ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
παγκοσμιο πρωταθλημα Microsoft Office Specialist
Advertisements

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΩΝ & ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014.
Παραδοσιακό φόρεμα της Κρήτης Το παραδοσιακό φόρεμα για τα άτομα
ΜΟΥΣΕΙΟΒΑΛΙΤΣΕΣ.
Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ
Γυμναστική,Αθλητισμός
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ε’1 ΣΤΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ.
Η πρώτη Διεθνής Ολυμπιακή
Η Αντιπτεριση (Badminton) στα σχολεια
ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΚΟΛΗ.
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
Χρυσοπηγή Δεβετζή Η Χρυσοπηγή Δεβετζή είναι αθλήτρια του τριπλούν και του μήκους, με μεγάλες διακρίσεις στο ενεργητικό της. Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου.
ΟΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΗΣ Ν. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
James Blunt Σε αυτό το κείμενο θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία και την καριέρα του μεγάλου τραγουδιστή James Blunt. Θα μιλήσουμε για τα δημοφιλή τραγούδια.
Λιγότερο Δημοφιλή Αθλήματα
Ειδική τελετή για να παραμείνει η πάλη στους Ολυμπιακούς Συντάκτης : Pamesports.gr.
Τοξοβολία με αμαξίδιο ΠΗΓΗ
ΙΠΠΑΣΙΑ Η ιππασία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Επίσης έγινε επίσημα ολυμπιακό άθλημα το Η ΙΠΠΑΣΙΑ βοηθάει τους ανθρώπους με αναπηρικά προβλήματα.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Είναι ένα σχετικά νέο άθλημα.
Η ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ Ζούρος Στράτος Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ.
Ξιφασκία σε αμαξίδιο.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist.
Παραολυμπιακο Τριαθλο
ΔΕΔΕ ΔΗΜΗΤΡΑ Γ1 ΠΑΓΚΟΜΣΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
Παραολυμπιακό Άθλημα Μία παρουσίαση των: Μαρίνα Γαλογάβρα Μαρίνα Γαλογάβρα Γεωργία Πανούση Γεωργία Πανούση Μαρία Μρινοπούλου Μαρία Μρινοπούλου.
ΓΚΟΛΜΠΟΛ.
Ένα υπέροχο παραολυμπιακό
MYKHNAΪΚΗ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ ΘΕ 2: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
Θρησκευτικά Α’ Γυμνασίου
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
Πληροφορίες για μπάσκετ Των παραολυμπιακών αγώνων
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θέμα Εισαγωγή Ιστορικό Εξοπλισμός (στολή)
Δια βίου εκπαίδευση Κ Β Κ Σ Μ Χ Μ Χ Κ Ά Ορισμός δια βίου εκπαίδευσης Η μαθησιακή δραστηριότητα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται ως μια μακροχρόνια.
Ένα παραολυμπιακό άθλημα
Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία: Β΄ Βατικανή Σύνοδος
Κωνσταντίνος Οικονομίδης
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΑΞΗ: Α1-Β
Παραολυμπιακή Τοξοβολία
Παραολυμπιακοί αγώνες
ΤΡΙΑΘΛΟ.
Γιάννης Ρίτσος.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ [1]. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ [2] Η Ιστιοπλοΐα είναι μια τέχνη αρμενίσματος στο νερό χρησιμοποιώντας τον άνεμο. Η Ιστιοπλοΐα είναι μια τέχνη αρμενίσματος.
Ινδουϊσμοσ ΘΕ 2: ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ’2 29/11/14 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.: 2Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ.
ΖΟΥΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Α’1 Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ. ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ & ΜΕΛΟΠΟΙEIΤΑΙ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ  ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ  ΤΕΡΨΙΧΩΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΙΟΥ.
Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Ονοματεπώνυμο: Άννα – Χριστίνα Φοντούλη Σχολικό έτος: 2013 – 2014 Μάθημα: Θρησκευτικά Τάξη: Γ’3.
A1’ Τάξη 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος»
Μπότσια.
Ρατσισμός.
ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 Microsoft Office Specialist
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2017 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Η ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Εμμανουήλ Ζαχαράκης Επίκ. Καθηγητής
Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
TAE KWON DO Αλεξανδράκη Κατερίνα Βογιατζή Σταυρίνα.
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διδακτική Παραολυμπιακών Αθλημάτων
Ποδόσφαιρο 5Χ5 Αθλητές με ΠΟΤ (προβλήματα όρασης – τύφλωση)
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες! Λαμπρινή Χριστίνα.
Κίνητρα και μέτρα για τη σύνδεση των ακαδημιών με τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Αθηνα / 12 / 2017 Επ.α.κ.α.β.
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΠΠΑΣΙΑ Η Ιππασία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμβάλει στην αποκατάσταση και βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων των ατόμων που ασχολούνται με αυτήν. Η αξιολόγηση και βαθμολόγηση ανδρών και γυναικών καθώς και η επιβράβευση του ιππέα της αμαζόνας και του αλόγου . Ο ιππέας ή η αμαζόνα και ο ίππος θεωρούνται μια ομάδα.

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2014 Πήρε μέρος στους αγώνες το 2004 το αγώνισμα της ιππικής δεξιοτεχνίας (dressage). Οι αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας διοργανώθηκαν σε ιπποδρομία με άμμο πλάτους 20 μέτρων και μήκος 60 μέτρων Η διάρκεια των αγώνων ήταν 21 έως 26 Σεπτεμβρίου.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Προαιρετικά Καπέλο Παντελόνι Μπότες (ψηλές και χαμηλές) Ιππέα και αμαζόνας Καπέλο Παντελόνι Μπότες (ψηλές και χαμηλές) Σακάκι Προαιρετικά Πουκάμισο Γραβάτα Γάντια σπιρούνια www.youtube.com/watch?v=VtESvCh04NE

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Σέλα Ηνία Στομίδα ΊΠΠΟΥ Σέλα Ηνία Στομίδα Τα ηνία και η στομίδες αποτελούν την επαφή ίππου και αθλητή w ww.youtube.com/watch?v=VtESvCh04NE

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Στην Ιππασία συμμετέχουν ιππείς και αμαζόνες με περιορισμένη όραση ή τυφλοί, με εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμό ή άλλη κινητική αναπηρία. Η Ιππασία διέπεται από τους κανονισμούς της Επιτροπής Ιππασίας της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας.

ΙΣΤΟΡΙΑ Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας έλαβε χώρα στη Σουηδία το 1987. ιστορία της Ιππασίας για άτομα με αναπηρία αποτέλεσε η ένταξη της Ιππικής Δεξιοτεχνίας στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996. Συμμετοχή ιππέων από 16 χώρες. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2000, στο Σύδνεϋ αυξήθηκε η συμμετοχή ,έλαβαν μέρος στους Αγώνες. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003 στο Βέλγιο συμμετείχαν 36 χώρες. Τον Απρίλιο του 2003, 40 χώρες ‘καλλιεργούσαν ευρέως’ το άθλημα της Ιππασίας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ αθλητές με μέτρια αναπηρία στα δύο χέρια και στα δύο πόδια αθλητές τυφλοί, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν οφθαλμεπίδεσμο Στην κατηγορία Grade IV εντάσσονται αθλητές με αναπηρία σε ένα ή δύο άκρα αθλητές με προβλήματα όρασης

ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ διακρίθηκαν οι παρακάτω αθλητές: Lee Pearson, Μεγάλη Βρετανία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία I και στο ελεύθερο πρόγραμμα Joop Stockkel, Ολλανδία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία ΙI και ασημένιο στο ελεύθερο πρόγραμμα Julie Higgins, Αυστραλία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία IΙΙ και στο ελεύθερο πρόγραμμα Jayne Craike, Νέα Ζηλανδία, Χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία IV

Έλληνες Αθλητές Έλληνες αθλητές έχουν λάβει μέρος σε Διεθνείς αγώνες στο Ισραήλ και στην Αγγλία. Αθήνα αγωνήστικε ο Νίκος Σίγκας και η προπονήτρια του η Ιωάννα Γεοργοππούλου και κατέκτησε την 15η θέση.

ΟΜΑΔΕΣ Ομάδες : Χρυσό μετάλλιο – Μεγάλη Βρετανία Αργυρό μετάλλιο – Ολλανδία Χάλκινο μετάλλιο – Νορβηγία

ΠΗΓΕΣ https://www.google.gr/search?q=οφθαλμεπίδεσμο&rlz=1C1ASAC_enGR465GR507&espv=2&biw=1024&bih=673& http://www.paralympic.gr/%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1/

ΤΕΛΟΣ