ΚΑΡΠΟΥΖΙ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές Ασκήσεις Γ΄ Γυμνασίου Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: 5 - Οικογένεια Κούλερς και Φίζες
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Πώς καλλιεργώ φράουλες - Οδηγίες & Συμβουλές
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Αι της γαστρός ηδοναί πολλαί!!! Εν αρχή ην ο σίτος… Γιατί εσύ βασιλεύεις σε απέραντες πεδιάδες, όπου φυτρώνει άφθονο τριφύλλι και μεγαλώνει το κύπειρο.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Καλλιέργεια Καρπουζιού Καλλιέργεια : Οι αποστάσεις φύτευσης είναι 3.00μ. Χ 3,00μ. Απαιτούνται σκαλίσματα και βοτανίσματα ώσπου να καλυφτεί το έδαφος στις έρπουσες καλλιέργειες, άρδευση και λίπανση. Ο κύριος βλαστός μπορεί να κλαδευτεί στο 2ο φύλλο. Οι δύο νέοι βλαστοί στο 3ο φύλλο και οι 3 νέοι βλαστοί στο 4ο φύλλο. Στις μεγαλόκαρπες ποικιλίες αφήνουμε 2 - 3 καρπούς ανά φυτό

Φαγώσιμο τμήμα του φυτού : Καλλιεργείται για τον καρπό του.  Χρονοδιάγραμμα Καλλιέργειας : Σπέρνεται την Άνοιξη σε σπορεία ή επιτόπου. Η μεταφύτευση των σποροφύτων ή των ετοίμων φυτών που κυκλοφορούν στην αγορά γίνεται τον Απρίλιο - Μάιο αφού περάσει ο κίνδυνος των παγετών. Έδαφος : Προτιμά ελαφρό, αμμοπηλώδες, πλούσιο σε οργανική ουσία, γόνιμο, στραγγερό έδαφος ελαφρά όξινο

Η Συγκομιδή Του Καρπουζιού Η συγκομιδή :Η συγκομιδή ξεκινά 80 - 100 μέρες μετά την φύτευση.

Τρόπος Κατανάλωσης Καρπουζιού Ξεφλούδισμα : Αρχικά το κόβουμε σε φέτες (όπως βλέπουμε και στην εικόνα). Έπειτα βγάζουμε της φλούδες με ένα μαχαίρι και μετά προσεκτικά βγάζουμε τα κουκούτσια. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Συνταγές που περιέχουν Καρπούζι Γλυκό Καρπούζι : ΥΛΙΚΑ Ένα καρπούζι 6 κιλά περίπου  Ζάχαρη 2 κιλά  Λεμόντοζο (ξινό) 2 κουτάλια της σούπας  ½ φλιτζάνι του καφέ λεμόνι  Λίγα φύλα σμύρνο (αρμπαρόριζα)

Εκτέλεση : Κόβομε το καρπούζι σε φέτες , αφαιρούμαι το κόκκινο και το εξωτερικό πράσινο μέρος από τις φέτες. Στη συνέχεια τρίβουμε στον τριφτή τη φλούδα που έχει μείνει από το καθάρισμα  Ωσότου συμπληρώσουμε 1 ½ κιλό. Τοποθετούμε το τριμμένο καρπούζι σε μια λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξινό (να το σκεπάζει) για ½ της ώρας. Αφού το βγάλουμε και το στραγγίζουμε ετοιμάζουμε την κατσαρόλα για να το δέσουμε. Βάζουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και το καρπούζι και ανακατεύουμε ωσότου δέσει το γλυκό. Προς το τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι. Όταν τελειώσουμε βάζουμε στο γλυκό 2 -3 φύλλα αρμπαρόριζα , αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και μετά το βάζουμε σε αποστειρωμένα Βάζα.

Γρανίτα Καρπούζι Αριθμός μερίδων: 4 Θερμίδες: 160 ανά μερίδα ΥΛΙΚΑ 600 γρ. σάρκα από πεπόνι και Καρπούζι  6 κουτ. σουπ. Μέλι  1 (χυμός και ξύσμα) Λεμόνι(α)  400 ml καλής ποιότητας αφρώδες λευκό Κρασί 

Εκτέλεση : Κόψτε το καρπούζι και το πεπόνι σε κομμάτια και κάντε τα πουρέ, το ένα ξεχωριστά από το άλλο. Ανακατέψτε κάθε πουρέ με τη μισή ποσότητα μελιού και το μισό χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίξτε κάθε πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και βάλτε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλάβετε μέχρι να παγώσουν εντελώς οι πουρέδες των φρούτων. Με ένα πιρούνι ανακατέψτε και μοιράστε τους σε ποτήρια σαμπάνιας εναλλάσσοντας τα χρώματα. Γεμίστε τα ποτήρια με κρασί και γαρνίρετε με μια λεπτή φέτα από καρπούζι ή πεπόνι. Σερβίρεται αμέσως παγωμένη.

Καρπουζόπιτα ΥΛΙΚΑ : Ένα γλυκό καρπούζι (μεσαίου μεγέθους) 1 Κιλό Ζάχαρη 1,5 Κιλό Αλεύρι μαλακό 200 γραμμάρια μέλι Θυμαρίσιο Ελαιόλαδο Κανέλα και Γαρίφαλο τριμμένα Σουσάμι

Εκτέλεση : Καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια Εκτέλεση : Καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια.Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κυβάκια και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και αφήνουμε λίγο το καρπούζι να βγάλει τα υγρά του.  Πλάθουμε το καρπούζι με την ζάχαρη και σουρώνουμε σε ένα μπολ όλους τους χυμούς του καρπουζιού... Στο μείγμα του Καρπουζιού με την Ζάχαρη προσθέτουμε το μέλι και το αλεύρι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα. Βάζουμε ελαιόλαδο (αρκετό) σε ένα στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του καρπουζιού, πασπαλίζουμε με κανέλα, γαρίφαλο και σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για 30 -40 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται κρύα.

Η Συντήρηση Του Καρπουζιού Το καρπούζι συντηρήται στο ψυγείο μετά το κόψιμο.♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ hoh

Χρόνος Κατανάλωσης Του Καρπουζιού Το καρπούζι καταναλώνεται το καλοκαίρι για να δροσιστούμε και να ξεδιψάσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!

Λόγοι Κατανάλωσης Καρπουζιού Οι λόγοι κατανάλωσης του καρπουζιού για τους πιο πολλούς είναι λόγοι αρεσκείας αλλά για κάποιους άλλους είναι και λόγος υγείας γιατί για να μη ξεχνάμε είναι και φρούτο!!!

Λόγοι Κατανάλωσης Καρπουζιού (Αρεσκείας Ή Όχι) Προσωπικά εγώ το τρω για λόγους αρεσκείας. Οι άλλοι συμμαθητές μου είπαν πως και οι 25 το τρώνε!!!!

Πυγές http://www.watermelonmessinias.gr/?section=category&cat=13&subcat=34&lang= http://www.ucook.gr/cook/urecipe/glyka/559-glyko-toy-koytalioy-karpoyzi.html http://greekcook.gr/syntages/glyko_koutali Συνέντευξη από την μαμά μου!!!!!!!