ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

 Από τις ανάγκες εκπαίδευσης της οικονομίας στις ανάγκες εκπαίδευσης του ατόμου : Το επαγγελματικό προφίλ ως στοιχείο σύζευξης της προσφοράς με τη ζήτηση.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Παιδαγωγική
Το ζήτημα του χώρου Μεθοδολογικές, ερμηνευτικές διαδρομές… Στρατηγικές, πρακτικές σχεδιασμού με έμφαση: στις κοινωνικο-οικονομικές διεργασίες… Ελίζα Παναγιωτάτου.
Εργαστήριο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Αστροφυσική»
Γενικό πλαίσιο παρουσιάσεων Διάρκεια παρουσιάσεων: 10 λεπτά με 5 λεπτά για ερωτήσεις Φόρματ παρουσιάσεων: PowerPoint ή αντίστοιχο πρόγραμμα Αριθμός ομιλητών:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΩΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ Γ.Σ.Π.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
Σχεδίαση, ανάπτυξη, υλοποίηση και αξιολόγηση ενός συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Μελέτη περίπτωσης του συστήματος Moodle, για την υποστήριξη της.
ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ. Η βασική αρχή του οικονομικού σχεδιασμού είναι η δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών στόχων για το μέλλον, εκφρασμένων σε ποσοτικοποιημένα.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΥΣΜΟΣ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ
Οι σημειώσεις βρίσκονται στην ιστο-σελίδα:
…Πληθώρα στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η γεωγραφική εκπαίδευση στη χώρα μας δεν αντιστοιχεί στο επίπεδο που της αρμόζει ούτε με βάση την εθνική προσφορά.
Χαράλαμπος Κιουρτσίδης Προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
1 Γραφική με Υπολογιστές Β. Λούμος. 2 Περιεχόμενα Εισαγωγή στη Γραφική Περιφερειακά Γραφικής και οδήγηση Αρχές σχεδίασης εικόνων Δημιουργία και σχεδίαση.
1ο ΜΑΘΗΜΑ Οι έννοιες «γεωγραφική» και «σχετική» θέση
Σεμινάριο Οργάνωσης και Διοίκησης της Εκπαίδευσης
Ερευνητικές Εργασίες: Πόσο
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: ΣΗΜΕΙΑ
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΡΟΣ 3 ο Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ.
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Κεφάλαιο 1ο Ανάλυση προβλήματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ.  Η σημερινό διάλεξη είναι μια μορφή εισαγωγής στο υποχρεωτικό μάθημα ‘ Βασικές αρχές Ανθρωπογεωγραφίας ’  Αλλά τι είναι η ανθρωπογεωγραφία.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ.
Γ. Μαυρομμάτης.  Στην προηγούμενη διάλεξη παρουσιάστηκαν οι βασικές κατευθύνσεις σε σχέση με το μάθημα  Όπως είπαμε, η ανθρώπινη γεωγραφία είναι ένα.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στον τουρισμό Andrew Holden Επιστημονική Επιμέλεια: Θωμάς Μαυροδόντης Εκδόσεις Παπαζήση.
ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΚΡΑΤΟΣ: ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  Γεωγραφικός χώρος  Ξηρά  Θάλασσα  Αέρας  Πληθυσμός  Κυριαρχία  Εσωτερική  Εξωτερική  Διεθνής.
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ εισαγωγικά. ΟΡΙΣΜΟΣ Είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη συστηματική μελέτη και την περιγραφή της επιφάνειας της γης και των φαινομένων που.
Aθήνα,16 Νοεμβριου Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνδέει: την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους όπως είναι.
Ο ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΕΣ Ρόϊδω Μητούλα Αναπλ.Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέικου Μαρία Α.Ε.Μ:3867 Ο ΧΡΟΝΟΣ 1 2η Εργαστηριακή Άσκηση.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Ένα εννοιολογικό πλαίσιο για τη Διδακτική της Πληροφορικής.
Κώστας Θεριανός, Δρ. Επιστημών της Αγωγής Το σχέδιο δράσης (project) και η σύνδεση του με την Επαγγελματική Συμβουλευτική.
Μεθοδολογία της έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι &ΙΙ
Αγροτική Κοινωνιολογία
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 10
ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ Α.Ε.Μ.: 3876
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Το ζήτημα του χώρου Μεθοδολογικές, ερμηνευτικές διαδρομές… Στρατηγικές, πρακτικές σχεδιασμού με έμφαση: στις κοινωνικο-οικονομικές διεργασίες…
ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Ξέρουμε από τα προηγούμενα:
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της Γης
Μεθοδολογία της έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι &ΙΙ
H Ώρα Ρότζιος Γεώργιος, ΑΕΜ : 3960.
Το μέγεθος και η κλίμακα της νανοκλίμακας
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΝΤΟΣ.
Αξιοβίωτη Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη
Ηλεκτρικό πεδίο Δυνάμεις από απόσταση.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ.
Διαστάσεις περιβαλλοντικής πολιτικής
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
H ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Γιαννάκης Κουμίδης.
ΔΙΑΛΕΞΗ 2η Η ιστορική εξέλιξη των σχέσεων Εκπαίδευσης και ΜΜΕ
ΑΝΑΛΥΣΗ SWOT Α. Κουτσούρης.
Διεθνείς Επιχειρήσεις και Επενδύσεις
ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΔΑΦΙΚΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ - NUTS (NOMENCLATURE OF UNITS FOR TERRITORIAL STATISTICS) Σκοπός: Παροχή ενιαίας, ομοιόμορφης διαίρεσης των.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ «ΜΥΘΟΥΣ» ΤΗΣ ΟΙ «ΜΥΘΟΙ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΧΩΡΙΚΗ Η ΧΩΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

ΤΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤ.: ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤ.: ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΜΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΧΩΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΧΩΡΟΣ)

ΤΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ; ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ: Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ: ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΤΡΑ

ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΣΧΕΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ Η Γεωγραφική Θέση (location) Η Θέση (place) Η Θέση – Τόπος (site) Η Θέση – Κατάσταση (situation) Η Απόλυση Θέση Η Σχετική Θέση

ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Η Απόλυτη Απόσταση Η Χρονική Απόσταση Η Οικονομική Απόσταση Η Αντιληπτή Απόσταση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ Εστιακή Περιφέρεια: Ομογενής Περιφέρεια: Εσωτερικές (μέσα στην περιφέρεια) λειτουργικές σχέσεις Εξωτερικές (μεταξύ των περιφερειών λειτουργικές σχέσεις Ομογενής Περιφέρεια: Εξωτερικές (μεταξύ των περιφερειών) διαφορές Εσωτερικές (μέσα στην περιφέρεια) διαφορές Διοικητική ή Σχεδιαστική Περιφέρεια = Μέγιστες = Μέγιστες