ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β΄ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
« Βελτιστοποιώντας τη χρήση της γνώσης στη διαμόρφωση δημοσίων πολιτικών και στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η στρατηγική σημασία της ανοιχτής.
Advertisements

Η εργαστηριακή διδασκαλία στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΕΓΓΙΣΕΙΣ Η θεωρία της δραστηριότητας Δέγγλερη Σοφία.
Αγαθά είναι τα μέσα που ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες.
1.2 ΠΑΡΑΓΩΓΗ- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Βασικές Οικονομικές Έννοιες
Η συμβουλή της ημέρας.
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (ΚΕΦ. 1) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ.
Ανακεφαλαίωση προηγούμενου μαθήματος
ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΛΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΣΚΛΗΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΔ 1η :ΜΑΘΗΜΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
3ο ΓΕΛ Κορίνθου (Ασημακόπουλος Γ. ΠΕ 09 - Μπόγια Π. ΠΕ 10) 5.1 ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Ανταλλακτική αξία ενός αγαθού είναι οι μονάδες ενός αλλού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Κεφάλαιο 1ο : Εισαγωγή στη Κοινωνιολογία
 Αντί για τον όρο Πληροφορική χρησιμοποιείται πλέον ο όρος Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών: ΤΠΕ (ICT: Information and Communications.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Γ’ Λυκείου
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
PROJECT ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α1. Βότανα είναι όλα τα χρήσιμα φυτά και αφορά τα φυτά των οποίων, οι ρίζες, τα άνθη χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία, χάρη στο άρωμά.
Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων – Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. Πάτρας Μάθημα: εκπαιδευτική τεχνολογία - πολυμέσα.
Ενότητα 3: Χρήση Εργαλείων Έκφρασης& Δημιουργίας
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι B.Tζώρτζη Ειδική Επιστήμονας.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΜΑΘΗΜΑ 2.  Εργασία (άνθρωπος)  Φύση/Έδαφος (γη)  Κεφάλαιο (χρήμα)  Επιχειρηματικότητα (ιδέα, διοίκηση)
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
Διδακτική της Πληροφορικής Ορολογία
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι, τον ορισμό του, τη σημασία του, τα είδη του παιχνιδιού κατά τον Piaget , και το.
Μάθηση σημαίνει τροποποίηση συμπεριφοράς & σχηματισμό συνηθειών
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
Ομφάκινον Ομφάκινον.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
Πληροφοριακή Συμπεριφορά
Γεωγραφία Β’ Γυμνασίου
ΤΑ 8 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Η έννοια της επιχείρησης
Β.ΕΠΑΛ-Γενικής Παιδείας  ΜΑΘΗΜΑ: Εισαγωγή στης αρχές Επιστήμης των Η/Υ  ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: Γλώσσες Αναπαράστασης Αλγορίθμων  ΕΝΟΤΗΤΑ 4.2: Δομή Ακολουθίας 
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
Το υπολογιστικό σύστημα σαν ενιαίο σύνολο
Ενότητα Γ6.11 (Ταξινόμηση Δεδομένων )
Εργασία στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΑΞΗ Γ1 ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ.ΣΤΡΑΤΗΣ.
Λειτουργικά Συστήματα
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
Βάσεις Δεδομένων (Δύο Περίοδοι)
Εισαγωγή στη Χημεία Δ ΙΑΦΑΝΕΙΕΣ Χ ΗΜΕΙΑΣ Γ ΥΜΝΑΣΙΟΥ τάξη B ΄ γυμνασίου.
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β΄ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ενότητα 2.2 : Χαρακτηριστικά στοιχεία του εμπορεύματος Επιμέλεια: Βεργετάκη Στέλλα

Ανακεφαλαίωση προηγούμενου μαθήματος Στη σύγχρονη κοινωνία το σύνολο, σχεδόν, των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή είναι εμπορεύματα. Αντικείμενο Εμπόρευμα Υπηρεσία

Στόχοι του σημερινού μαθήματος: Να γνωρίσουμε τις έννοιες των βασικών στοιχείων των εμπορευμάτων : Διαδικασία παραγωγής Αξία χρήσης ή χρηστική αξία Αξία ανταλλαγής ή ανταλλακτική αξία

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός εμπορεύματος; Εισαγωγή Ποια είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός εμπορεύματος;

Τα χαρακτηριστικά ενός εμπορεύματος είναι τα εξής: Είναι αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο Είναι χρήσιμα αντικείμενα. Εξυπηρετούν δηλαδή τις ανθρώπινες ανάγκες. Είναι αντικείμενα ανταλλαγής. Για να τα αποκτήσουμε πρέπει να δώσουμε κάποιο αντάλλαγμα (είτε χρήμα, είτε κάποιο άλλο αντικείμενο , είτε υπηρεσία)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ο άνθρωπος παρεμβαίνει στη φύση με εργαλεία και μηχανές και μετασχηματίζει τα προϊόντα της φύσης σε τεχνητά προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιεί για τις ανάγκες του. Ο μετασχηματισμός αυτός που γίνεται με την παρέμβαση της ανθρώπινης εργασίας αποτελεί τη διαδικασία της παραγωγής.

ΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Η ΑΞΙΑ ΧΡΗΣΗΣ Η χρηστική αξία ή αξία χρήσης προκύπτει από την ικανότητά τους να ικανοποιούν ανάγκες και εμφανίζεται τη στιγμή που τα χρησιμοποιούμε ή τα καταναλώνουμε. Ορισμένα εμπορεύματα έχουν την ικανότητα να ικανοποιήσουν περισσότερες από μία ανθρώπινες ανάγκες (νερό). Διαφορετικά εμπορεύματα μπορούν να ικανοποιήσουν την ίδια ανάγκη (ανάγκη διατροφής-συνδυασμοί τροφίμων, ανάγκη ένδυσης-ποικιλία ρούχων)

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ Η ΑΞΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ Οι παραγωγοί, όταν παράγουν, δεν σκοπεύουν μόνο στην ικανοποίηση των δικών τους αναγκών. Το τμήμα της παραγωγής που ανταλλάσσουν μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Η ικανότητα του εμπορεύματος να μετατρέπεται σε άλλα εμπορεύματα που ικανοποιούν τις ανάγκες του παραγωγού οφείλεται στην ανταλλακτική αξία του εμπορεύματος η οποία εμφανίζεται κατά την πράξη ανταλλαγής του με άλλα εμπορεύματα.

Ανακεφαλαίωση σημερινού μαθήματος Στο εμπόρευμα περιέχονται και τα τρία χαρακτηριστικά ταυτόχρονα: Το αντικείμενο που είναι εμπόρευμα είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης εργασίας που έχει χρηστική αξία, δηλαδή ικανοποιεί ανάγκες και γίνεται διαθέσιμο αφού ανταλλαγεί με άλλο εμπόρευμα.

Στο επόμενο μάθημα : Εμπορεύματα και αυτοκατανάλωση Οι υπηρεσίες αυτές δεν προσφέρονται με ανταλλαγή, αλλά οργανώνονται με βάση τους ηθικούς ή συναισθηματικούς κανόνες και τα καθήκοντα που διέπουν την οικογενειακή ζωή στις σύγχρονες κοινωνίες.