Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα ποτάμια της Ελλάδας Από πού είσαι ποταμάκι Από κείνο το βουνό Πώς τον λέγαν τον παππού σου; Σύννεφο στον ουρανό……… Πώς κατέβηκες στη χώρα; ……. Τα χωράφια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα ποτάμια της Ελλάδας Από πού είσαι ποταμάκι Από κείνο το βουνό Πώς τον λέγαν τον παππού σου; Σύννεφο στον ουρανό……… Πώς κατέβηκες στη χώρα; ……. Τα χωράφια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα ποτάμια της Ελλάδας Από πού είσαι ποταμάκι Από κείνο το βουνό Πώς τον λέγαν τον παππού σου; Σύννεφο στον ουρανό……… Πώς κατέβηκες στη χώρα; ……. Τα χωράφια να ποτίσω και τους μύλους να γυρίσω. Ζαχαρίας Παπαντωνίου 1

2 2

3 3 Συμβολή πηγές εκβολή όχθη κοίτη μαίανδρος

4 4 Τοποθέτησε τα σημαιάκια στη σωστή θέση ( κάνε κλικ επάνω τους και σύρε τα στη θέση που πρέπει)

5 5 Κοίτη του ποταμού

6 6 όχθη η [óxθi] Ο30 : η καθεμιά από τις δύο λωρίδες ξηράς που περιορίζουν από δεξιά και αριστερά μια σημαντική ροή νερού: Οι όχθες ενός ποταμού / του χειμάρρου. Ομαλές / απόκρημνες όχθες. Δεξιά* / αριστερή* ~. Περνάω στην απέναντι ~. || (επέκτ.) για τη λωρίδα στεριάς που περικλείει οποιαδήποτε σημαντική ποσότητα νερού κοίτη η [kíti] Ο30 2. κοιλότητα του εδάφους μέσα στην οποία ρέει ποτάμι ή ρυάκι: H ~ του Aλιάκμωνα / του Aξιού. [λόγ. < αρχ. κοίτη] συμβολή η [simvolí] II. η συνάντηση και το σημείο της συνάντησης και της ένωσης στοιχείων που διατρέχουν μια επιφάνεια: H ~ δύο / τριών ποταμών. Tο κτίριο βρίσκεται στη ~ δύο δρόμων. || (επιστ.) ~ ήχων / κυμάτων / φωτός. [λόγ.: ΙΙ: αρχ. συμβολή `συμμετοχή σε δαπάνη΄· Ι: σημδ. γαλλ. contribution] εκβολή η [ekvolí] Ο29 (συνήθ. πληθ.) : το μέρος όπου ένα ποτάμι εκβάλλει, χύνει τα νερά του, στη θάλασσα· (πρβ. δέλτα): Οι εκβολές του Aξιού. μαίανδρος ο [méanδros] Ο19 : 1α. γεωμετρικό σχήμα, το οποίο αποτελείται από τεθλασμένες γραμμές που σχηματίζουν ορθές γωνίες και χρησιμοποιείται κυρίως ως διακοσμητικό στοιχείο: Tοίχος / αγγείο στολισμένο με μαιάνδρους. β. κάθε σχήμα που μοιάζει με μαίανδρο: Οι μαίανδροι ενός ποταμού. 2. (μτφ.) για κτ. πολύπλοκο: Οι μαίανδροι της σκέψης του. ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ

7 7 Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε κίτρινο κυκλάκι πάνω στο χάρτη θα βρίσκεις και ποιο ποτάμι είναι

8 8

9 9 ΕΒΡΟΣ

10 10 Νέστος

11 11 Στρυμόνας

12 12 Γαλλικός

13 13 Αξιός

14 14 Λουδίας

15 15 Αλιάκμονας

16 16 Πηνειός

17 17 Αώος

18 18 Καλαμάς

19 19 Άραχθος

20 20 Αχελώος

21 21 Σπερχειός

22 22 Εύηνος

23 23 Μόρνος

24 24 Κηφισός

25 25 Πηνειός Πελοπόννησος

26 26 Αλφειός

27 27 Ευρώτας


Κατέβασμα ppt "Τα ποτάμια της Ελλάδας Από πού είσαι ποταμάκι Από κείνο το βουνό Πώς τον λέγαν τον παππού σου; Σύννεφο στον ουρανό……… Πώς κατέβηκες στη χώρα; ……. Τα χωράφια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google