ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ψαρεύοντας στις ελληνικές λίμνες
Advertisements

Ταξιδεύοντας στις ελληνικές πόλεις
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.) κατοικούσαν.
Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. "Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης
«Πες μου από πού είσαι να σου πω τι τρως»
ΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ… ΚΡΑΤΟΣ ΛΑΟΣΕΞΟΥΣΙΑΕΔΑΦΟΣ.
Στερεά Ελλάδα Τρίπολη Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα Ν. Αργολίδας Πάτρα
Παραδοσιακοί Χοροί της Μακεδονίας
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Αθήνα Όροι και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ.
Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία.
Αγωγή του πολίτη Ιφιγένεια Ηλιάδου Στ΄2.
ΟΙ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τίτλος: Η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα
«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ»
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ
Βασίλης Σωτηρακόπουλος Χρήστος Τομαράς  Η Ελλάδα έχει πρωτεύουσα την Αθήνα που εκεί υπάρχει η ακρόπολη που είναι χτισμένος ο Παρθενώνας.  Η Ελλάδα.
ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ ΤΜΗΜΑ: Ε4
ΑΠΟ: ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΗ ΔΕΡΑΛΑ
Το βουνό Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα ΠΕΛΚΑ ΛΙΝΑ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γ’ Κ.Π.Σ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚτΠ Ε.Κ.Τ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ” ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
Ολυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Γενικά Η Οδηγία Πλαίσιο 2000/60 για τα νερά θέτει ένα ενιαίο πλαίσιο για την ορθή και αειφόρο διαχείριση των υδατικών πόρων και την προστασία των οικοσυστημάτων.
Ελισάβετ Δήμα & Σοφία Τρούσα μάθημα : Γεωγραφία-Πληροφορική
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες.
ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα.
ΕΛΛΑΔΑ. Ο Παρθενώνας αποτελεί το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία.
Η Ελλάδα έχει πολλά βουνά σε διάφορα μέρη της.
Βασίλης, Γιάννος, Βίκτωρας, Μιχάλης
ΟΛΥΜΠΟΣ Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας μ.)
Οι λίμνες της Ελλάδας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ
Τα ποτάμια της Μακεδονίας
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Χρήστος Γιώργος Άρης.
Εργασία στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό
Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
O Όλυμπος Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας
Η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων αποτελεί εργαλείο για την εξυπηρέτηση του βασικού στόχου της Οδηγίας 2000/60/ΕΕ, που είναι η προστασία και αναβάθμιση.
Πελοπόννησος.
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
Οι λίμνες της Ελλάδας (α΄ μέρος) Κεφάλαιο 20ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
ΘΕΜΑ: Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΙΓΟΕΙΔΩΝ ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ.
Ελλάδα Πελάγη και Νησιωτικά συμπλέγματα. Τα πελάγη της Ελλάδας Ιόνιο πέλαγος Αιγαίο πέλαγος Κρητικό Ικάριο Μυρτώο Καρπάθιο Θρακικό Στο Ιόνιο στην περιοχή.
1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Με έμφαση στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες) Μουντάκης Κων/νος Ομ. Καθηγητής Σχολικοί.
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» Α. Βαφειάδης Προϊστάμενος Μονάδας Α2' Δημόσιες Υποδομές & Ευρυζωνικότητα.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ.” ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β 'ΤΑΞΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ.
Γεια σας ψάχνουμε τους Ρωμαίους
Aξιοθέατα της Ηπειρωτικής Ελλάδας
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ QUIZ ΜΑΣ!!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΆ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ &ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ.
TA MΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ’ ΤΑΞΗ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΣ-ΟΡΝΕΛΝΤΟ
ΗΠΕΙΡΟΣ 54ο Δ.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΑΝΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και Ευρυζωνικότητα
Μπορείς να με βοηθήσεις στο ταξίδι μου;
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Γεια σας, παιδιά! Ψάχνω τους φίλους μου! Ξέρω ότι βρίσκονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας! Γεια σας, παιδιά! Ψάχνω τους φίλους μου! Ξέρω ότι βρίσκονται.
Βουνά ψηλά… Ψηλά στον Ουρανό ! Δημιουργία παρουσίασης Παύλος Κώτσης
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Τα ποτάμια της Ελλάδας Από πού είσαι ποταμάκι Από κείνο το βουνό Πώς τον λέγαν τον παππού σου; Σύννεφο στον ουρανό……… Πώς κατέβηκες στη χώρα; ……. Τα χωράφια.
Οι λίμνες της Ελλάδας 1Ουρδας Ιωάννης. Κάνε κλικ στο κυκλάκι δίπλα σε κάθε αριθμό για να δεις το όνομα της λίμνης Συμπλήρωσε το όνομά της στο χάρτη που.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ε1 ΜΙΧΑΛΗΣ,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Θράκη Μακεδονία Ήπειρος Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα Πελοπόννησος Κρήτη Νησιά Αιγαίου Νησιά Ιονίου

ΘΡΑΚΗ ΝΟΜΟΙ: Ξάνθης με πρωτεύουσα την Ξάνθη, Ροδόπης με πρωτεύουσα την Κομοτηνή, Έβρου με πρωτεύουσα την Αλεξανδρούπολη ΠΟΤΑΜΙΑ: Νέστος, Έβρος, Άρδας ΛΙΜΝΗ: Βιστωνίδα ΛΙΜΑΝΙ: Αλεξανδρούπολη ΝΗΣΙ: Σαμοθράκη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΟΜΟΙ: Δράμας με πρωτεύουσα τη Δράμα, Καβάλας με πρωτεύουσα την Καβάλα, Σερρών με πρωτεύουσα τις Σέρρες, Κιλκίς με πρωτεύουσα το Κιλκίς, Θεσσαλονίκης με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδικής με πρωτεύουσα τον Πολύγυρο, Πέλλας με πρωτεύουσα την Έδεσσα, Ημαθίας με πρωτεύουσα τη Βέροια, Πιερίας με πρωτεύουσα την Κατερίνη , Φλώρινας με πρωτεύουσα τη Φλώρινα, Καστοριάς με πρωτεύουσα την Καστοριά, Κοζάνης με πρωτεύουσα την Κοζάνη και Γρεβενών με πρωτεύουσα τα Γρεβενά. ΒΟΥΝΑ: Πίνδος, Βόρας, Βαρνούς, Βέρμιο, Πιέρια όρη, Χορτιάτης, Άθως, Φαλακρό κτλ. ΠΟΤΑΜΙ: Νέστος, Στρυμόνας, Αξιός, Αλιάκμονας, Λουδίας και Γαλλικός. ΛΙΜΝΕΣ: Βόλβη, Κορώνεια, Βεγορίτιδα, Δοιράνη, Καστοριάς και η μικρή και μεγάλη Πρέσπα. ΛΙΜΑΝΙΑ: Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

ΗΠΕΙΡΟΣ ΝΟΜΟΙ: Ιωαννίνων με πρωτεύουσα τα Ιωάννινα, Άρτας με πρωτεύουσα την Άρτα, Πρεβέζης με πρωτεύουσα την Πρέβεζα και Θεσπρωτίας με πρωτεύουσα την Ηγουμενίτσα. ΒΟΥΝΑ: Πίνδος, Τύμφη και Αθαμανικά Όρη. ΠΟΤΑΜΙΑ: Κάλαμας, Αχέροντας, Άραχθος και Λούρος. ΛΙΜΝΗ: Παμβώτιδα. ΛΙΜΑΝΙΑ: Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΝΟΜΟΙ: Λαρίσης με πρωτεύουσα τη Λάρισα, Τρικάλων με πρωτεύουσα τα Τρίκαλα, Καρδίτσα με πρωτεύουσα την Καρδίτσα και Μαγνησίας με πρωτεύουσα το Βόλο. ΒΟΥΝΑ: Όλυμπος, Όσσα ή Κίσσαβος, Πήλιο, Άγραφα, Πίνδος και Καμβούνια. ΠΟΤΑΜΙΑ: Πηνειός και Αχελώος. ΛΙΜΝΗ: Ταυρωπού ( τεχνητή ). ΛΙΜΑΝΙ: Βόλος. ΝΗΣΙΑ: Σποράδες: Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ- ΕΥΒΟΙΑ ΝΟΜΟΙ: Αττικής με πρωτεύουσα την Αθήνα (πρωτεύουσα της Ελλάδος), Βοιωτίας με πρωτεύουσα τη Λειβαδιά, Φωκίδας με πρωτεύουσα την Άμφισσα, Φθιώτιδας με πρωτεύουσα τη Λαμία, Ευρυτανίας με πρωτεύουσα το Καρπενήσι και Αιτωλίας και Ακαρνανίας με πρωτεύουσα το Μεσολόγγι. Η Εύβοια έχει πρωτεύουσα τη Χαλκίδα. ΒΟΥΝΑ: Οίτη, Άγραφα, Τυμφρηστός, Βαρδούσια ,Παρνασσός , Ακαρνανικά Όρη, Γκιώνα, Κιθαιρώνας, Ελικώνας, Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός και Δίρφυς (Εύβοια). ΠΟΤΑΜΙΑ: Αχελώος, Εύηνος, Μόρνος, Σπερχειός, Ταυρωπός και Κηφισός. ΛΙΜΝΕΣ: Αμβρακία, Τριχωνίδα, Λυσιμαχία , Υλίκη, Μαραθώνα και οι τεχνητές λίμνες των Κρεμαστών και του Καστρακίου. ΛΙΜΑΝΙ: Πειραιάς. ΝΗΣΙΑ: Σαλαμίνα, Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες, Αγκίστρι και Κύθηρα. Στην Εύβοια ανήκει η Σκύρος.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΟΜΟΙ: Λακωνίας με πρωτεύουσα τη Σπάρτη, Μεσσηνίας με πρωτεύουσα την Καλαμάτα, Αρκαδίας με πρωτεύουσα την Τρίπολη, Αχαΐας με πρωτεύουσα την Πάτρα, Ηλείας με πρωτεύουσα τον Πύργο, Κορινθίας με πρωτεύουσα την Κόρινθο και Αργολίδας με πρωτεύουσα το Ναύπλιο. ΒΟΥΝΑ: Ταΰγετος, Κυλλήνη, Χελμός ή Αροάνια, Ερύμανθος και Μαίναλο. ΠΟΤΑΜΙΑ: Πηνειός, Αλφειός, Λάδωνας και Ευρώτας. ΛΙΜΝΕΣ: Στυμφαλία (φυσική) και οι τεχνητές λίμνες του Λάδωνα και του Πηνειού. ΛΙΜΑΝΙ: Πάτρα. ΝΗΣΙ: Ελαφόνησος.

ΚΡΗΤΗ ΝΟΜΟΙ: Χανίων με πρωτεύουσα τα Χανιά, Ρεθύμνου με πρωτεύουσα το Ρέθυμνο, Ηρακλείου με πρωτεύουσα το Ηράκλειο και Λασιθίου με πρωτεύουσα τον Άγιο Νικόλαο. ΒΟΥΝΑ: Λευκά Όρη, Δίκτη και Ίδη ή Ψηλορείτης. ΛΙΜΑΝΙ: Ηράκλειο και Χανιά. ΦΑΡΑΓΓΙ: Σαμαριάς.

ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΟΜΟΙ: Λέσβου με πρωτεύουσα την Μυτιλήνη, Χίου με πρωτεύουσα τη Σάμο, Κυκλάδων με πρωτεύουσα την Ερμούπολη και Δωδεκανήσου με πρωτεύουσα τη Ρόδο. ΝΗΣΙΑ: Κυκλάδες, Βορειοανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ ΝΟΜΟΙ: Κέρκυρας με πρωτεύουσα την Κέρκυρα, Λευκάδας με πρωτεύουσα την Λευκάδα, Κεφαλονιάς με πρωτεύουσα το Αργοστόλι και Ζακύνθου με πρωτεύουσα τη Ζάκυνθο. ΝΗΣΙΑ: Κέρκυρα, Ιθάκη, Παξοί, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Κύθηρα. ΒΟΥΝΑ: Αίνος ( Κεφαλονιά ), Παντοκράτορας ( Κέρκυρα ), Ελάτη ( Λευκάδα ) και Βραγχιώνας ( Ζάκυνθος ).