Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
Advertisements

Ενεργεια.
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
Διαχείριση δασών Γιάννης Θεοχάρης Πέτρος Βαρελάς
7ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΘΗΒΑΣ ΤΑΞΗ: Δ1΄ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΘΩΜΑΣ ΣΚΟΥΦΗΣ
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ.
Νίκολας Κοιλιάρης Ε΄1 Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας
Σήμερα θα μιλήσουμε για τη Φωτοσύνθεση
Όξινη βροχή Όξινη βροχή ονομάζεται το φαινόμενο των ασυνήθιστα όξινων μετεωρολογικών κατακρημνισμάτων, όπως π.χ. βροχή, χαλάζι, χιόνι, ομίχλη, πάχνη, ως.
ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους. νερό Το νερό διαλύει άλατα τα άλατα Οι ξυλώδεις σωλήνες μεταφέρουν νερό το νερό στα φύλλα ΑΛΑΤΑ Οι ρίζες.
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΑΣΗ Project Α’ Λυκείου Α1-Α5.
Ατμοσφαιρική Ρύπανση Μελέτη της Ποιότητας Αέρα στην Κύπρο
TO ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Δήμος Αναστάσιος Μανωλάς Στυλιανός Υπεύθυνοι καθηγητές: Παππά Λαμπρινή Ζελοβίτης Ιωάννης Τμήμα Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονικής Τοπίου.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
14 ο δημοτικό σχολείο Ιλίου Ομάδα εργασίας: 5 Μαρία Π. Μπόρα Μ. Γιώργος Μ. Κυριάκος Τζ.
Όξινη βροχή.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ Φυσιολογικά, τα ερημικά οικοσυστήματα υπάρχουν εκεί όπου η βροχόπτωση είναι πολύ χαμηλή Τα ερημικά οικοσυστήματα χαρακτηρίζονται από: Άγονα.
Όνομα : Ελένη Κλεάνθους Ειδικότητα : Δασκάλα
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας
«Ο πνεύμονας της Γης κινδυνεύει»
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
Από τον Γιάννο Παπαιωάννου
Ποιοτική και ποσοτική αλλοίωση της σύστασης ή της μορφής των φυσικών, χημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη διατάραξη.
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Η όξινη βροχή δημιουργείται από την αντίδραση
Οι επιδράσεις των δασών στη ζωή των ανθρώπων
Χημεία και Αέρια θερμοκηπίου
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ Δ ΤΑΞΗ.  Γεια σας είμαι ο Χρύσανθος και θα σας μιλήσω για τα προβλήματα που δημιουργούμε στο περιβάλλον εμείς οι άνθρωποι.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Περιβαλλοντικά Προβλήματα. Τό όζον είναι ένα σχετικά σπάνιο ιχνοαέριο καί μιά δηλητηριώδης μορφή τού οξυγόνου. Αποτελείται από τρία άτομα σέ ένα μόριο.
ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΤΑ ΦΥΤΑ Ανταλλαγή αερίων οξυγόνου & διοξειδίου του άνθρακα
Η Αξία του Δάσους Τι είναι το δάσος διαφόρων φυτών (κυριαρχούν τα δέντρα) διαφόρων ζώων Είναι σύνολο: διαφόρων φυτών (κυριαρχούν τα δέντρα)
Μελετώ το δάσος Χάρις Χριστοφή
Επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα
ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ … άρα και το εισόδημά μας …ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΙΔΕΣ ΦΩΤΙΑ; ΚΑΛΕΣΕ 199.
ΤΕΕ-ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Δασικές πυρκαγιές. Οι δασικές πυρκαγιές οφείλονται: Σε φυσικά αίτια, λόγους δηλαδή που είναι ανεξάρτητα από την ανθρώπινη δραστηριότητα και Σε αιτίες.
Κεφάλαιο 9 Η ατμόσφαιρα.
Κλιματική αλλαγή.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Ο κύκλος του νερού ΡΟΣΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΟΛΓΑ ο κύκλος του νερού.
ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
Φωτοχημικό νέφος.
ΠΤΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΣΑΙΤΗ Α.Ε.Μ.: 3874
ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
Χουρεμίδου Παρθένα-Ιουλία
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ονόματα μαθητών: Τζινευράκη Ειρήνη Τσάχαλη Ειρήνη
Λεωνίδας Κωστάλας, Μενέλαος Μικέδης
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΝΙΟΣ 2016
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Φράγματα, δρόμοι, πόλεις, μπάζωμα ρεμάτων κ.α.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η σημασία των δασών για το οικοσύστημα Όπως όλοι γνωρίζουμε χωρίς την ύπαρξη των δασών δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη μας αφού το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την ζωή. Κατά την φωτοσύνθεση τα φυτά παίρνοντας από τα στόματα που υπάρχουν στα φύλα τους, διοξείδιο του άνθρακα , ηλιακή ενέργεια, θρεπτικά συστατικά απ’ το χώμα καθώς και νερό για να παράγουν την τροφή τους, απελευθερώνουν οξυγόνο.

Η αρχή της καταστροφής των δασών Η πρώτη μορφή καταστροφής των δασών είναι η υλοτομία. Σήμερα το ξύλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων, για την χαρτοποιεία και αρκετά σπάνια για την κατασκευή σπιτιών και την θέρμανση, αφού καίγονται σε τζάκια

Σε ακόμα πιο σπάνιες περιπτώσεις συναντάται η καταστροφή των δασών από την όξινη βροχή που δημιουργείται από της εκπομπές αερίων ρύπων από εργοστάσια και αυτοκίνητα. Το σημαντικότερο πρόβλημα βεβαίως είναι η καταστροφή των δασών λόγω των πυρκαγιών. Τεράστιες πυρκαγιές κατέστρεψαν γιγαντιαίες εκτάσεις δασών που ήταν πολύ σημαντικές για των άνθρωπο και το οικοσύστημα

Το πρόβλημα της καταστροφής των δασών Το πρόβλημα των βλαβερών αέριων ρύπων της ατμόσφαιρας μεγαλώνει από την καταστροφή τεράστιων εκτάσεων δασών

Για κάθε δέντρο που χάνεται μειώνεται ακόμα περισσότερο η ικανότητα απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα που συγκεντρώνεται στην ατμόσφαιρα

Αιτίες των πυρκαγιών στα δάση Από διάφορα σκουπίδια που μπορούν να ζεσταθούν. Από πεταμένα αποτσίγαρα σε περιοχές που έχουν πυκνή «χαμηλή» βλάστηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πυρκαγιά και να εξαπλωθεί ταχύτατα.

Μερικές φορές πολλοί άνθρωποι πάνε για μια εκδρομή στο δάσος και για να ψήσουν το φαΐ ανάβουν φωτιά και χάνουν τον έλεγχο της δημιουργώντας έτσι πυρκαγιά. Πολλές φορές όταν κάποιοι χωρικοί και γεωργοί καίνε τα ξερά φύλλα και τα χόρτα χωρίς να έχουν κάποια μέτρα προφύλαξης ώστε αν υπάρξει κίνδυνος να ελέγξουν την φωτιά δημιουργούν πυρκαγιές.

Προβλήματα που προκαλούνται από τις πυρκαγιές στα δάση Όταν καίγονται τα δάση, τα αέρια που δημιουργούνται από την καύση είναι το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του άνθρακα. Το διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεται, σε μεγάλες ποσότητες, από τις πυρκαγιές κι αυτό αποτελεί μια βασική αιτία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Από τις πυρκαγιές στα δάση καταστρέφονται χωριά και ανθρώπινες περιουσίες καθώς και σε τραγικές περιπτώσεις, χάνονται ανθρώπινες ζωές

Μέτρα προφύλαξης Διαφημίσεις μέσω της τηλεοράσεως όπου προειδοποιούν τους πολίτες να προσέχουν για να μην προκαλούν φωτιές στα δάση. Τοποθέτηση πινακίδων σε επικίνδυνα, για πυρκαγιές σημεία, ώστε οι άνθρωποι να προσέχουν περισσότερο.

θα πρέπει να υπάρχουν κάποια μεγάλα «κενά» όταν η έκταση του δάσους είναι μεγάλη, στα οποία δεν θα υπάρχουν, ούτε χαμηλά χόρτα, ούτε δέντρα, έτσι ώστε αν υπάρξει φωτιά να μην εξαπλωθεί πολύ Πρέπει να υπάρχουν δασικές περίπολοι από πυροσβεστικά οχήματα και δασοφύλακες μέσα σε δάση ή σε ψηλά σημεία για να επιβλέπουν τα δάση και σε περίπτωση πυρκαγιάς να ειδοποιούν άμεσα τις αρχές.

Η αναγέννηση των δασών Για να αναγεννήσουμε ένα καμένο δάσος αρχίζουμε φυτεύοντας σπόρους ή δενδρύλλια ενδημικών ειδών, που μπορούν να αναπτυχθούν σε μεγάλες εκτάσεις

Σας ευχαριστώ πολύ Κυριάκος Ροδοσθένους