ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Βιολογικές καλλιέργειες
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
ΤΑ ΦΥΤΑ.
Η καριέρα του Michel Roth ξεκίνησε το 1975 στο Auberge de La Charrue d’Or στη δυτική Γαλλία, όπου κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Μαθητευόμενου Γάλλου.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΑΠ΄6
Επιμέλεια ppt: Γιούλα Πάλλα
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
Αξιοποίηση φυτικών ειδών για τη δημιουργία σχολικού κήπου
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Α.Π.Θ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ Ε΄2
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Και πώς να τις κατασκευάσετε
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ζυμαρικά - Pasta.
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
Τα κάστανα Ευστράτιος Ευάγγελος Σωτηριάδης Τσώτσης 1ΟΠρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2 Σχολικό έτος Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Πώς καλλιεργώ φράουλες - Οδηγίες & Συμβουλές
Καστανεωνασ-λιβαδι Θεσσαλονικησ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Ειδικές Πληροφορίες Συντήρησης. Απώλεια βάρους σε θερμοκρασία 8 ο έπειτα από 7 και 14 ημέρες συντήρηση Η απώλεια βάρους σε καρπούς ΝΟΠ παίζει σημαντικό.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Οδυσσέας Πέτρος. ΙΟΥΝΙΟΣ Ο Ιούνιος στην αρχαιότητα Ο Ιούνιος πήρε το όνομά του από την σύζυγο του Δία την Ήρα, η οποία στα λατινικά ονομάζονταν.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Η φύση είναι το σπίτι μας
ΑΝΟΙΞΗ ΕΒΕΛΙΝΑ & ΡΑΦΑΗΛΙΑ.
Βιολογική καλλιέργεια πατάτας (Solanum tuberosum, Solanaceae)
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ!
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΠΟΥ; Παρτέρια ή παλέττα χωρίς το μεσαίο ξύλο ή κάσα Παρτέρια ή παλέττα χωρίς το μεσαίο ξύλο ή κάσα Βαθύ παρτέρι για λαχανικά με μεγάλο ριζικό σύστημα Ζαρντινιέρα κλασσική για τα μαρούλια Γλάστρες για να αρωματικά (εύκολη μετακίνηση μέσα) Θήκες αυγών πλαστικές για φυντανάκια

ΠΟΥ;

ΠΩΣ; Απαραίτητη είναι η μόνωση του παρτεριού στο βάθος με κονίαμα στεγανοποίησης και περιμετρικά με υλικό στεγανοποίησης (αυγουλιέρα) Αν η βάση είναι κενή χρησιμοποιούμε ύφασμα από τσουβάλι Για να μην ανακατεύονται τα χαλίκια στεγανοποίησης με το χώμα μας: γεωύφασμα Έδαφος: καστανόχωμα, κοκκινόχωμα, τύρφη ή κομπόστ, περλίτης (ελαφρόπετρα)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΠΑΡΤΕΡΙ

ΣΚΟΡΔΟ - ΚΡΕΜΜΥΔΙ Σκόρδο (σκελίδες) – Κρεμμύδι (κοκκάρι) Σκόρδο: όχι πολυ υγρασία, να στραγγίζει το έδαφος. Προσθέτουμε χειμερινή κοπριά, 4cm βάθος και 1 σκελίδα/ 15cm. Κρεμμύδι: 1 κρεμμύδι/ 15cm. Όχι μαζί με το σκόρδο ή τα πράσα.

ΣΠΑΝΑΚΙ - ΡΟΚΑ Σπανάκι, ρόκα: φυτεύουμε σπόρο σε ζαρντινιέρα.Προσθέτουμε καλά χωνεμένη κοπριά. Σπανάκι: σε 2 με 2,5 μήνες είναι έτοιμο. Ρόκα: ποτίζουμε συχνά γτ η έλλειψη νερού προκαλεί τη σποροποίηση και δίνει έτσι μια πολύ πικάντικη γεύση στα φύλλα. Δεν φυτεύουμε ολους τους σπόρους με τη μια. Επαναλαμβάνουμε ανά 15 μέρες.

ΡΑΔΙΚΙΑ - ΖΟΧΟΙ Άγρια χόρτα. Βρίσκουμε κ σπόρο συνήθως σε συνδυασμό με άλλα. Ελαφρύ χώμα, χωρίς άλλους σπόρους.

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ Υλικά για τη γέμιση: Μισό κιλό χόρτα: Σπανάκι, βλήτα, τσουκνίδες, ραδικια, ζοχοί, παπαρούνες Ένα ματσάκι μαϊντανό Μισό ματσάκι άνηθο Ένα ματσάκι χλωρά κρεμμύδια Λάδι, αλάτι Τριακόσια γραμμάρια φέτα Εκτέλεση; Πλένουμε τα χόρτα, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε. Σωτάρουμε καλά έως να μαραγκιάσουν και στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε το μίγμα, ώστε να γίνει ομοιόμορφο. Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε ένα φύλλο, το οποίο λαδώνουμε επίσης. Με ένα κουταλάκι βάζουμε γέμιση και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο, δύο κουταλιές λιωμένο βούτυρο. Αυτό το κάνουμε για να δώσουμε χρώμα στην πίτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε την χορτόπιτα για 35 περίπου λεπτά. Καλή επιτυχία

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ Μέχρι τέλη οκτώβρη. 2,5 μήνες μετά συγκομιδή. Ζαρντινιέρα. Οπωσδήποτε περλίτης. Καλύπτουμε τη ζαρντινιέρα με μεμβράνη λόγω χαμηλών θερμοκρασιών Μόλις φυτρώσει, κάνουμε τρύπες στη μεμβράνη και αφήνουμε για μια βδομάδα

ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ Καρότα: μαζί με κρεμμύδια και ραπανάκια. Ανήκουν όλα μαζί στα λαχανικά με εδώδιμη ρίζα και γι’αυτό βαθύ παρτέρι. θο: 7 – 30. Ραπανάκια: φυτεύουμε και καλύπτουμε με λίγο χώμα. Πολύ σημαντικό: ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ αφού φυτρώσουν. Σημαντικοί εχθροί: σαλιγκάρια – γυμνοσάλιαγκες

ΣΑΛΑΤΕΣ Μαρούλια, σγουρή, αντίδια, lollo rosso: χρονικά είμαστε στο όριο. Τέτοια εποχή καλύτερα τα φυτάρια τα οποία μεταφυτεύουμε παρά η σπορά. Ωστόσο αν είναι προφυλαγμένα, μπορούμε. Απλά θα καθυστερήσει η συγκομιδή. Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Εχθροί: γυμνοσάλιαγκες

ΜΠΙΖΕΛΙΑ Θερμοκρασία βλάστησης: 5-20 C Προτεινόμενη εποχή σποράς: Οκτώβριο-Νοέμβριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 7-14 Ωρίμανση: 70-100 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ,SALVIA, ΘΥΜΑΡΙ Και τα τρία για γλάστρες στο εσωτερικό. salvia = φασκόμηλο. πολυετές ξηρόφυτο. Οι Κινέζοι το ονομάζουν ελληνικό βραστάρι και το θεωρούν καλύτερο από το τσάι. Οι Γάλλοι το ονομάζουν ελληνικό τσάι. Σπορά φθινόπωρο, συγκομιδή μετά από 1,5 χρόνο. 10 σπόροι σε μια γλάστρα (0,5cm βάθος). Βλάστηση μετά 2 – 3 εβδομάδες. Θυμάρι: είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Απλώνουμε πολλούς σπόρους στην επιφάνεια μίας γλάστρας και ρίχνουμε λίγο χώμα. Ποτίζουμε άμεσα και καλύπτουμε τη γλάστρα με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος. Αραίωμα.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Χειμερινός βασιλικός είναι ο πολυετής. Ξυλοποιεί τον βλαστό του. Σπανίως βρίσκεται σε φυτώρια. Αν βρούμε σπόρο από γνωστό τον κρατάμε και τον μοιράζουμε!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΡΕΣ!!