ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Οι ερωτήσεις συντάχθηκαν από τους μαθητές των τμημάτων ΣΤ1, ΣΤ2, ΣΤ3, με την αντίστοιχη καθοδήγηση από την εκπαιδευτικό. Το ερωτηματολόγιο.
Advertisements

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 8TH PRIMARY SCHOOL OF ZOGRAFOU
Ισορροπημένη διατροφή
Πρόγραμμα αντιμετώπισης Μεταβολικού Συνδρόμου
ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ PHILOXENIA 2011 ORGANIC PRODUCTS CLUSTER MORIHOVOU SQ. 1 THESSALONIKI ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
ΠΡΩΙΝΟ : Το πρώτο γεύμα της ημέρας
4FHH1154 Συστήματα Οργάνωσης, Τροφοδοσίας - Διανομής και Ασφάλειας
Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Αναψυκτικά Απορ/κα Πιάτων Απορ/κα πλυντηρίου Απορ/κα χεριού
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
42ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Η πυραμίδα της διατροφής
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Π.Α.Ε ΦΩΣΤΗΡΑΣ Κ-17 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα 4.1 ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Το πρωινό αποτελεί, αναμφισβήτητα, το σημαντικότερο γεύμα όλων μας! Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Αγγλικός όρος για το πρωινό («breakfast») σημαίνει «σπάσιμο.
Η διατροφή στην Αρχαία Ελλάδα
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔιατροφικεΣ συνηθειεσ
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Ενότητα: 2 - Παράθεση Αφεψημάτων και μη Οινοπνευματωδών Ποτών
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
9Ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Σχολικό έτος: Τάξη Α΄4
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Διατροφή των Αρχαίων Τάξη: Στ 3 Μαίρη Τσιάκαλου Χαρά Σπύρου
Λευκωσία, Ιούλιος 2015 «Το κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα σε σύγκριση με το σύγχρονο πρόγευμα: επιλέγουμε ένα υγιεινό τρόπο να ξεκινήσουμε τη μέρα μας!»
Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη.
ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΑ 2 Ευριπίδης Σάββα 1. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ: Απαριθμεί τις παρασκευές που περιλαμβάνουν τα διάφορα είδη προγευμάτων. Κατονομάζει.
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Σύνθεση Εδεσματολογίου Παράμετροι και άξονες για τη δημιουργία του
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
11 ερωτήσεις για τη διατροφή
Σάντουιτς.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΤΡΟΦΩΝ- ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ- ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σύνθεση Εδεσματολογίου Παράμετροι και άξονες για τη δημιουργία του
Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συμπλήρωση αυτού του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα πρέπει να μπορεί να: Εξηγεί τη σημασία του προγεύματος τόσο για τον πελάτη, όσο και για την επιχείρηση. Ονομάζει τους χώρους παράθεσης προγεύματος σε ένα ξενοδοχείο. Ονομάζει τα τρία είδη προγεύματος. Αναγνωρίζει μενού ηπειρωτικού προγεύματος.

1.ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ Για τον πελάτη: Καλή διατροφή Ενέργεια Προδιάθεση / εντυπώσεις Ίσως το μόνο φαγητό πριν το δείπνο Τελευταία εντύπωση πριν την αναχώρηση

1.ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ Για το ξενοδοχείο: Έσοδα Διατήρηση επαφής με τον πελάτη Δημιουργία εντυπώσεων Παροχή κινήτρων για γεύμα ή/και δείπνο

2.ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ Στο ξενοδοχείο: Ειδική αίθουσα προγευμάτων Καφετέρια Εστιατόριο Δωμάτιο πελάτη Ανοικτοί χώροι: Κήπος, βεράντα, διπλά από πισίνα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ

ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ

3.ΕΙΔΗ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ( CONTINENTAL BREAKFAST) ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΤΟΓΕΥΜΑ (ENGLISH BREAKFAST) ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ (ΜΠΟΥΦΕ) AMERICAN BREAKFAST (BUFFET)

4.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Αποτελείται από: Χυμούς φρούτων Αρτοποιήματα Άλειμμα ψωμιού Ζεστά ροφήματα

4.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Χυμοί φρούτων: Πορτοκάλι Γκρέιπφρουτ Ανανάς Μήλο Ντομάτα Ροδάκινο

4.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Αρτοποιήματα: Φρυγανιές Ψωμί (ποικιλία) Κρουασάν Γλύκισμα Άλλα …

4.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Άλειμμα ψωμιού: Βούτυρο Μαργαρίνη Μαρμελάδες (ποικιλία) Μέλι

Ζεστά ροφήματα: 4.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ Καφές – φίλτρου Στιγμιαίος Χωρίς καφεΐνη Τσάι κανονικό Τσάι χωρίς καφεΐνη Ζεστή σοκολάτα Γάλα

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ - Κορν φλέϊκς ή πόριτζ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΕΥΜΑΤΟΣ ΧΥΜΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ - Πορτοκάλι, μήλο, ροδάκινο, γκρέιπφρουτ ΡΟΦΗΜΑΤΑ - Καφές, τσάι, ζεστή σοκολάτα, στιγμιαίος καφές ΨΩΜΙ - Άσπρες ή μαύρες φρυγανιές, κρουασάν. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ - Κορν φλέϊκς ή πόριτζ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ

ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ Ποια η σημασία του προγεύματος για τον πελάτη και την επιχείρηση; Ποιοι είναι οι χώροι παράθεσης προγεύματος σε ένα ξενοδοχείο; Ποια είναι τα τρία είδη προγεύματος; Να σχεδιάσετε μενού ηπειρωτικού προγεύματος.