2.Παιχνίδια ανά τον κόσμο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
Advertisements

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΑΜΑΔΕΣ Φέτος στο περιβαλλοντικό γελάσαμε, διασκεδάσαμε, παίξαμε . Ένα συναρπαστικό παιχνίδι ήταν οι αμάδες που άρεσαν πολύ σε όλους μας.
Αθήνα 2009 Γεωργία Κολιοπούλου Νικόλαος Τριπόδης.
Το Μπριτζ είναι ένα παιχνίδι στατιστικής και η τεχνική της εμπάς ταιριάζει πολύ Οι πρωταθλητές προσπαθούν να ακολουθούν κάθε φορά το πλάνο με τις.
Περιβαλλοντικό πρόγραμμα 2012 Κεφαλονίτικα παιχνίδια-Τα μήλα Έλλη Κουνάδη.
ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ.
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
Γυμναστική,Αθλητισμός
Αλάτι χοντρό – αλάτι ψιλό
ΚΟΥΒΑΡΑ ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Παραδοσιακά παιχνίδια
Pamukkale.
Καπάνταης Σοφοκλής Μιχελάκης Γιώργος.  Α1: Αγωνίζονται 13 ομάδες. Παίζουν όλες μεταξύ τους και εντός και εκτός έδρας.  Ευρωλίγκα : Συμμετέχουν 24 ομάδες,
Κοινωνίες και συνεργασία
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
Μελέτη Περιβάλλοντος Δ΄ Τάξη
Το Στομάχιον Παιχνίδι της αρχαιότητας ή αρχές της συνδυαστικής ανάλυσης; Παντελής Ι. Σαλλιάρης Ιστορίες Αγνώστων Θ+Φ Νάουσα 2009.
Κυκλαδικός πολιτισμός
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
 Ερώτηση 1 Ερώτηση 1  Ερώτηση 2 Ερώτηση 2  Ερώτηση 3 Ερώτηση 3  Ερώτηση 4 Ερώτηση 4  Ερώτηση 5 Ερώτηση 5  Ερώτηση 6 Ερώτηση 6  Ερώτηση 7 Ερώτηση.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Σκηνή 1 Μέγεθος πλάνου 30cm*50cm Χρόνος 00:00:12 Εικόνα Ήχος 00:00:09 Πλάνο 1 Εμφανίζονται ο Juan και η Juanita, πίσω τους εμφανίζεται στον πίνακα ο χάρτης.
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
Παιχνίδια με Μπάλα Εύα Ιωαννίδου.
ΤΕΣΤ ενέργειας ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
3D Space Invader Πετράκης Γιάννης. Περιγραφή παιχνιδιού Αποτελείται από Ένα όχημα που βρίσκεται στο έδαφος, κινείται στις δύο διαστάσεις και πυροβολεί.
Παίζω με τις χώρες και τις σημαίες της Αφρικής.
ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Παραδοσιακά παιχνίδια
Ισότητα Φύλων Πανταζάκου Χριστίνα.
ΛΥΚΟΣ.
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Το baseball είναι ένα παιχνίδι που παίζεται κυρίως στην Αμερική.
Πειραματικός Υπολογισμός της Άνωσης
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΛΚΟΥ… …ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Γαβρά Παρασκευή 5602 Ζιώγα Στέλλα 5742 Κόλια Ηλιάνα 5650
ΤΟ ΣΚΑΚΙ Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ. ΣΚΑΚΙ Το σκάκι είναι επιτραπέζιο παιχνίδι και ιδιαίτερα πνευματικό άθλημα για δύο παίκτες. Παίζεται σε τετράγωνο διάγραμμα,
Τα παλιά ξεχασμένα παιχνίδια και τα σημερινά
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
 Παίζοντας οι ίδιοι παραδοσιακά παιχνίδια ( Μακριά γαϊδούρα, τυφλόμυγα, κυνηγητό) και διακινδυνεύοντας τα σχόλια των συμμαθητών μας!!!  Ρωτώντας.
Παραδοσιακά παιχνίδια ονομάζονται τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότεροι και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά με προφορική περιγραφή ή επίδειξη των μεγαλύτερων.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Ηλεκτρικό…παιχνίδι Παίξτε για να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας σε θέματα ασφάλειας σε σχέση με τον ηλεκτρισμό.
Παραδοσιακά Παιχνίδια
Πετοσφαίριση Volleyball
ΣΟΦΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΟΜΟΓΛΟΥ.
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Μειονοτικό Σχολείο Αγιοχωρίου
Κρυστα ρακαλλιδου.
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ
Η Ιστορία του Σκακιού.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΛΑΧΕΙΟ
PROJECT ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΑ ΕΒΕΛΙΝΑ ΚΑΛΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Παραολυμπιακοί Αγώνες
Παιχνίδια από το παρελθόν
ΤΑΝΓΚΡΑΜ «Η Γεωμετρία έλκει την ψυχή προς την αλήθεια και αναπτύσσει το φιλοσοφικό εκείνο πνεύμα, που εξυψώνει το βλέμμα μας προς τα ανώτερα πράγματα».
«ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» Ομαδική Εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα :
Το πρακτορείο μας ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ <<ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ>>
Μάθημα 3ο Οι ιδέες των μαθητευόμενων και τα χαρακτηριστικά τους
Γιαννακοπούλου Γεωργία Θεοκλήτου Φοίβη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

2.Παιχνίδια ανά τον κόσμο Το παιχνίδι στην Κίνα ( Αναστασία Νικολαΐδου) Το παιχνίδι στην Αμερική (Μαίρη Νινιού) Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στην Ευρώπη (Μάριος Κουτσοχέρας)

2.1 Τα παιχνίδια στην Κίνα Τα παιχνίδια στο έδαφος στο πάτωμα ή στις πινακίδες ΜΟΝΟ για την ελίτ κάθε κοινωνίας ΜΟΝΟ οι προνομιούχοι από άποψη θέσης και πλούτου είχαν την δυνατότητα να κατέχουν παιχνίδια και το χρόνο για να τα παίζουν

ΓΚΟ (σκάκι περικύκλωσης ή επιτραπέζιο περικύκλωσης): Στρατηγικό επιτραπέζιο παιχνίδι 2 παίκτες Παίζεται κυρίως στην Α. Ασία Χαρταετός: Ελαφριά κατασκευή που σκοπός της είναι να πετά με την επίδραση του αέρα Σημεία χαρταετού: Τα ζύγια της καλούμπας Τα ζύγια της ουράς Το μέγεθος της ουράς

Τάνγκραμ: Πάζλ το οποίο αποτελείται από επτά επίπεδα σχήματα (τανς) Στόχος: Τα κομμάτια του πάζλ να σχηματίσουν ένα συγκεκριμένο σχήμα δίνοντας μόνο ένα περίγραμμα Κίνα Ευρώπη (όπου γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για ένα χρόνο)

2.2 Το παιχνίδι στην Αμερική και στην Βραζιλία Αμερική και Ινδιάνοι : Οι Ινδιάνοι στις μέρες μας μπορούν να χαρακτηριστούν ως ένα είδος υπό εξαφάνιση αφού εδώ και 300 περίπου χρόνια καταδιώκονται από τους λευκούς κατακτητές τους. Πιο συγκεκριμένα, οι ιθαγενείς της Αμερικής είχαν καταφέρει να αναπτύξουν έναν μεγάλο και σπουδαίο πολιτισμό, αλλά επίσης κατέφεραν να αφήσουν πίσω τους αναλλοίωτες τις παραδόσεις, τα παιχνίδια τους αλλά και άλλες πολλές αξίες. Με την πάροδο του χρόνου αυτά τα παιχνίδια μεταδόθηκαν και σε άλλες περιοχές, το μόνο όμως που άλλαζε ήταν οι κανόνες των παιχνιδιών από φυλή σε φυλή, τα υλικά με τα οποία τα παρήγαγαν από περιοχή σε περιοχή και τέλος την διαθεσιμότητα των αγαθών. Επιπλέον, ο σκοπός που είχε κάθε παιχνίδι διαφοροποιούνταν αναλόγως την φυλή και την περιοχή. Τα περισσότερα παιχνίδια, συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα. Μόνο που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στα παιχνίδια επιδεξιότητας και στα τυχερά παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα… Τοξοβολία (παιχνίδι επιδεξιότητας): Παιχνίδι για τα αγόρια Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων Κυνηγοί Moccasin (παιχνίδι τύχης) : Παλιές κοινωνίες Αμερικής Από άντρες κυρίως Εύρεση μιας χρωματιστής πέτρας Καταργήθηκε από τον νόμο Εννέα κορύνες ή αλλιώς μπόουλινγκ ( επιδεξιότητας) : Εμφάνιση για πρώτη φορά το 1985 στις ΗΠΑ Αλλαγή του αριθμού των κορυνών σε δέκα Σε κλειστούς χώρους Μία μπάλα (βαριά κατασκευασμένη από εύθραυστο υλικό) Στόχος απόκτηση της υψηλότερης βαθμολογίας σε ένα παιχνίδι είκοσι βολών

Βραζιλία … Cinqo Maria (παιχνίδι επιδεξιότητας): Προϊστορικές ρίζες (βασιλεία) Αντικείμενο παιχνιδιού πέτρες Εκτόξευση πετρών στον αέρα Σκοπός: ο παίκτης πρέπει να καταφέρει να πιάσει τις πέτρες με τα χέρια πίσω από την πλάτη Queimada (παιχνίδι επιδεξιότητας): Σημαίνει “καίει”: άμεση σχέση με τον σκοπό του παιχνιδιού Ανοιχτό γήπεδο 2 ομάδες

2.3 Τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στην Ευρώπη Trivial pursuit: Παιχνίδι γνώσεων (θέατρο, μουσική, αθλητικά, πολιτική, γεωγραφία και επιστήμη) Το παιχνίδι που έχει βγει σε περισσότερες εκδόσεις από κάθε άλλο Σκοπός: Να απαντήσεις τουλάχιστον σε μία ερώτηση από κάθε κατηγορία σωστά και θα είσαι ο νικητής Jenga: Ατομικό και ομαδικό παιχνίδι Ηρεμία, ψυχραιμία, πειθαρχία Σκοπός: Να μην ρίξεις τον ξύλινο πύργο κάτω

Backgammon (Τάβλι): Επιτραπέζιο 2 παίκτες Κάθε παίκτης κατέχει 15 πούλια που κινούνται σε ειδικό ταμπλό σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο ζαριών Σκοπός: Κάθε παίκτης πρέπει να μαζέψει πρώτος όλα τα πούλια από το ταμπλό Monopoly: Επιτραπέζιο παιχνίδι αγοραπωλησίας ιδιοκτησιών Σκοπός: Η απόκτηση πλούτου μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων