ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
2010 ΣΑΛΤΣΕΣ 3 ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Κρέατα ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
Βοδινά – Beef Μοσχάρι - Veal
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Ενότητα 6.1 ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ.
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Σαλατες - Salads.
ΨΑΡΙΑ.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
1 Κρέατα  ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Αντιληφθεί και να σχολιάζει τη θέση των κρεάτων στη διατροφή του ανθρώπου 2. Εντοπίζει τα αρνητικά στοιχεία από την.
Γιατί τρεφόμαστε ; Ενέργεια Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (nutrients)
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Μαριλένα Παπαλάμπρου Άννα Στασινοπούλου
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr.bounartzis
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΖΩΜΟΙ STOCKS ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ορίζουμε τι είναι ζωμός Ποιες είναι οι οδηγίες για πετυχημένους ζωμούς Αναφέρουμε τα 3 είδη ζωμών Ποια είναι τα 5 δεν των ζωμών

ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι υγρό που περιέχει ευδιάλυτα θρεπτικά στοιχειά και αρώματα, που βγαίνουν από κοκάλα και λαχανικά με συνεχές, σιγανό βράσιμο

ΥΛΙΚΑ KAI ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΟΚΚΑΛΑ-50% ΜΙΡΠΟΥΑ-10% ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ-100% SEASONING-1 (Οξύ 5%)

Σίζονινγκ (Seasoning) SACHET D’EPICES: Δέμα με αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά. BOUQUET GARNI: Δέμα με αρωματικά χόρτα και βότανα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ: Πολύ καλής ποιότητας υλικά. Αφαιρούμε το λίπος και to κρέας από τα κόκαλα. Αφαιρούμε τις ακαθαρσίες κατά την διάρκεια του ψησίματος με κουτάλα- ξάφρισμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ: Σιγοβράζουμε χωρίς διακοπές. Το κόχλασμα θολώνει τον ζωμό. Δεν προσθέτουμε αλάτι. Όχι στις αμυλούχες τροφές. Ξεκινούμε με κρύο νερό.

ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ Γίνετε από κοκάλα κοτόπουλου, βοδινού, μοσχαριού, αρνιού. 10:43 PM ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΑΣΠΡΟΣ Γίνετε από κοκάλα κοτόπουλου, βοδινού, μοσχαριού, αρνιού. Χρησιμοποιείται σε άσπρες σάλτσες, σούπες και Στιού.

ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΣΚΟΥΡΟΣ Γίνεται από «κοκκινισμένα» κόκαλα (κοτόπουλου, βοδινά, μοσχαρίσια, αρνίσια, κυνήγια). Χρησιμοποιείται σε σκούρες σάλτσες, σούπες, και Στιού.

ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΨΑΡΙΟΥ Γίνεται από κόκαλα ψαριού και χρησιμοποιείται σε ψαρόσουπες και σε μερικές σάλτσες με βάση το ψάρι

ΤΑ ΠΕΝΤΕ «ΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΧΛΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΧΟΡΤΑ

Ο ΖΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΖΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ