ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΖΩΜΟΙ STOCKS ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ορίζουμε τι είναι ζωμός Ποιες είναι οι οδηγίες για πετυχημένους ζωμούς Αναφέρουμε τα 3 είδη ζωμών Ποια είναι τα 5 δεν των ζωμών
ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι υγρό που περιέχει ευδιάλυτα θρεπτικά στοιχειά και αρώματα, που βγαίνουν από κοκάλα και λαχανικά με συνεχές, σιγανό βράσιμο
ΥΛΙΚΑ KAI ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΟΚΚΑΛΑ-50% ΜΙΡΠΟΥΑ-10% ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ-100% SEASONING-1 (Οξύ 5%)
Σίζονινγκ (Seasoning) SACHET D’EPICES: Δέμα με αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά. BOUQUET GARNI: Δέμα με αρωματικά χόρτα και βότανα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ: Πολύ καλής ποιότητας υλικά. Αφαιρούμε το λίπος και to κρέας από τα κόκαλα. Αφαιρούμε τις ακαθαρσίες κατά την διάρκεια του ψησίματος με κουτάλα- ξάφρισμα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΕΜΕΝΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ: Σιγοβράζουμε χωρίς διακοπές. Το κόχλασμα θολώνει τον ζωμό. Δεν προσθέτουμε αλάτι. Όχι στις αμυλούχες τροφές. Ξεκινούμε με κρύο νερό.
ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ Γίνετε από κοκάλα κοτόπουλου, βοδινού, μοσχαριού, αρνιού. 10:43 PM ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΑΣΠΡΟΣ Γίνετε από κοκάλα κοτόπουλου, βοδινού, μοσχαριού, αρνιού. Χρησιμοποιείται σε άσπρες σάλτσες, σούπες και Στιού.
ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΣΚΟΥΡΟΣ Γίνεται από «κοκκινισμένα» κόκαλα (κοτόπουλου, βοδινά, μοσχαρίσια, αρνίσια, κυνήγια). Χρησιμοποιείται σε σκούρες σάλτσες, σούπες, και Στιού.
ΕΙΔΗ ΖΩΜΩΝ ΨΑΡΙΟΥ Γίνεται από κόκαλα ψαριού και χρησιμοποιείται σε ψαρόσουπες και σε μερικές σάλτσες με βάση το ψάρι
ΤΑ ΠΕΝΤΕ «ΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΧΛΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΧΟΡΤΑ
Ο ΖΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΖΩΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ