Project:”Διατροφή και υγεία”

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διατροφή και υγεία.
Advertisements

ΤΟ ΝΕΡΟ.
Πέψη και Απορρόφηση Θρεπτικών Συστατικών
Βιολογικές καλλιέργειες
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Εισαγωγή στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
ΑΝΑΤΟΜΙΑ – ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
Τα δόντια μας.
…ένα ταξίδι που διαρκεί Δημιουργία παρουσίασης
Βιολογικά προϊόντα..
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΤΑΞΗ: Ε ΔΑΣΚΑΛΑ: Περσεφόνη Αντωνιάδου-Τσιάκκιρου
Δομή και λειτουργία του πεπτικού συστήματος
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Από το κύτταρο στον οργανισμό
  Επιμόρφωση REGIO Εκπαιδευτικοί ΠΕ 70: Τσαούση Κατερίνα-Σαουλίδου Χαρά-Βεργόπουλος Βασίλης-Δόμβρος Γιάννης-Κεχαγιάς.
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ… ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Η Φάρμα μας.
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το πεπτικό σύστημα αποτελείται από όργανα & άδένες.
Το ταξίδι της τροφής Το πεπτικό μας σύστημα ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΪΜΑΚΗ
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Του ανθρώπου.
Το πεπτικό σύστημα.
Π Ε Π Τ Ι Κ Ο Σ Υ Σ Τ Η Μ Α 3η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
2.1 Η παραγωγή θρεπτικών ουσιών στα φυτά – Η φωτοσύνθεση
Καραματσούκη Αγγελική
ΘΕΜΑ: “Τεχνολογία και αγροτική κτηνοτροφική παραγωγή
ΝΑΤΡΙΟ (Να). ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Η κυριότερη πηγή Να είναι το επιτραπέζιο αλάτι Προσοχή χρειάζεται η χρησιμοποίηση των επεξεργασμένων τροφίμων και κονσερβών.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ
Η ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ.
Σόνια Αρχοντάκη, Νάντια Βασιλικού, Θεοδώρα Τσουτσουλιανούδη
Τρώτε μια σοκολάτα Προσπαθήστε να φανταστείτε τι πορεία θα ακολουθήσει μέσα στο σώμα σας από την στιγμή που θα δαγκώσετε το πρώτο κομμάτι.
Πεπτικό σύστημα Φυσικά Ε΄ Δημοτικού Άρχισε
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
2.4 Η πρόσληψη ουσιών και η πέψη στον άνθρωπο
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
NΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
C.D.A. COLLEGE Διαιτολογία - ECTS 2 Styliana Ioannou Bsc Food Technologist & Nutrition M.B.A Business Administration.
Αποστολίδου Ευτέρπη Φυσιολογία Νοέμβριος 2013
Το πεπτικό σύστημα Μαρία και Λιλή.
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
Πεπτικό σύστημα Εργασία από τους μαθητές της Στ΄2 τάξης:
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
‘Περί ορέξεως…’ Project 2ου τετραμήνου
Πρόσληψη ουσιών και πέψη στον άνθρωπο
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THE DIGESTIVE SYSTEM
Προηγούμενες γνώσεις που θα χρειαστώ...
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Τα δόντια μας.
Η ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Κεφάλαιο 1ο Από το κύτταρο στον οργανισμό
AΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Νερό H2O To πιο απλό μόριο που συναντάμε στη φύση
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project:”Διατροφή και υγεία” Μέλη της ομάδας: Ιωακειμίδου Ειρήνη Απαναζίδου Ελένη Γερακέλλη Σταυρούλα Πλακιά Δέσποινα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Πεπτικό Σύστημα και η λειτουργία του Πρόσθετα-Συντηρητικά τροφίμων και τα μειονεκτήματα που προκαλούν στο οργανισμό Βιολογικά Προιόντα και τα πλεονεκτήματα που προκαλούν στον οργανίσμο

ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Τι είναι το πεπτικό σύστημα ; Πεπτικό Σύστημα είναι το σύστημα των πολυκύτταρων οργανισμών το οποίο έχει ως λειτουργία την πέψη της προσληφθείσας τροφής και την αποβολή αχώνευτων ουσιών.Το πεπτικό σύστημα ποικίλει από οργανισμό σε οργανισμό.Η πιο συνηθής μορφή του είναι ο πεπτικός σωλήνας,ο οποίος εμφανίζεται σε όλα τα σπονδυλωτά και σε πολλά ασπόνδυλα.Άλλοι οργανισμοί αντί για πεπτικό σωλήνα έχουν κοιλότητα στην οποία γίνεται η πέψη,όπως στα σαρκοφάγα φυτά.Άλλοι πολυκύτταροι οργανισμοί έχουν πεπτικό σύστημα χωρίς έντερα.

ΟΡΓΑΝΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Δόντια και σάλιο Στομάχι Το λεπτό και παχύ έντερο Το ήπαρ Η σκωληκοειδής απόφυση Νεφρά

Τα στάδια της πέψης είναι: Στο στόμα μασάμε τις τροφές. Το ένζυμα του σάλιου μετατρέπουν το άμυλο σε απλά σάκχαρα. Οι τροφές κατεβαίνουν από τον οισοφάγο. Εδώ το γαστρικό υγρό διασπά τις πρωτείνες. Από το συκώτι εκκρίνεται η χολή που διασπά τα λίπη. Οι διαλυμένες τροφές απορροφούνται από τις εντερικές λάχνες του λεπτού εντέρου. Οι τροφές πηγαίνουν στο αίμα σε όλα τα κύτταρα. Οι άχρηστες ουσίες αποβάλλονται από τον οργανισμό.

Πρόσθετα και Συντηρητικά Τροφίμων Τα πρόσθετα και τα συντηρητικά τροφίμων είναι φυσικά ή τεχνητά χημικά, τα οποία προσθέτουμε στα τρόφιμα για να μεγαλώσουμε τη διάρκεια ζωής τους ή να βελτιώσουμε το χρώμα και την εμφάνιση τους. Τέτοιες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια στα τρόφιμα, με παράδειγμα το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι. Τα τελευταία χρόνια όμως, με την εμφάνιση των έτοιμων φαγητών έχουν παρουσιαστεί εξαιρετικά πολλά καινούργια πρόσθετα και συντηρητικά, τα οποία δεν είναι όλα ασφαλή για την υγεία μας. Κάποια από αυτά έχουν κατηγορηθεί για καρκινογενέσεις, αλλεργίες, άσθμα, ημικρανίες και πάρα πολλές άλλες ασθένειες.

Τα αντιοξειδωτικά Ε300 έως Ε399. Τα σταθεροποιητικά Ε400 έως Ε499. Για διευκόλυνση της χρήσης τους, στην Ε.Ο.Κ. κάθε πρόσθετο έχει κωδικό που αποτελείται από το γράμμα Ε και έναν τριψήφιο αριθμό. Οι χρωστικές ουσίες (δίνουν τεχνητό χρώμα στα τρόφιμα), έχουν τους κωδικούς από Ε100 έως Ε199. Τα συντηρητικά Ε200 έως Ε299. Τα αντιοξειδωτικά Ε300 έως Ε399. Τα σταθεροποιητικά Ε400 έως Ε499.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Το πόσο σημαντικά είναι τα Βιολογικά Προϊόντα για την διατροφή και την υγεία μας διαπιστώνεται όλο και περισσότερο την τελευταία δεκαετία βιολογικά προιόντα είναι το αποτέλεσμα της καλλιέργειας της γης χωρίς χημικά λιπάσματα, παρασιτοκτόνα και τοξικά φυτοφάρμακα καταπολέμηση των ασθενειών των φυτών καθώς και η λίπανση του εδάφους γίνονται με φυσικές μεθόδους και οργανικά εφόδια καλλιέργεια βιολογικών προιόντων στηρίζεται στις γνώσεις του παραδοσιακού αγρότη και στην αναζήτηση της επιστήμης για υγιεινές λύσεις. Στην βιολογική κτηνοτροφία δεν χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά και ορμόνες. Οι τοξικές ουσίες συγκεντρώνονται στα συμβατικά τρόφιμα και μέσα από το φαγητό φτάνουν στον οργανισμό μας. Τα βιολογικά προιόντα περιέχουν 20-30% λιγότερο νερό στην σύνθεση τους, μεγαλύτερα ποσοστά πρωτεινών, μεταλλικών αλάτων, ενζύμων και βιταμινών.

Με μια ματιά... Η Βιολογική Καλλιέργεια απορρίπτει τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών, όπως τα συνθετικά ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Γ.Τ.Ο.).