε το κανταΐφι και το κόβουμε σε μήκος περίπου 14 πόντων. Παίρνουμε μια λωρίδα στο χέρι μας και με τα δάκτυλα μας όπου είναι κολλημένες οι ίνες τις ξεκολλάμε. Βάζουμε στην παλάμη μας την λωρίδα και στην άκρη της βάζουμε με κουταλάκι λίγο από το μίγμα των καρυδιών. Τυλίγουμε χάλαρα σε ρολό και το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας βάζοντας στριμωχτά τα κανταΐφια μας, γιατί στο ψήσιμο μαζεύουν. Με κουτάλι ρίχνουμε λίγο-λίγο το λυόμενο βούτυρο πάνω στα κανταΐφια για να βουτυρωθούν καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Όταν είναι έτοιμο ψημένο το κανταΐφι μας το σιροπιάζουμε ρίχνοντας με κουτάλι λίγο το σιρόπι μέχρι τη μέση. Καυτό το κανταΐφι, χλιαρό το σιρόπι μας. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και ξανασιροπιάζουμε.

ΣΙΑΜΑΛΙ ( ΔΙΟΛΑΣ) 1 ½ ΚΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ 405 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 205 ΓΡ ΛΑΔΙ 1 ½ ΚΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ 405 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 205 ΓΡ ΛΑΔΙ 50 ΓΡ Β.Ρ 815 ΓΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΧΥΜΟ ΒΑΝΙΛΙΑ- ΜΑΣΤΙΧΑ ΑΛΕΣΜΕΝΗ

ΜΕΘΟΔΟΣ- ΣΙΑΜΑΛΙ ( ΔΙΟΛΑΣ) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Λαδιάζουμε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 β κελσίου για 30 λεπτά Βγάζουμε από τον φούρνο και ψεκάζουμε με ροδόσταγμα. Βάζουμε 2 κουταλιές σιρόπι, τρυπούμε με ξυλάκι και ξαναβάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Η αναλογία το σιροπιού είναι 2 λίτρα νερό 2 κιλά ζάχαρη.

Πόμπες Σιρόπι 1λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη 500 γρ μέλι Λάδι για τηγάνισμα Υλικά 1 κιλό σιμιγδάλι ½ ποτήρι φυστικέλαιο 2½ ποτήρια νερό 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα 00 650 γρ πατάτες βρασμένες 20 γρ μαγιά αυτόματη Μαστίχα Σιρόπι 1λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη 500 γρ μέλι Λάδι για τηγάνισμα

ΜΕΘΟΔΟΣ-Πόμπες Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις λιώνουμε ζεστές Κτυπάμε στο μίξερ με καρδιά το σιμιγδάλι με το λάδι Προσθέτουμε την μαστίχα και το νερό Όταν τα υλικά μας ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας μεταξύ τους Προσθέτουμε την ζεστή πατάτα και ανακατεύουμε καλά Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 45-60 λεπτά(για να μπεί η μαγιά) Με ένα μεγάλο (ΑΣΤΕΡΙ) κορνέ No.13 και την βοήθεια του ψαλιδιού κόβουμε τις πόμπες, σε ζεστό λάδι Όταν ψηθούν τις σιροπιάζουμε