Έρευνα και αξιολόγηση Θεματικό Εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no. 2013-3270/001-001.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
24ο ΑΤΟΜΙΚΟ & 10ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΣΠ 17 & 18 Μαρτίου 2012 Χώρος διεξαγωγής «Αρχοντικό της Ευτυχίας»
αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Η οργάνωση ενός Υποθετικού Προγράμματος Εικονικών Επιχειρήσεων στα ΤΕΕ
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
FACEBOOK • Το Facebook χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε το Φεβρουαρίου του 2004 από το δημιουργό του Mark Zuckerberg που ήταν μέλος του πανεπιστημίου.
Συνάντηση 12η: Εγκυρότητα και αξιοπιστία στην εκπαιδευτική έρευνα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
Διάσκεψη Σερρών Ιουνίου 2004 Ερίκ Γκαζόν Σύμβουλος σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων & Απασχόλησης Ποιές είναι οι προοπτικές απασχόλησης στους νόμους.
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
«Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Θεματικό εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no /
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Δημιουργία Εισοδήματος & Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Θεματικό Εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no /
Μάρκετινγκ και Προώθηση Θεματικό εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no /
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος.
Διακρίσεις της Επικοινωνίας Γραπτή Επικοινωνία
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
Εισαγωγή στο Blackboard
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Μουσειοσκευή Racce «Σεισμοί και Ηφαίστεια» Φύλλο Προ- αξιολόγησης Το ερωτηματολόγιο στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα.
 Προσαρμόζοντας τις προσδοκίες Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι το δυσλεκτικό παιδί τους χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο και με διαφορετικό τρόπο.
O/Η «ΘΕΤΟΣ/Η ΓΟΝΕΑΣ». Πρόκειται για γονέα ελληνικής καταγωγής που «υιοθετεί» έναν/μια μετανάστη/ιδα γονέα και συνεργάζεται μαζί του/της, με στόχο την.
ΗΜΥ 100: Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 4 Χρήση Βιβλιοθήκης TΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
Δρ. Χατζηπαντελή Αθανασία
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ SERVQUAL.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΕ ΝΕΑ.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
Συνέντευξη με νήπια.
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Η πλατφόρμα Βασίλης Γαργανουράκης Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Το σώμα ως μια μηχανή.
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Το σώμα ως μια μηχανή.
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Οι έφηβοι απαντούν Στην έρευνα πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας ετών Εργασία από τον: Λάμπρο Ντινόπουλο.
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Μαθησιακοί στόχοι κεφαλαίου
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 24Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε
Slideshare.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Ψηφιακη διαφημιση Παρουσιαση μαθηματοσ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 6η: Δευτερογενή Δεδομένα: Τύποι δευτερογενών δεδομένων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Τηλ.:
Κριτήρια επιλογής του θέματος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Έρευνα και αξιολόγηση Θεματικό Εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no /

Τι θα καλύψετε Γιατί έρευνα? Κατευθυντήριες γραμμές ▫Μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και θα αντανακλά την ποικιλομορφία της κοινότητας ▫Μια διαδικασία αξιολόγησης, που θα συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη ενός σχεδίου ▫Γιατί θέλετε να κάνετε την έρευνα ▫Ποια στοιχεία είναι ήδη διαθέσιμα ▫Ποιες άλλες πληροφορίες χρειάζεστε ▫Ποιες μεθόδους θα ακολουθήσετε για την συλλογή πληροφοριών ▫Από ποιους θα συλλέξετε τις πληροφορίες ▫Ποιος θα συλλέξει τις πληροφορίες ▫Πως θα προσεγγίσετε τους πληροφοριοδότες σας ▫Ποιος θα επεξεργαστεί τα στοιχεία και πως θα το κάνει ▫Σχεδιάστε τι εκπαίδευση θα χρειαστεί ▫Πως θα καταγράψετε τα αποτελέσματα τις έρευνας και πως θα τα παρουσιάσετε στην κοινότητα ▫Ποιος θα εκτελέσει ποιες ερευνητικές εργασίες ▫Χρονοδιάγραμμα ▫Παρουσιάστε το σχέδιο, πάρτε γνώμες, και προσαρμόστε το για να το κάνετε πιο λειτουργικό ▫Περιπτώσεις μελέτης ▫Η σειρά σας Grant agreement no /

Γιατί έρευνα? Συνοπτική εικόνα της κοινότητας σας. Τι έχετε και τι χρειάζεστε. Θετικές επιδράσεις σε κάθε πρόβλημα Κατανόηση των αναγκών και των πηγών της κοινότητας Ξεκαθαρίστε που θέλει να φτάσει και πως θα πάει εκεί Grant agreement no /

Ερευνήστε μια ομάδα που θα εκπροσωπεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς Προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατών πιο περιεκτική έτσι ώστε η μάδα που θα ερευνήσετε να είναι διαφορετική και πραγματικά αντιπροσωπευτική της κοινότητας. Μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε σκληρά για να πείσετε τους ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι πολύ συνηθισμένοι σε αυτές τις διαδικασίες – αυτούς με χαμηλό εισόδημα, μετανάστες κλπ. Μια πραγματικά αντιπροσωπευτική ομάδα δεν είναι μόνο για την διεξαγωγή μιας σωστής έρευνας αλλά αποτελεί και ένα μήνυμα στα υπόλοιπα άτομα της κοινότητας ότι αποτελούν κομμάτι μια διαδικασίας. Grant agreement no /

Η αρχική δουλειά Αξιολόγηση στην αρχή Γιατί να το κάνετε? Τι υπάρχει ήδη? ▫Εθνικά στατιστικά στοιχεία- τοπικά και εθνικά ▫Έρευνες της κοινότητας και πανεπιστημιακές ▫Τι ξέρετε ήδη εσείς και η κοινότητα! Τι πρέπει να μάθετε? Πως θα μαζέψετε τις πληροφορίες? Grant agreement no /

Ακροάσεις και δημόσιες συζητήσεις Οι ακροάσεις είναι συζητήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε τις προοπτικές της κοινότητας και τις δυνατότητες. Είναι γενικά μικρού μεγέθους, με συγκεκριμένες ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες. Οι δημόσιες συζητήσεις συνήθως είναι μεγαλύτερες σε συμμετοχή και σε πεδίο δράσης από τις ακροάσεις. Μια καλή δημόσια συζήτηση ενημερώνει την ομάδα για το που βρίσκετε τώρα η κοινότητα και που θέλει να φτάσει. Grant agreement no /

Συνεντεύξεις και ομάδες εστίασης Οι συνεντεύξεις διεξάγονται με μεμονωμένα άτομα ή μικρές ομάδες ( συνήθως λιγότερο των 10 και συχνά μόνο 2-3 άτομα). Περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις, αλλά αφήνουν περιθώρια στους ερωτηθέντες να πουν αυτά που θέλουν. Η ομάδα εστίασης είναι μια εδική ομάδα συνέντευξης στην οποία δεν λέγετε ακριβώς τι θέλει να μάθει το άτομο που κάνει την συνέντευξη για να μην επηρεαστούν οι απαντήσεις τους από αυτό που πιστεύουν πως ζητείται ως απάντηση. Grant agreement no /

Παρατήρηση- άμεση και συμμετοχική Η άμεση παρατήρηση περιλαμβάνει την παρατήρηση του ίδιου του εαυτού σας. Θέλετε να μάθετε πως χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το πάρκο της γειτονιάς τα σαββατοκύριακα? Περάστε μερικά σαββατοκύριακα εκεί, βλέποντας και μιλώντας με ανθρώπους.. Εάν συμμετέχετε τακτικά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ή τρέχετε μαζί με άλλους, είστε ένας παρατηρητής που συμμετέχει, γίνεστε μέλος αυτού για το οποίο θέλετε να μάθετε. Grant agreement no /

Ερωτηματολόγια Υπάρχουν διάφορα είδη ερευνών, το κάθε ένα από τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κομμάτι της έρευνας της κοινότητας. Οι γραπτές έρευνες μπορούν να σταλούν στους ανθρώπους μέσω mail, να μοιραστούν σε εκδηλώσεις και συναντήσεις της κοινότητας, σε σχολεία ή να μοιραστούν σε ανθρώπους στο δρόμο. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να ερωτηθούν μέσω τηλεφώνου ή αυτοπροσώπως με κάποιον άλλο να γράφει τις απαντήσεις τους σε μια λίστα ερωτήσεων. Grant agreement no /

Ποιός θα το κάνει? Grant agreement no /

Αποφασίστε πως θα προσεγγίσετε τους πληροφοριοδότες σας Βάζοντας αιτήσεις σε μία ή περισσότερες τοπικές ιστοσελίδες ή κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, κλπ.) Διαλέγοντας ανθρώπους τυχαία (πχ από τον τηλεφωνικό κατάλογο) για γραπτές ή τηλεφωνικές έρευνες. Στέλνοντας με την έρευνα σε μια ή περισσότερες λίστες. Πολλές οργανώσεις είναι διαθέσιμες να μοιραστούν λίστες με τα μέλη τους και τους συμμετέχοντες για αυτούς του λόγους Grant agreement no /

Αποφασίστε πως θα προσεγγίσετε τους πληροφοριοδότες σας (2) Σταματώντας ανθρώπους σε έναν δημόσιο χώρο και ζητώντας του να το συμπληρώσουν ή πιο συνηθισμένα να απαντήσουν προφορικά σε μια σύντομη έρευνα. Τοποθετώντας αφίσες και μοιράζοντας φυλλάδια σε δημόσιους χώρους (σουπερμάρκετ, καφετέριες, στάσεις λεωφορείων κλπ.) και/ ή στέλνοντας τα σε συγκεκριμένες οργανώσεις και επιχειρήσεις. Χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνεντεύξεις τύπου και δελτία τύπου ή δημοσίευση ιστοριών σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Grant agreement no /

Αποφασίστε πως θα προσεγγίσετε τους πληροφοριοδότες σας (3) Άμεση προσφυγή στις υπάρχουσες ομάδες της κοινότητας. Είτε ένα μέλος της ομάδας έρευνας ή Πρεσβευτής Μάθησης μπορεί να κάνει μια έκκληση σε μια συνάντηση μιας ομάδας, μια θρησκευτική συνάθροιση, ή ένα αθλητικό γεγονός για να συμμετάσχουν οι εθελοντές στην έρευνα, σε μια συνέντευξη, ομάδα εστίασης ή μια μεγαλύτερη συνάντηση. Προσωπική προσέγγιση. Τα μέλη της ομάδας μπορεί να προσεγγίσουν φίλους, συναδέλφους, μέλη της οικογένειας τους κλπ από το τηλέφωνο ή με επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Grant agreement no /

Ποιος θα κάνει την ανάλυση Εξαρτάται από το είδος της έρευνας Θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια ? Θα χρειαστεί εκπαίδευση για μερικούς ? Grant agreement no /

Πως θα καταγράψετε τα στοιχεία και πως θα παρουσιάσετε τα αποτελέσματα ? Θα θελήσετε να εμφανίσετε τα αποτελέσματα με σαφή τρόπο, με απλή καθημερινή γλώσσα και με πίνακες και εικόνες εύκολες προς κατανόηση. Μπορεί να παρουσιαστεί ως slide show σε μία ή περισσότερες δημόσιες ή μικρότερες συναντήσεις, να το ανεβάσετε μαζί με ένα σημείωμα σε ένα ή περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, YouTube, κλπ) και/ή στη δική σας ιστοσελίδα, να είναι διαθέσιμο σε μια βιβλιοθήκη ή ακόμα και να μεταδοθεί από κάποιο μέσο στο οποία έχει πρόσβαση η κοινότητα. Grant agreement no /

Έτοιμοι? Σιγουρευτείτε ότι ξέρετε ποιος κάνει τι Σιγουρευτείτε ότι και αυτοί γνωρίζουν και συμφωνούν! Φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα Παρουσιάστε το σχέδιο και πάρτε γνώμες Grant agreement no /

Έρευνα στην κοινότητα Grant agreement no /

Η σειρά σας Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο σχεδιάζει έναν αποτεφρωτήρα αποβλήτων με βάση την κοινότητα σας. Μπορεί να έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις όμως θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας σε μια οικονομικά μειονεκτούσα περιοχή. Τι γνώμη έχουν τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινότητας? Πως θα το ανακαλύψετε? Ποια εργαλεία αναζήτησης για ποιες ομάδες? Σχεδιάστε ένα ερωτηματολόγιο για συνεντεύξεις στο δρόμο? Grant agreement no /

Πύλος – απομακρυσμένη περιοχή στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο Grant agreement no /

Πύλος – απομακρυσμένη περιοχή στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο Οικονομικά μειονεκτούσα περιοχή Υψηλό ποσοστό ανεργίας Εποχική αγροτική απασχόληση Δυνατότητα δημιουργίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων, για την απασχόληση ειδικών ομάδων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό Ποιες είναι οι ιδέες τους για τις δραστηριότητες των πιθανών επιχειρήσεων που θα προωθήσουν την βιωσιμότητα της κοινότητας. Ποια από τα μέλη της κοινότητας ενδιαφέρονται Πως θα τους προσεγγίσετε Τι στοιχεία υπάρχουν ήδη? Συλλέγοντας πληροφορίες: ποια εργαλεία αναζήτησης? Grant agreement no /