Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ Η ηχορύπανση αποτελεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών. Σήμερα ο θόρυβος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους περιβαλλοντικούς.
Advertisements

Η Συμβολή της Τέχνης στην Εκπαίδευση
Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.
Project: Διαχείριση χρόνου Χαλάρωση
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
1 ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Πνευματικό Κέντρο 3 Μαρτίου 2008 “ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ ” Άννα Καραμάνου τ. ευρωβουλευτής.
ΟΡΘΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
Παίζουμε θέατρο: Θα πας για ένα ταξίδι, με την οικογένεια σου ή τους φίλους σου. Ζητάς πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο: (την) Γαλλία (το) Λονδίνο.
Α’ Λυκείου Ερευνητική εργασία
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> ΗΕΤΑΙΡΕΙΑΗΕΤΑΙΡΕΙΑ 1.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Φυσική Δραστηριότητα των παιδιών του Δημοτικού Κωνσταντίνος Λουκαϊδης 11 / 02 / 2006.
O ελεύθερος χρόνος παιδιών σχολικής ηλικίας
Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος Αθλητισμός  Δημιουργία αθλητικών τμημάτων Ποδοσφαίρου Μπάσκετ Βόλεϊ Τέννις Στίβου  Η λειτουργία τους θα εξαρτηθεί από την.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΦΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Τμήμα Αγγλικών Γυμνασίου ΣΧΟΛΗ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Εκπαιδευτικοί στόχοι.
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒEΙΑ
Η Πετρούπολη μέσα από τα μάτια των κατοίκων της
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Άσκηση ανάπτυξης παραγράφου μέσα σε μια έκθεση
 Μπίζα Αλεξάνδρα  Μπίζα Ανθή  Παπασπύρου Παρασκευή  Ρεβίθη Θεοδώρα  Τσοχαντάρη Βασιλική ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Το παιχνίδι χθες και σήμερα.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Τα θετικά και αρνητικά.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΕΝΑΡΟΥ
Εφηβεία Η εφηβεία είναι η μεταβατική > περίοδες στην ζωή μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Θέμα: Προαγωγή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
Συνέντευξη από τη μητέρα μου Στέφανος Ν. Β1΄ Σχολικό έτος
Οργάνωση και Μάρκετινγκ Ακαδημιών Πετοσφαίρισης
Έφηβοι και ψυχαγωγία 3ο ΓΕ.Λ. Αλεξ/πολης.
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
2 ο ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ’’Η μεγαλύτερη Κερά του κόσμου είναι η Τέχνη.’’ Κ. Καβάφης.
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
Σαββατοκύριακο στα ‘Ιρια
Project : χορεύοντας στον κόσμο
Σημαντικοί άξονες του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος (ΠΕ02)
Μονογραφία Επαγγέλματος
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
Παρουσιαζω τον εαυτο μου
ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
Ο ελεύθερος χρόνος των εφήβων Εργασία στο μάθημα της Πληροφορικής.
ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ‘’ Οι δημιουργικές δραστηριότητες στη ζωή μου ‘’ Όλοι οι γονείς στην σημερινή εποχή έχουν αγοράσει τουλάχιστον.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ -ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ψυχαγωγια Στατιστικά στοιχεία.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Φιλοσοφία Αθλητισμού Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Βδομάδα 3_ Hobbies and pastimes.
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
«Καλές πρακτικές και αξιοποίηση του υλικού του προγράμματος T4E»
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
H τηλεόραση και το παιδί
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Σχολική Κοινωνική Ζωή Σ. Κ. Ζ.
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Προλογική σκέψη. Ορισμός. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ Προλογική σκέψη. Ο φορτικός σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει αναγκαία την ύπαρξη ελεύθερου χρόνου και τη σωστή και ωφέλιμη αξιοποίηση του. Ορισμός. Ο χρόνος ο οποίος απομένει στον εργαζόμενο για να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί από την εργασία του ή και να δραστηριοποιηθεί σε διάφορα χόμπι, ενδιαφέροντα.

Οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Το οκτάωρο Η άδεια με αποδοχές Η πενθήμερη εργασία Οι τριάντα επτά ώρες εργασίας την εβδομάδα κ.α. Οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Σήμερα Σήμερα Από τη μια οι εργαζόμενοι διεκδικούν τριάντα πέντε ώρες εργασίας την εβδομάδα , αλλά ταυτόχρονα πολλές κατακτήσεις των εργαζομένων καταπατούνται από την εργοδοσία.

Γιατί ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι πραγματικά ελεύθερος; Ο εργαζόμενος αναγκάζεται να μεταφέρει εργασία στο σπίτι Κάνει δεύτερη εργασία. Η γυναίκα εργαζόμενη επιφορτίζεται και με τις δουλειές στο σπίτι. Κοινωνικές υποχρεώσεις που δεν είναι ωφέλιμες και ευχάριστες. δεσμεύουν τον άνθρωπο. Οι διαφημίσεις μιμητισμός και τα πρότυπα επιβάλλουν στον άνθρωπο πως θα περάσει τον ελεύθερο χρόνο του. Πως διαθέτει ο σύγχρονος άνθρωπος τον χρόνο του. Στην τηλεόραση Την οικογένεια Στο διάβασμα Στον κινηματογράφο Στο θέατρο Σε εκδρομές σε αθλητικούς χώρους Με φιλικές συντροφιές, ακούγοντας μουσική Συζητώντας σε παρέες Σε εκδρομές Στα ψώνια Στα <μπάρ>, σε ταβέρνες, σε νυχτερινά κέντρα μουσικής και χορού. Παίζοντας τυχερά , επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια ,

Πως πρέπει να αξιοποιείται ο ελεύθερος χρόνος Για σωματική ξεκούραση Για ψυχαγωγία, δημιουργία Για μόρφωση, επιμόρφωση Για ανάπτυξη της κοινωνικότητάς του Για διάφορα <σπορ> Για αποφόρτιση από το άγχος Για αναψυχή κ.α. Κάποιοι τρόποι αξιοποίησής του Η ανάγνωση και η μελέτη βιβλίων Η ενασχόληση με την τέχνη Η φιλία, η παρέα και η συντροφιά με άλλους ανθρώπους Η επαφή με τη φύση ( το ψάρεμα, οι περίπατοι κα.) Ο αθλητισμός Τα ταξίδια Η δημιουργική ερασιτεχνική ενασχόληση

Πως μπορεί να συμβάλλει η πολιτεία. Με τη δημιουργία αθλητικών κέντρων για το λαό Με προγράμματα μόρφωσης – επιμόρφωσης Με τη δημιουργία πολιτιστικών κέντρων Με τη δημιουργία διαφόρων εκδηλώσεων (Δήμοι-Φορείς ) Με τη δημιουργία χώρων αναψυχής, περιπάτου, (χώρων πρασίνου). Με μέτρα που προστατεύουν τον εργαζόμενο από την ανεξέλεγκτη πολύωρη εργασία.