ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το οικιακό ψυγείο ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

ΣΠΡΕΙ ΑΝΟΞΕΙΔΟΤΟΥ ΧΑΛΥΒΑ GYMCOL-ECOSERVICE # ML Ειδικό σπρέι Ανοξείδοτου Χάλυβα που δημιουργεί ένα φίλμ το οποίο ανακατασκευάζει & προστατεύει κάθε.
Ηλεκτροπνευματικά Συστήματα Αυτοματισμού
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
(ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ)
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΝΟΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Α) βλάβες πυκνωτών Οι βλάβες που μπορεί να παρουσιάσουν οι πυκνωτές είναι οι παρακάτω: 1)Βραχυκύκλωμα . Αυτό είναι αποτέλεσμα εφαρμογής τάσης μεγαλύτερης.
Πώς να καθαρίσετε το Air Condition σας…
Θέμα : "Αξιολόγηση μαθητών ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. στο Εργαστήριο."
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
BRIEF Πρέπει να σχεδιαστεί ένα φωτιστικό εσωτερικού χώρου ειδικά σχεδιασμένο να καλύπτει τις ανάγκες σε φωτισμό των ατόμων που ασχολούνται με μοντελισμό.
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Ξύλο Μέταλλο Πλαστικό Ύφασμα Χαρτί Πηλός Γύψος κά Επιλογή υλικών.
ΣωληΝΩσεις - εξαρτηματα
ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.
Οπτικές Ίνες Οι οπτικές ίνες είναι λεπτά νήματα τα οποία κατασκευάζονται από γυαλί ή από πλαστικό .Το σχήμα τους είναι κυλινδρικό και η διάμετρος τους.
ΤΥΠΟΙ ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ.
6.5 ΘΕΡΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΟΛΗ & ΣΥΣΤΟΛΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Σκοπός του δικτύου διανομής είναι να αποτελέσει την οδό μέσω της οποίας θα μεταφερθεί το θερμό νερό από το λέβητα στα θερμαντικά σώματα.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
A ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Ξάνθης –
Medilab.pme.duth.gr Δρ. Π. Ν. Μπότσαρης 1 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ.
Η Ιστορία των ηλεκτρικών λαμπτήρων. Κατασκευή και επίδειξη των κυριότερων κατηγοριών.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
“Δροσισμός Θερμοκηπίων (Α)” Εισαγωγή Άσκηση Επίλυση Συζήτηση Θέμα Θεωρία Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές TEI Πελοποννήσου Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας.
ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ Σ.Ρ. Πέτρος Μανουσαρίδης Επιβλέπων: Δρ. Δημήτριος Καλπακτσόγλου.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Φύλλο Εργασίας 10 Το Ηλεκτρικό βραχυ-Κύκλωμα – Κίνδυνοι και "Ασφάλεια"
ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ Η συγκόλληση είναι η νεότερη μέθοδος σύνδεσης που αντικατέστησε σε πολλές εφαρμογές λόγω των πλεονεκτημάτων της την ήλωση και την κοχλίωση.
Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ IV προστασία & Η/Μ εγκαταστάσεις
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Σημείο Ανάφλεξης Ορισμός:
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
Απορροφητήρας DA 5330 D Προϊοντικά χαρακτηριστικά Σχεδιασμός
Γιάννης Β. Ντελής Δάσκαλος – Φυσικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε Καρδίτσας.
Τεχνικές βασισμένες στην Εξάχνωση
ΠΥΡΟΛΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΩΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Από τάπα δεν χρειάζεται εργαλείο 3.Φίλτρο λαδιού:
Διάφορες συσκευές. Συσκευή αυτόματης μέτρησης Τ.Κ.Ε. (ταχύτητα καθίζησης ερυθρών) Η μέτρηση της ΤΚΕ γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος, με.
Το οικιακό ψυγείο.
Εξαρτήματα και αγωγοί.
Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
Εισαγωγή στα αέρια. Τα σώματα σε αέρια κατάσταση είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σωμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον μας, στη Γη. Η ατμόσφαιρα της Γης.
καύση Με τον όρο καύση χαρακτηρίζεται (πλέον) οποιαδήποτε χημική αντίδραση συνοδεύεται από έκλυση θερμότητας ίσως και φωτός, που συνδυάζονται (συχνά)
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ Αναγνώριση χαλκοσωλήνων Ξετύλιγμα μαλακών χαλκοσωλήνων Κόψιμο χαλκοσωλήνων Με κόφτη Με πριόνι Κάμψη χαλκοσωλήνων Κάμψη μαλακών χαλκοσωλήνων ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ Κάμψη σκληρών χαλκοσωλήνων Σύνδεση χαλκοσωλήνων Με ρακόρ σύσφιξης Με εξαρτήματα πίεσης Με ακτινική πρέσα Χωρίς εξαρτήματα Εκτόνωση χαλκοσωλήνων Δημιουργία διακλάδωσης Mε κόλληση Μαλακές κολλήσεις Σκληρές κολλήσεις Κόλληση χωρίς φλόγα

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Περιεχόμενα Οι χαλκοσωλήνες, που χρησιμοποιούνται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις συναντιούνται στις παρακάτω μορφές: Σκληροί χαλκοσωλήνες σε ευθύγραμμα τμήματα Σκληροί χαλκοσωλήνες με επένδυση Σκληροί χαλκοσωλήνες με μόνωση Μαλακοί χαλκοσωλήνες σε κουλούρες Μαλακοί χαλκοσωλήνες με επένδυση Μαλακοί χαλκοσωλήνες με μόνωση ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Επόμενη Σελίδα

ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Επιστροφή

ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Επιστροφή

ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ ΣΚΛΗΡΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ Επιστροφή

ΜΑΛΑΚΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΟΥΛΟΥΡΕΣ Επιστροφή

ΜΑΛΑΚΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΛΑΚΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Επιστροφή

ΜΑΛΑΚΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ ΜΑΛΑΚΟΙ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ Επιστροφή

ΞΕΤΥΛΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Περιεχόμενα ΞΕΤΥΛΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΑΚΩΝ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Σε αντίθεση με τους σκληρούς χαλκοσωλήνες που κατασκευάζονται σε βέργες, οι μαλακοί κατασκευάζονται σε κουλούρες. Το ξετύλιγμα των μαλακών χαλκοσωλήνων είναι μια εργασία που θέλει μεγάλη προσοχή. Μια λάθος ή μια βιαστική κίνηση μπορεί να παραμορφώσει ή και να τσακίσει τον χαλκοσωλήνα, με συνέπεια την άσκοπη σπατάλη του υλικού. Ο σωστός τρόπος είναι, με το ένα χέρι να κρατήσουμε το άκρο του σωλήνα και με το άλλο, να κυλήσουμε την κουλούρα στον πάγκο εργασίας ή στο δάπεδο. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

Περιεχόμενα ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΚΟΦΤΗ Το κόψιμο των χαλκοσωλήνων με κόφτη είναι μια εργασία αρκετά εύκολη και με καλά αποτελέσματα. Το σημείο που πρέπει να προσέχουμε είναι να σφίγγουμε προσεκτικά τον ρυθμιστή του μαχαιριού σε κάθε περιστροφή του κόφτη, ώστε να αποφύγουμε τυχόν παραμόρφωση του σωλήνα. Μετά το κόψιμο πρέπει να γίνεται απόξεση των γρεζιών καθώς και μηχανικός καθαρισμός με ειδικά βουρτσάκια. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

Περιεχόμενα ΚΟΨΙΜΟ ΜΕ ΠΡΙΟΝΙ Το κόψιμο των χαλκοσωλήνων με πριόνι είναι μια εργασία που θέλει μεγάλη προσοχή. Πρέπει η τομή να γίνετε κάθετα στον σωλήνα. Σε αντίθετη περίπτωση τα τυποποιημένα εξαρτήματα προσαρμόζονται δύσκολα ή και καθόλου με συνέπεια την άσκοπη σπατάλη του υλικού. Μετά το κόψιμο πρέπει να γίνεται καλή απόξεση των γρεζιών καθώς και μηχανικός καθαρισμός με ειδικά βουρτσάκια. Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΚΑΜΨΗ ΜΑΛΑΚΩΝ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Περιεχόμενα ΚΑΜΨΗ ΜΑΛΑΚΩΝ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Η κάμψη των μαλακών χαλκοσωλήνων δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, αρκεί να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εργαλεία. Τέτοια εργαλεία είναι τα ελατήρια κάμψης και οι ειδικοί κουρμπαδόροι. Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΚΑΜΨΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Περιεχόμενα ΚΑΜΨΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Η κάμψη των σκληρών χαλκοσωλήνων είναι μια εργασία που θέλει μεγάλη προσοχή. Γίνεται με χειροκίνητους ή ηλεκτροκίνητους κουρμπαδόρους, με τη βοήθεια λιπαντικού, κυρίως στις μεγάλες διαστάσεις, ώστε να αποφεύγεται το τσαλάκωμα του σωλήνα. Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΡΑΚΟΡ ΣΥΣΦΙΞΗΣ Περιεχόμενα ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΡΑΚΟΡ ΣΥΣΦΙΞΗΣ Με τα ρακόρ σύσφιξης πραγματοποιούμε λυόμενες συνδέσεις. Η στεγανότητα επιτυγχάνεται με ένα δαχτυλίδι από τεφλόν, το οποίο πιέζεται κατά την σύσφιξη του εξαρτήματος. Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΙΕΣΗΣ Περιεχόμενα ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΙΕΣΗΣ Με τα εξαρτήματα πίεσης πραγματοποιούμε λυόμενες συνδέσεις. Η στεγανότητα επιτυγχάνεται με ένα ελαστικό δαχτυλίδι που βρίσκεται μέσα στο εξάρτημα. Η συγκράτηση του σωλήνα από το εξάρτημα εξασφαλίζεται από ένα στεφάνι με προεξοχές που εισχωρούν στον σωλήνα, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την απομάκρυνση του. Για τη λύση της σύνδεσης, υπάρχουν ειδικά κλειδιά. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΚΗ ΠΡΕΣΑ Περιεχόμενα ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΚΗ ΠΡΕΣΑ Με την ακτινική πρέσα πραγματοποιούμε μόνιμες συνδέσεις. Η στεγανότητα επιτυγχάνεται με ένα ελαστικό δαχτυλίδι που βρίσκεται μέσα στο εξάρτημα. Η συγκράτηση του σωλήνα από το εξάρτημα εξασφαλίζεται από την παραμόρφωση που δημιουργείται λόγω της πίεσης της πρέσας. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Περιεχόμενα ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΩΝ Στην εκτόνωση διευρύνουμε την διάμετρο του άκρου ενός χαλκοσωλήνα, προκειμένου να συγκολληθεί με άλλο χαλκοσωλήνα της ίδιας διαμέτρου. Πριν την εκτόνωση πρέπει να κάνουμε σχολαστική απογρέζωση. Στις μεγάλες διαμέτρους απαιτείται ανόπτηση του άκρου ώστε να μην σχίσει ο σωλήνας. Η εργασία αυτή πραγματοποιείται είτε με εργαλεία τύπου ζουμπά είτε με ειδικά εκτονωτικά εργαλεία. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗΣ Περιεχόμενα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗΣ Με την κατασκευή μιας διακλάδωσης μπορούμε να συνδέσουμε χαλκοσωλήνες διαφορετικών διαμέτρων. Η εργασία αυτή γίνεται με την βοήθεια ειδικών εκχειλωτικών εργαλείων. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με εργαλεία χειρός είτε με τη βοήθεια δραπάνου. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

Περιεχόμενα ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ Οι μαλακές κολλήσεις ή κασσιτεροκολλήσεις χρησιμοποιούνται για την σύνδεση χαλκοσωλήνων σε εγκαταστάσεις ύδρευσης και θέρμανσης όπου η μέγιστη θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 110° C. Η θερμοκρασία τήξης των μαλακών κολλήσεων είναι μικρότερη των 450° C. Κυκλοφορούν στο εμπόριο σε μορφή σύρματος σε καρούλια και είναι κράματα κασσίτερου με άργυρο ή χαλκό. Για την πραγματοποίηση της κόλλησης, αρχικά αλείφουμε το σωλήνα με μια αποξειδωτική πάστα καθαρισμού. Προσαρμόζουμε το εξάρτημα και θερμαίνουμε με φλόγα. Όταν η θερμοκρασία ανέβει στα επιθυμητά όρια η κόλληση θα λιώσει και θα εισχωρήσει στο εξάρτημα λόγω του τριχοειδούς φαινομένου. Τέλος καθαρίζουμε το σημείο με ένα βρεγμένο πανί. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

Περιεχόμενα ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ Οι σκληρές κολλήσεις επιβάλλονται όταν οι εγκαταστάσεις προορίζονται για υγρά ή αέρια καύσιμα, καθώς και όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες ή πιέσεις λειτουργίας. Η θερμοκρασία τήξης των σκληρών κολλήσεων είναι μεγαλύτερη των 450° C. Διακρίνονται σε ασημακολλήσεις και χαλκοκολλήσεις, ανάλογα με το κύριο συστατικό τους και κυκλοφορούν στο εμπόριο σε μορφή βέργας. Για την πραγματοποίηση της κόλλησης προσαρμόζουμε το εξάρτημα και θερμαίνουμε με φλόγα. Όταν η θερμοκρασία ανέβει στα επιθυμητά όρια η κόλληση θα λιώσει και θα εισχωρήσει στο εξάρτημα λόγω του τριχοειδούς φαινόμενου. Επόμενη Σελίδα Προηγούμενη Σελίδα

Περιεχόμενα ΚΟΛΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΦΛΟΓΑ Η κόλληση χωρίς φλόγα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ηλεκτρικής συσκευής. Η ατταραίτητη θερμότητα δημιουργείται λόγω της διέλευσης ρεύματος υψηλής έντασης από την τσιμπίδα της συσκευής. Είναι μια ασφαλή κόλληση ιδίως σε κατοικήσιμους χώρους ή χώρους με εύφλεκτα υλικά. Προηγούμενη Σελίδα