Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πιανίστα Wladyslaw Szpilman.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΤΟ ΚΥΜΑ Tο ασυνήθιστο πείραμα ενός καθηγητή λυκείου να επιδείξει στους μαθητές του πως είναι η ζωή κάτω από μια δικτατορία, η οποία βρέθηκε εκτός ελέγχου.
Advertisements

Μάθημα 7ο.
Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή
ΜΟΝΑΞΙΑ «Γιατί εμένα η ψυχή μου»
Διδάσκοντας Μαθηματικά
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ Ορισμός: Σταθερές αντιλήψεις που υιοθετούμε άκριτα, ασυναίσθητα σχετικά με χαρακτηριστικά ορισμένων ομάδων.
Το μεγάλο ταξίδι προς την ανακάλυψη του εαυτού μας
Alfred Adler ΑνθρΩπινη τυπολογΙα.
Τα συναισθήματα των περιθαλπόντων των ασθενών με νόσο Alzheimer και η αντιμετώπισή τους.
Ο.Κ.Ρ O ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Πόλεμος και Ειρήνη: Πόλεμος:.
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΟΡΩΝ.
Η κρίση της εικονομαχίας διχάζει τους Βυζαντινούς
 1999(;) ο Thomas Anderson, ή Neo ψάχνει απαντήσεις σχετικά με το λεγόμενο “Matrix”.  Έρχεται σε επαφή με τον Μορφέα και καταφέρνει να αποδράσει από.
1. Σκοπός του ΜΘ στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν: α) την αντίληψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη σχέση του ανθρώπου με τον.
Dead Man Walking Σοφία Ηλιακοπούλου Ναταλία Καπώνη Ελένη Λάδη
ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ « Εκείνο που σκεφτόμαστε είναι κατά κανόνα λάθος, αλλά εκείνο που γνωρίζουμε είναι κατά κανόνα σωστό ». Γεωργούση Άννα Γκιούρα Κλαίρη.
“Τι είναι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”
ΠΟΛΕΜΟΣ.
Φανατισμός και ανεξιθρησκία
Γρήγορη επανάληψη.
4.1 Κοινωνικοί θεσμοί 4.2 Αναγκαιότητα κοινωνικών θεσμών
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
Η Βούληση του Ανθρώπου για Διάκριση και Δύναμη
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
Θεωρία Πολιτισμικού Κεφαλαίου
Όνομα ομάδας: Γαλαζοπράσινο Μαθητές: Καραίσκου Ρανια, Γιαμαίου Σπυριδούλα, Παπαδόπουλος Ευσέβιος, Τσατσαράγκος Θανάσης Θέμα: Φώς, Χρώμα και τέχνη Σχολείο:6ο.
Bertrand Russel Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική: Μαθαίνει να κατακρίνει. Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα: Μαθαίνει να καυγαδίζει. Αν ένα παιδί ζει.
 Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή και τον αγώνα ενός Μουσουλμάνου που μετεστράφη στο Χριστιανισμό. Ο πόλεμος δύο κόσμων μας παρουσιάζεται ανάγλυφος.
Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Πρόσφυγας, λοιπόν, είναι κάποιος που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του εξαιτίας πολιτικής, εθνικής, φυλετικής.
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
Ρατσισμός u Φυλετικός u Κοινωνικός u Αίτια u Συνέπειες u Λύσεις.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
2 η Εργασία «ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» Πάνος Πλαγάκης Έφη Φλώρου.
Θεωρία της Διαπολιτισμικής Νοσηλευτικής της Madeleine Leininger
Φιλοσοφία της εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Σπουδών
«ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ»
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Μάθημα 1ο ΥΓΕΙΑ - ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Π Ι Κ Α Σ Ο Γ Κ Ε Ρ Ν Ι Κ Α.
ΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
Οι Ελληνεσ Δημιουργουν Αποικιεσ
ΟΜΑΔΑ1 - ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟ ΕΛΕΝΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
1. «Αμφιβολίας Εγκώμιον», του Νίκου Δήμου
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Τι είναι το Ολοκαύτωμα;
Κομματικός Φανατισμός
Αθλητισμός Ορισμός: Η οργανωμένη και μεθοδική προσπάθεια που καταβάλλει ο άνθρωπος (ατομικά ή ομαδικά) με σκοπό την εξάσκησή του για την κατάκτηση της.
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Πίστη και επιστήμη. Αλληλοαποκλειόμενα ή αλληλοσυμΠληρούμενα
Άριστη-Αντωνία Αντωνοπούλου Α1
ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ
Κεφάλαιο 19 Γλώσσες και θρησκείες.
Κομφουκιανισμός Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Κωνσταντίνος Οικονομίδης Γ΄2 Θρησκευτικά ΘΕ2: Το ζήτημα της θρησκείας στη σύγχρονη.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ Α.ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΥ.
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, ΜΙΧΑΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Γ.Καπετανάκης
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του πιανίστα Wladyslaw Szpilman

Η καταστροφή του ραδιοφωνικού σταθμού που εργαζόταν ο πιανίστας

Πιστεύοντας ότι ο πόλεμος θα τελείωσει γρήγορα ο Πιανίστας και η οικογένεια του γιορτάζουν το γεγονός...

Συγκέντρωση στο Γκέτο της Βαρσοβίας Οι γερμανοί εισβάλλουν στο σπίτι μιας Εβραϊκής οικογένειας και απαιτούν να σηκωθούν όλοι όρθιοι. Ένα μέλος της, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, με αποτέλεσμα να τον πετάξουν από το παράθυρο.

Μόνος πλέον, αφού η οικογένειά του οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις εξολόθρευσης παραμένει στο Γκέτο ως εργάτης- σκλάβος των Γερμανών.

Με τη βοήθεια κάποιων παλιών φίλων του καταφέρνει να το σκάσει και ζει συνεχώς κρυμμένος και φοβισμένος μην τον ανακαλύψουν.

Προσπαθώντας να ανοίξει μια κονσέρβα, ένας γερμανός αξιωματικός τον ανακαλύπτει και αφού μαθαίνει πως ήταν πιανίστας,του ζητάει να του παίξει κάτι.

Ο Γερμανός έχοντας συγκινηθεί από το κομμάτι που του έπαιξε, τον αφήνει να ζήσει και τον βοηθάει δίνοντας του φαγητό και νερό.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, εμφανίζεται ο Κόκκινος Στρατός και οι Γερμανοί αναγκάζονται να φύγουν. Στο τέλος αφού ο πιανίστας καταφέρνει να επιζήσει καταλαβαίνουμε πως η τέχνη τελικά βγήκε νικήτρια.

 Προσήλωση σε κάποια ιδέα, θρησκεία, πολιτικό κόμμα που εξωθεί σε έχθρα βιαιότητα κατά των αντιφρονούντων.  Τον χαρακτηρίζει ο εγωισμός, η αυταρχικότητα, η εμπάθεια, η αδιαλλαξία και η μισαλλοδοξία.  Αυταρχισμός: κατασκευάζει ένα δόγμα, φιλοσοφικές ή θρησκευτικές δοξασίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση του κύρους τους.  Δόγμα : για να επικρατήσει κατασκευάζει φανατικούς, οι οποίοι κινούνται μέσα στις προλήψεις και σε ουτοπίες

 Οι πράξεις του αποσκοπούν στην ανάδειξη και την ανύψωση των δικών του πιστεύω και στην επιβολή τους, με αποτέλεσμα να γίνεται άκριτος φορέας μιας συγκεκριμένης ιδέας.  Θεωρεί πως ο τρόπος ζωής που πρέπει να επικρατεί, είναι ένας και μοναδικός, αυτός που ο ίδιος έχει επιλέξει να υποστηρίζει.

 Ο άνθρωπος από τη φύση του δημιουργεί ιδέες και τις λατρεύει (π.χ. η ύπαρξη ενός θεού ή πολιτικού συστήματος), αλλά γίνεται αιχμάλωτος των διανοητικών προϊόντων του.  Στην συνείδηση των φασιστών υπάρχει αφοσίωση, πίστη ή αγάπη προς ένα πρόσωπο θεσμό ή κατάσταση.  Δογματισμός :ξεκινά από μια επιστημονική θεωρία. Ίδρυση σχολής λατρεία δασκάλου τους μετατροπή σχολής σε θρησκεία.(π.χ. ταινία «Το κύμα», «Ο πιανίστας».  Η βία γεννά φανατισμό και ο φανατισμός βία, με αποτέλεσμα να ξεσπούν εμφύλιες διαμάχες, δικτατορίες και τρομοκρατία.  Το άτομο : χάνει την αυτονομία και την προσωπικότητά του και μετατρέπεται σε ένα ανώνυμο ωμό, τραχύ και ακαλλιέργητο άτομο χωρίς δική του βούληση και αποθηριώνεται.  Η κοινωνία : νοσεί σοβαρά, πάσχει από διχόνοια και μίσος ανάμεσα στους πολίτες και επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρότερου.  Η ελευθερία : υπονομεύεται ολοκληρωτικά.

 Λύτρωση της σκληρής ψυχής  Διέγερση των ευμενών συναισθημάτων  Ευαισθητοποίηση  Εξανθρωπισμός και διαγραφή της βίαιης συμπεριφοράς, του βάναυσου τρόπου σκέψης και της ζωώδους συμπεριφοράς του εαυτού του.

 Μικρό, ισχυρό μέσο που μας βοηθά να γνωρίζουμε καλύτερα τον κόσμο.  Εκφράζει την ευαισθητοποίηση της ύπαρξης, τα μηνύματα της ανθρώπινης ψυχής όταν συγκινείται, βιώνει, απελπίζεται.  Είναι τροφή του πνέυματος και της ψυχής,κατευνάζει την ένταση και τα νεύρα του ατόμου και οδηγεί στην «κάθαρση».  Καταφέρνει να επιδρά θετικά στον ψυχισμό του ανθρώπου,να αφυπνίσει τις πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου, να κινητοποιήσει τη συνείδησή του, να τον προβληματίσει, να τον οδηγήσει σε ηθική καλλιέργεια.  Προτρέπει τον άνθρωπο στο να αποκτήσει οικουμενική συνείδηση, αφού η μύηση στην τέχνη ενός πολιτισμού εισάγει τον δέκτη στην κουλτούρα και στη νοοτροπία του λαού.