Ο Μαρξ στο Σόχο Πουρναντζή Βασιλική Ραυτοπούλου Αντιγόνη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
… ΚΑΙ… …και εσωτερική στάση.
Advertisements

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Δρ ΕΛΕΝΗ ΦΛΩΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΕΚΕΦΕ « ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ » ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
ΤΥΠΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
European Commission 1 Μετανάστευση: Αποτελεσματική Πολιτική και Ανοιχτή Κοινωνία ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΛΑΣ ΚΑΜΙΝΑΡΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ.
Με ποιoύς τρόπους ασκείται η εξουσία; 3.1. Εξουσία και πολιτική εξουσία Εξουσία είναι συνυφασμένη με τις Ανθρώπινες σχέσεις Ανάμεσα σε αυτόν που ασκεί.
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
Εισαγωγή Με τον βιομηχανικό τρόπο παραγωγής παράγονται προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, ικανοποιητική ποιότητα και χαμηλό κόστος, βελτιώνοντας το βιοτικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΑΦΑΕΛΛΑ Β’
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΣΣΗ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ 1.Αίτια και αφορμές: ο εθνικιστικός φανατισμός στην Γερμανία, ο οποίος έβλεπε τον Χριστιανισμό ως επιβίωμα.
Κοινωνία & υπολογιστές Οι επιπτώσεις. Υπολογιστές & εργασία Διασύνδεση ανθρώπων και χώρων εργασίας σε μεγάλες αποστάσεις Δυνατότητα ελέγχου σε μεγάλους.
Κεφάλαιο 1ο : Εισαγωγή στη Κοινωνιολογία
Ο Μηχανισμός της Αγοράς του Άνταμ Σμιθ
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
Διαγραμματική θεώρηση της έννοιας
Κοινωνικός και οικονομικός ρόλος της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Όνομα:Χίνη Δήμητρα Εξάμηνο σπουδών:Δ Αριθμός μητρώου:3305.
ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΡΟΣ 3 ο Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ  Τα φυσικά διαθέσιμα αποτελούν τη βάση της εθνικής ασφάλειας και ευημερίας  Τα φυσικά διαθέσιμα αποτελούν τα θεμέλια.
Μάθημα: Κοινωνιολογία του Τουρισμού
Η μαρξιστική προσέγγιση
Μορφές διακυβέρνησης Αριστοτέλης – αριθμητικό κριτήριο : Μοναρχία, Αριστοκρατία, Πολιτεία (τυραννία, ολιγαρχία, δημοκρατία). Μοντεσκιέ –κριτήριο είναι.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 12: Η Εποχή μετά το 1973 Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση Κλασσική Σοσιαλδημοκρατία & Ο Τρίτος Δρόμος.
Εργασία Ομάδας: 1ης Σ. Άγγελος Τ. Νικόλαος Φ. Ιάσονας Φ. Φοίβος Χ. Αλέξανδρος.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 11: Η Χρυσή Εποχή Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Κυρίαρχο μαζικό κόμμα Ν. Πουλαντζάς, Το κράτος, η εξουσία, ο σοσιαλισμός, Αθήνα, Θεμέλιο, 2001 Κράτος: Ιδιαίτερο ρόλο. Αναπαραγωγή διαίρεσης μεταξύ διανοητικής.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ.
Μακροοικονομία Διάλεξη 5. Πληθωρισμός: μετράει τη μεταβολή του γενικού επιπέδου των τιμών Τα αίτια του Πληθωρισμού 1)Η θεωρία του πληθωρισμό ζήτησης:
Φιλοσοφία-Ηθική Ευάγγελος Αλμπανίδης.
Κοινωνικό Ζήτημα
Κράτος Πρόνοιας και Εκπαίδευση
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 10η
2. Σκοπός της ΕΕ Ειρήνη, αξίες, ευημερία.
ΗΘΙΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΙΣΜΟΣ.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ Εργασία ιστορίας 2ου τετραμήνου
Ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ
ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ
(απόσπασμα από δοκίμιο του Νίκου Δήμου)
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
5. Η Βασιλεία του Θεού: Όραμα αλλιώτικης ζωής ή ουτοπία;
1. «Αμφιβολίας Εγκώμιον», του Νίκου Δήμου
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
Φιλοσοφία Αθλητισμού Ευάγγελος Αλμπανίδης.
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΟΥ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ
Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Άσκηση 6 σελ.96 από το εργασία στην τάξη.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Πιέρ Μπουρντιέ Ο Πιέρ Μπουρντιέ ( 1 Αυγούστου  Ιανουαρίου 2002) ήταν Γάλλος φιλόσοφος, κοινωνιολόγος και κοινωνικός επιστήμονας.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΗΘΙΚοσ προβληματισμοΣ & ηθικη επιστημη
Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης
Τεχνολογία και Επιστήμη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Μαρξ στο Σόχο Πουρναντζή Βασιλική Ραυτοπούλου Αντιγόνη Ρόμπολα Χριστίνα

Ο Μαρξ στο Σόχο «Η ιστορία της κοινωνίας είναι η ιστορία των ταξικών αγώνων» Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς δεν αφορά τα άτομα αλλά τις τάξεις. Οι παραγωγικές σχέσεις αναπαράγουν τις ανισότητες με την εργατική τάξη να αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη. «Η σύγχρονη κρατική εξουσία είναι απλώς μια επιτροπή που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της αστικής τάξης» Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ουδέτερος αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης. «φετιχισμός του εμπορεύματος» Μια κοινωνία δίνει μεγαλύτερη αξία στα αντικείμενα και ειδικότερα στο χρήμα παρά στους ανθρώπους. Οι καπιταλιστές χρειάζονται την ανεργία- έναν «εφεδρικό στρατό εργαζομένων- ανέργων»- για να διατηρούν χαμηλούς τους μισθούς. «Τα αντικείμενα έχουν ανέβει στην σέλα και έχουν καβαλήσει τους ανθρώπους», Ralph Waldo Emerson

Ο Μαρξ στο Σόχο Γραφειοκρατία Ολόπλευρη αλληλεξάρτηση των λαών (παγκοσμιοποίηση). Δεν πρέπει να τιμωρούνται οι δράστες αλλά να καταστρέφονται οι κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούν την παρανομία. Αλλοτρίωση του σύγχρονου κόσμου. 4 όψεις της αλλοτριωμένης εργασίας: Ο άνθρωπος αλλοτριώνεται ως προς ο προϊόν του. Ο άνθρωπος αλλοτριώνεται ως προς τη διαδικασία παραγωγής. Ο άνθρωπος αλλοτριώνεται ως προς την ανθρώπινη κοινωνική του ύπαρξη. Ο άνθρωπος αλλοτριώνεται ως προς τους συνανθρώπους του. Γραφειοκρατία Δεν υπάρχει πιο επαναστατική πράξη από το να λες την αλήθεια. Η αστυνομία αναπτύσσει γρήγορα διεθνιστική συνείδηση.

Ο Μαρξ στο Σόχο «Εγώ δεν είμαι μαρξιστής» «Φοβάμαι ότι η επανάσταση θα γίνει αλλά θα πέσει σε χέρια ατόμων σαν τον Πίπερ» Η ιδέα της δικτατορίας του προλεταριάτου «Επειδή ο κόσμος ψήφιζε, όλοι θεωρούσαν ότι είχαν δημοκρατία. Συνηθισμένο λάθος.» Η Κομμούνα του Παρισιού «…μιλούσαμε για την αντιπολίτευση που περιοριζόταν σε ψελλίσματα, τη δειλία του τύπου»

Ο Μαρξ στο Σόχο «Η αστική τάξη έπαιξε στην ιστορία ένα ρόλο εξαιρετικά επαναστατικό» Χάρη σ’ αυτήν σημειώθηκε τεράστια τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος και δημιουργήθηκε συσσώρευση πλούτου αλλά στα χέρια λίγων. «Κάτι σταθερό και ακλόνητο κλονίζεται» Η αστική εποχή διακρίνεται για τη συνεχή ανατροπή της παραγωγής, τον αδιάκοπο κλονισμό όλων των κοινωνικών καταστάσεων και τη συνεχή αβεβαιότητα και κινητικότητα. «Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» Η θρησκεία είναι ο αναστεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, η ψυχή σε απάνθρωπες συνθήκες, είναι το όπιο του λαού. «Οι Εβραίοι ως εκπρόσωποι του καπιταλισμού» Στο δοκίμιο Το εβραϊκό ζήτημα αναφέρει ότι δηλητηριάστηκαν από το εμπόριο και την απληστία. «Ο καπιταλισμός από την φύση του επιτίθεται στο ανθρώπινο πνεύμα, προκαλεί την επανάσταση»

Ο Μαρξ στο Σόχο Καπιταλιστικό σύστημα  αύξηση της παραγωγικότητας  αύξηση του πλούτου. Το θέμα είναι ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, όχι να τον ερμηνεύσουμε. Θεωρία της υπεραξίας. Οι βιομηχανίες στα χέρια των προλετάριων. Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!!!!! Χειραφέτηση της γυναίκας.

Ο Μαρξ στο Σόχο «Ναι, ο καπιταλισμός έχει πετύχει θαύματα, αλλά σκάβει το λάκκο του» «Ε, καλά τώρα έτσι ήταν τότε, πριν από έναν αιώνα» Η αποξένωση «Καταργήστε αυτά τα γελοία εθνικά σύνορα» «Η ελευθερία του ατόμου θα είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του συνόλου»