Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Ομάδας: 1ης Σ. Άγγελος Τ. Νικόλαος Φ. Ιάσονας Φ. Φοίβος Χ. Αλέξανδρος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Ομάδας: 1ης Σ. Άγγελος Τ. Νικόλαος Φ. Ιάσονας Φ. Φοίβος Χ. Αλέξανδρος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Ομάδας: 1ης Σ. Άγγελος Τ. Νικόλαος Φ. Ιάσονας Φ. Φοίβος Χ. Αλέξανδρος

2 Κείμενο: 1 ο 1) Γιατί οι νέοι έχουν την τάση να αμφισβητούν ενώ οι μεγάλοι όχι ; 1) Οι νέοι αμφισβητούν γιατί διαθέτουν απορίες. 2) Οι νέοι βρίσκονται υπό την προστασία της οικογένειας και δεν αντιλαμβάνονται τα αρνητικά στοιχεία της ζωής. Επομένως εκφράζουν ελεύθερα τις αμφιβολίες τους. 3) Οι μεγάλοι δεν αντιδρούν στον κόσμο των πραγμάτων και των ιδεών. Γι’ αυτό δεν σκέφτονται ρεαλιστικά αλλά με βάση τη συναισθηματική τους ολοκλήρωση. 4) Οι μεγάλοι διαθέτουν προκατασκευασμένες απαντήσεις για κάθε ερώτημα.

3 2. Λόγοι που ωθούν τους νέους στην αμφισβήτηση 1) Γιατί δεν έχουν αφομοιώσει όλες τις προϋπάρχουσες πληροφορίες που τους παρέχει η κοινωνία. 2) Εκφράζουν ελεύθερα την αμφιβολία τους χωρίς τον φόβο των επιπτώσεων. 3) Η περίοδος την εφηβείας εξάπτει τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε πράξεις αδιανόητες για τους μεγαλύτερους.

4 3) Ορισμός και προϋποθέσεις γονιμότητας της αμφισβήτησης Ελεύθερο και ανεξέλεγκτο πνεύμα το οποίο δεν καθορίζεται από κατασταλτικούς παράγοντες. Θεωρείται γόνιμη υπό την προϋπόθεση ότι δεν καταλήγει στην απόρριψη.

5 4) Σε ποιους χώρους πρέπει να ευδοκιμεί η αμφισβήτηση; Η αμφισβήτηση είναι απαραίτητη σε τομείς όπως: 1)Επιστήμη 2)Κοινωνία 3)Θρησκεία.

6 Κείμενο: 2 ο 1) Η αμφισβήτηση των Νέων Προστασία από την κακομεταχείριση των νοοτροπιών της κοινωνίας. 2) Η αμφισβήτηση των νέων είναι ζημιογόνα ή ωφέλιμη για την κοινωνική πρόοδο; Θεωρείται ωφέλιμη για την κοινωνική πρόοδο, καθώς ανανεώνει και εκσυγχρονίζει τις αξίες και τα πιστεύω της κοινωνίας.

7 3) Ποιες μορφές πρέπει να λαμβάνει η αμφισβήτηση ώστε να οδηγεί στην πρόοδο; Δεν πρέπει να γίνεται με σκοπό τον ανταγωνισμό. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την αμφισβήτησή του χωρίς αυτή να περιορίζεται από άλλους παράγοντες και να τη χρησιμοποιεί με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και όχι να ειρωνευτεί.

8 Κείμενο 3 1. Ποιο περιεχόμενο δίνουν στην αμφισβήτηση οι παραπάνω στίχοι(πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό κτλ); Το κύριο θέμα του κειμένου είναι κοινωνικοπολιτικό, καθώς μιλά για τον τρόπο αντιμετώπισης των πολιτικών αποφάσεων από την κοινωνία. Επιπλέον, αναφέρεται στον θρησκευτικό φανατισμό κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα και τον συγκρίνει με το σημερινό καπιταλιστικό έλεγχο.

9 2. Ποια «παραδεγμένα» αμφισβητούνται; Θέλετε μήπως να προσθέσετε κι άλλα στον κατάλογο; Τα αμφισβητούμενα παραδεγμένα είναι τα εξής: 1) Η πολιτική διαφθορά και η απληστία των ‘’δυνατών’’ 2) Ο θρησκευτικός φανατισμός.


Κατέβασμα ppt "Εργασία Ομάδας: 1ης Σ. Άγγελος Τ. Νικόλαος Φ. Ιάσονας Φ. Φοίβος Χ. Αλέξανδρος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google