Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαθαίνω για τη νέα μορφή γρίπης Α(Η1Ν1)
Advertisements

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
Έτσι κάνουμε εμείς τα κορίτσια όταν
Οι χημικές ουσίες στους χώρους εργασίας
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
Έτσι κάνουμε εμείς τα αγόρια όταν θέλουμε να ουρήσουμε!
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ Α/Η1Ν1Ν Διεύθυνση Υγείας Ν.Α.Μ.
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
Εγκαύματα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Πρώτου βαθμού – κοκκίνισμα και πόνος στο δέρμα
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Της μαθητρίας Μαρίας Νικητάκη
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Υδράργυρος (Hg) Τι προκαλεί; Αρμπούζη Γεωργία Τάξη Β’1.
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΥΛ ΚΤΕΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΕΚΠ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»
Κάδμιο Cd. Σαν CdCΟ 3 ή σουλφίδιο συνυπάρχει στα ορυκτά του Zn.
Σε ΠΑΙΔΙΑ.
Αιμορραγίες-Κατάγματα-Τραυματισμοί Σ.Σ.
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ
Κλείσιμο 10 Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
Διαδικασία Αναζωογόνησης για Ενήλικες-Παιδιά-Βρέφη
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Παιδικά ατυχήματα Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, που βρίσκεται το παιδί, συμβάλλει στην πρόληψη ατυχημάτων.
ΤΟΞΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ Προφυλάξεις και προστασία
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Η Λ Ι Α Σ Η Η λ ί α σ η παθαίνουν κυρίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, ιδίως όταν είναι απροστάτευτο το κεφάλι τους. Εμφανίζεται συνήθως όταν η ηλιακή.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ Εξετάζει τις διάφορες παραμέτρους της αλληλεπίδρασης ουσιών του περιβάλλοντος με τον οργανισμό.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT Με το θέμα ασχολήθηκαν : Oι μαθητές και μαθήτριες της Β Λυκείου Οι επιβλέπουσες καθηγήτριες : Νίκα Ευσταθία,Σολωμού Βασιλική.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ Μπασιακούλη Νικολέτα-Μαρία Τζουμέρκα Μαρία-Αλεξάνδρα Μπαρνασά Αθανασία Ραυτοπούλου Μαρίνα- Αναστασία.
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης.
Αποστολίδου Ευτέρπη Νοέμβριος 2011
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
Αξιολόγηση του κινδύνου των χημικών προϊόντων Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας Ετικέτες προϊόντων.
Είναι δύσκολο, αλλά αν θέλετε να έχετε ένα όμορφο, λαμπερό δέρμα, πρέπει να σταματήσετε το τσιγάρο - όχι μόνο το δικό σας, αλλά και των οικείων σας, διότι.
ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΦΙΔΙΟΥ  Δώστε στο θύμα άφθονο νερό.  Αφαιρέστε οποιοδήποτε αντικείμενο ή ύφασμα το οποίο θα μπορούσε να σφίξει το μέλος, όσο αυτό πρήζεται,
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Πληροφόρηση κινδύνου των χημικών προϊόντων
ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ.
ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
Υπάρχει ένας κίνδυνος μόλυνσης όσο μικρό και αν είναι το ζώο!
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ«ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Γενικό Λύκειο Σκύδρας « Γεώργιος Δήμου»
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ« ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Πέρα από το πλύσιμο του σώματος, πρέπει να φροντίζουμε επίσης και να κρατούμε σε καθαρή και υγιεινή κατάσταση και κάποια επιμέρους.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Ατυχήματα στο σπίτι και σε δημόσιους χώρους
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ – ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΑ.
ΚΑΡΠΑ Διαδικασία Αναζωογόνησης για Ενήλικες-Παιδιά-Βρέφη.
Αντιμετώπιση επιληπτικής κρίσης Mια επιληπτική κρίση είναι ένα παροδικό επεισόδιο νευρολογικής δυσλειτουργίας που οφείλεται στην ανάπτυξη ανώμαλης ηλεκτρικής.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
Κάδμιο Cd.
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 2014
ΕΠΙΣΤΑΞΗ & ΡΙΝΟΡΡΑΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’

Δηλητηρίαση είναι η κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός εκτίθεται σε κάποια χημική ουσία που επηρεάζει δυσμενώς τη λειτουργία του. Η έκθεση στην τοξική ουσία μπορεί να είναι επαγγελματικής, περιβαλλοντικής ή ιατρογενούς αιτιολογίας, ή ακόμη να οφείλεται σε κατάχρηση (π.χ.αλκοόλ). Η έκθεση αυτή μπορεί να προέλθει από την εισπνοή, την κατάποση, την διάσπαση του φραγμού του δέρματος και των βλεννογόνων, την έγχυση κλπ. Οι δηλητηριάσεις αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες.

αντιμετωπιση των δηλητηριασεων στην καθημερινή ζωη. Σε κάθε περίπτωση, όπου υπάρχει υπόνοια ότι ένα άτομο έχει πάρει κάποιο δηλητήριο, πρέπει να ενεργήσουμε με ταχύτητα, αλλά χωρίς πανικό. Αν το άτομο έχει εισπνεύσει δηλητηριώδη αέρια (π.χ., μονοξείδιο του άνθρακα, φωταέριο, υγραέριο ή άλλους δηλητηριώδεις ατμούς), το πρώτο πού πρέπει να γίνει είναι να απομακρυνθεί από το μολυσμένο περιβάλλον και να βρεθεί σε καθαρό αέρα. Αν δεν αναπνέει, είναι απαραίτητο να γίνει τεχνητή αναπνοή. Παράλληλα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί γιατρός ή να μεταφερθεί το θύμα σε νοσοκομείο. Αν το δηλητήριο έχει ληφθεί από το στόμα,τότε θα πρέπει να το απομακρύνουμε από το στομάχι πριν απορροφηθεί από τον οργανισμό. Αυτό μπορεί να γίνει με το να προκαλέσουμε εμετό. Απαγορεύεται να προκαλέσουμε εμετό σε περιπτώσεις που το άτομο έχει πάρει ισχυρές καυστικές ουσίες, όπως ακουαφόρτε, βιτριόλι ή καυστική ποτάσα, ή αν το άτομο βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση ή έχει σπασμούς.

ΠεριπτΩσειΣ δηλητηριAσεων Γεωργικά φάρμακα : Αυτά απορροφούνται αν έλθουν σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα (από το στόμα, με την αναπνοή κατά το ράντισμα, από το δέρμα, ακόμα και από τα βρεγμένα ρούχα). Τα συμπτώματα είναι εμετός, βήχας, πονοκέφαλος και ιδρώτας. Οι κόρες των ματιών μικραίνουν και ή καρδιά κτυπά αραιά. Πρώτες βοήθειες: Αν τα ρούχα ενός ατόμου έχουν βραχεί με γεωργικό φάρμακο, θα πρέπει να τα βγάλει και να πλύνει το σώμα του με άφθονο νερό και σαπούνι, πριν απορροφηθεί το δηλητήριο. Σε περίπτωση που το άτομο έχει εισπνεύσει ή καταπιεί το φάρμακο από το στόμα, εφαρμόζουμε τους γενικούς κανόνες που αναφέρθηκαν πιο πάνω και το άτομο πρέπει να μεταφερθεί χωρίς καθυστέρηση σε γιατρό. Προφύλαξη: Αυτοί που ψεκάζουν με γεωργικά φάρμακα θα πρέπει να μην έρχονται σε επαφή με το φάρμακο και αν αισθανθούν κάποια ενόχληση, να απομακρυνθούν αμέσως και να ζητήσουν βοήθεια.

ΔηλητηριΑσεισ απΟ μανιτΑρια: Πολλά από τα μανιτάρια πού φυτρώνουν μόνα τους στα χωράφια και στα βουνά είναι δηλητηριώδη και πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν τα επικίνδυνα από τα αθώα μανιτάρια. Τα καλλιεργημένα μανιτάρια είναι ακίνδυνα. Τα συμπτώματα δηλητηρίασης από μανιτάρια αργούν να φανούν. Συνήθως αρχίζουν 12-18 ώρες αργότερα (εμετός και διάρροιες). Πρώτες βοήθειες: Άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο.

Δάγκωμα από φίδι: Στην Ελλάδα δηλητηριώδη φίδια είναι τα εχιδνοειδή, δηλαδή 2-3 είδη οχιάς. Πρώτες βοήθειες: Tο θύμα πρέπει να μείνει ακίνητο, ώστε να αποφευχθεί η γρήγορη απορρόφηση του δηλητηρίου. Με έναν επίδεσμο ή ένα ύφασμα Σφίγγουμε σφιχτά το μέλος πιο ψηλά από το σημείο της πληγής, έτσι ώστε να εμποδίσουμε τη φλεβική κυκλοφορία, αλλά όχι την αρτηριακή. Τον επίδεσμο αυτό τον xαλαρώνουμε για 1-2 λεπτά κάθε μισή ώρα. Καθαρίζουμε την περιοχή γύρω από την πληγή. Τα ίδια μέτρα λαμβάνονται και σε τσιμπήμα από σκορπιό. Στην περίπτωση δαγκώματος από φίδι, θα πρέπει να γίνει ειδικός ορός με ένεση από γιατρό.

keντρισμα απo μeλισσα h σφhκα: Το κέντρισμα των εντόμων αυτών είναι πολύ συχνό κυρίως το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Συνήθως προκαλεί μόνο τοπικά φαινόμενα (πρήξιμο και πόνο). Σε μερικά όμως ευαίσθητα άτομα μπορεί να προκαλέσει έντονα αλλεργικά φαινόμενα με σοβαρά επακόλουθα. Πρώτες βοήθειες: Εφαρμόζεται τοπικά αντισταμινική αλοιφή. Αν παρουσιασθούν γενικά συμπτώματα (δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο στο πρόσωπο, λιποθυμία, σοκ), το άτομο πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο ή να εξετασθεί αμέσως από γιατρό.