Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Π. ςταθης, μ. μπουκτςη, π.ζηκος, μ. δερμιτζακης, ε. αρβανιτοπουλου,
Advertisements

ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ «Λόγος και Αντίλογος για την Επιλογή και Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών : Τάσεις και Προβληματισμοί» Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 Ανάπτυξη Μηχανισμών.
Γενετικής-Ιατρικής Πληροφορίας
Εγκυμοσύνη και ιοντίζουσες ακτινοβολίες
Ποιον ασθενή θα θεραπεύσουμε ? ο ασυμπτωματικός ασθενής
Παπαδάκη Αθανασία-Σίντι Φυτσιλή Ευγενία Γιαννή Μυρσίνη-Ειρήνη
Προγνωστικοί Δείκτες για το
"Νοσηλευτική παρακολούθηση
Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ
ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βουλγάρογλου Γρηγόριος.
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
Χρόνια Απροφρακτική Πνευμονοπάθεια
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΠΑΡΑΧΝΟΕΙΔΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑΣ
Μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία
Επιληψία Αργυρίου Κατερίνα, Φαρμακοποιός.
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑLZHEIMER
Το βακτήριο Vibrio cholerae που προκαλεί την χολέρα
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ Μάθημα: Ανάπτυξη Εκπαιδευτικών & Παραγωγικών Δραστηριοτήτων και Πρακτική Άσκηση Τίτλος: Καταγραφή.
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Μάριος Γεωργιάδης Χρυστάλλα Μιλτιάδου Νικόλας Παπαχρυσάνθου Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games) Ηλεκτρονική Υγεία ΕΠΛ679.
ΣΥΜΙΝΤΙΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞ Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τις φοιτήτριες: ΜΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΜΙΡΙΔΟΥ ΑΜΑΛΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΛΕΛΙΑ.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
ΜΑΘΗΜΑ 10ο. Ανάρρωση και πρόγνωση  Είναι χαρακτηριστικό του εγκεφαλικού ότι οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση, ανεξάρτητα από το αν μπαίνουν.
Προγραμματισμός και οργάνωση διδακτέας ύλης, εκπόνηση σχεδίου μαθήματος 1.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Ερωτηματική μέθοδος Η ερωτηματική μέθοδος είναι αμφίδρομη επικοινωνία Αποτελείται από δύο στοιχεία: την ερώτηση και την απάντηση Θέτει τον εκπαιδευόμενο.
ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗΥΠΝΟΣ  κατάσταση κατά την οποία υπάρχει μειωμένη νοητική – πνευματική ή κινητική δραστηριότητα και έχει ως επακόλουθο το αίσθημα ανανέωσης.
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας Δρ. Μαρία Καμπανάρου Ενότητα 8.
Σκοποί αγωγής υγείας-συμβουλευτικής  Διατήρηση σωματικής ισορροπίας ατόμου: υγιεινή, διατροφή, άσκηση  Διατήρηση ψυχικής-κοινωνικής ισορροπίας ατόμου-
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ 9η Ελληνικός Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας.
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Όταν η έγκαιρη διάγνωση προλαμβάνει …
ΕΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μάθημα 1ο ΥΓΕΙΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ
ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΑΙΜΟΡΡΟΙΑΣ ΣΤΟ Γ. Ν
Μελέτη της αναπνοής Πατήστε ESC να σταματήσει η παρουσίαση.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Έξι τρόποι θέασης αντικειμένου
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας
Νόσος Αλτσχάιμερ ΟΝΟΜΑΤΑ: ΜΑΡΙΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ , ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΣΗ , ΜΑΡΚΕΛΑ ΚΟΣΙΝΤΖΗ.
Παρουσίαση της ώρας(χρόνος)
Προβλήματα και λύσεις στο αναπνευστικό σύστημα
Οξεοβασικη Ισορροπια ασκησεισ
9.4. ΣΑΡΚΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΓΧΥΣΕΩΝ ΣΤΗ Γ
Ρευματολογικό ιατρείο εμπειρία φοιτητή
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ Κ. Ασωνίτου. ΟΡΙΣΜΟΣ Εγκεφαλική παράλυση είναι μια μόνιμη αλλά μεταβλητή διαταραχή της κινητικότητας και των στάσεων του σώματος,
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ
Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών (DSM)
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
AIDS.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΛΗΨΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ Σωστό ιστορικό για τη ληψη κατάλληλων πληροφοριών ώστε να απορρίψουμε τις πολλαπλές ασθένειες που πιθανότατα παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Διαχωρισμός των συμπτωμάτων σε αυτά που οφείλονται σε ψυχιατρικά προβλήματα και σε αυτά που προέρχονται από άλλη γενεσιουργό αιτία. Καταγραφή προηγούμενων θεραπευτικών αγωγών κατά τη διάρκεια προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως επίσης και αναθεώρησή τους. Διαπίστωση εάν πρόκειται για χρόνιες ή παροδικές διαταραχές για τον καθορισμό της κατεύθυνσης αξιολόγησης και επεξεργασίας κατάλληλου σχεδίου.

κλίμακα υπνηλίας Epworth(ESS) Διαγνωστική μέθοδος:το ημερολόγιο ή περιοδικό ύπνου που κρατάει ο ασθενής στο σπίτι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες συμβολή σε καθορισμό φύσης της διαταραχής και επιπέδων αφύπνισης σε φυσιολογικό περιβάλλον. Χρησιμότητα παράλληλου περιοδικού από γονέα ή σύντροφος. Η καταγραφή ασθενή στην επίτευξη αυτοελέγχου και στη θεραπεία για τη συμπεριφορά.

Πολυυπνογραφία Πολυυπνογραφία: μέθοδος που διεξάγεται σε σχετικό εργαστήριο ενώ κοιμάται ο ασθενής και κατά προτίμηση τις ώρες που ο ασθενής κοιμάται σε καθημερινή βάση. Πολυυπνογράφος: το εξειδικευμένο μηχάνημα που χρησιμοποιείται και πραγματοποιεί τις ακόλουθες λειτουργίες: καταγραφή σταδίων ύπνου και αναπνευστικών επεισοδίων παρουσίαση ρινικής και στοματικής ροής αέρα κινήσεις κοιλιακής περιοχής,θώρακος και κάτω άκρων Η πολυυπνογραφία ωστόσο δεν χρησιμοποιείται τακτικά για εκτίμηση ασθενών με αϋπνία ή διαταραχές κιρκάδιων ρυθμών, εκτός και αν είναι απαραίτητο να αποκλειστούν άλλες διαταραχές. Συνήθως αποτελεί καθοριστική δοκιμασία για την άπνοια.

τεστ λανθάνουσας κατάστασης ύπνου Το τέστ λανθάνουσας κατάστασης ύπνου πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας μετά την πολυυπνογραφία και ενώ τα ηλεκτρόδια και ο υπόλοιπος εξοπλισμός παραμένουν συνδεδεμένα. Κατά τη διάρκειά του δίνονται στον ασθενή ευκαιρίες για σύντομο ύπνο κάθε δύο ώρες. Το τέστ μετρά τον αριθμό των λεπτών που μεσολαβούν απ την αρχή ενός ύπνου κατα τη διάρκεια της ημέρας εως και τα πρώτα σημάδια ύπνου