Πρόβλημα του μήνα Ένα πρόβλημα ακοής. Περιεχόμενο Στόχοι: Να σχεδιάζουν και να χρησιμοποιούν ένα απλό τεστ ακοής· Να συγκρίνουν κριτικά τους σχεδιασμούς.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη διδακτική διαδικασία ο διδάσκων θέτει στόχους, στη συνέχεια μεριμνά για την επίτευξή τους και τέλος αξιολογεί το έργο του, το υλικό.
Νέες τεχνολογίες επεξεργασίας της πληροφορίας στη δημόσια διοίκηση1 Τεχνολογίες για ΑΜΕΑ Καθολική πρόσβαση Αθανάσιος Πρωτόπαπας Ινστιτούτο Επεξεργασίας.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ
Βήματα στην Κατασκευή ενός Ψυχομετρικού Εργαλείου (Μέρος B)
Φυσική Α Γυμνασίου Αξιολόγηση.
Στρατηγικές διδασκαλίας και σχεδιασμός μαθήματος
Τόσο ίδιοι – Τόσο διαφορετικοί δημιουργία ταινίας μικρού μήκους Συμμετοχή 7 ου Γυμνασίου Πάτρας
«Σχέδια μαθήματος, από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση» Μαρία Αντωνάτου
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
Πολίτες και ΜΜΕ: Ποιος κατευθύνει ποιον; Ο ρόλος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου στην προώθηση της Παιδείας στα Μέσα Αντιγόνη Θεμιστοκλέους Λειτουργός.
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Mobile Learning Αλεξία Κολόσοβα Ελένη ΦΙλίππου Μαρία Φιλίππου ΕΠΛ 679 Ηλεκτρονική Υγεία Χειμερινό Εξάμηνο 2012/2013.
Ομάδα Β΄ Βοζίκης Χρίστος Γαϊτάνας Παναγιώτης Γεωργοπούλου Βαρβάρα
 Να δούμε το υλικό  Διδακτικοί στόχοι  Διδακτικές στρατηγικές  Αλληλεπίδραση στην τάξη  Τι είναι φυσική, χημεία, βιολογία;  Αξιολόγηση μαθητών και.
Διδασκαλία των Φ.Ε. στο Νηπιαγωγείο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ
Αρτηριακή υπέρταση παρουσίαση του θέματος με βάση την βικιπαιδεία
Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
Στόχοι και επιδιώξεις της εκπαίδευσης ενηλίκων(L6)
Βασικές Αρχές Μέτρησης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
H εφαρμογή της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας στα φιλολογικά μαθήματα Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
6/12/2012 Παρουσίαση: Μιμηγιάννης Δημήτρης
ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Δεξιότητες παρουσιάσεων Monica Hadjichrysanthou Senior Instructor – Communication Department of Humanities.
Ήχος, Επιχειρηματολογία στις Φ.Ε, εναλλακτικές αντιλήψεις μαθητών
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Βασικες Εννοιες Φυσικης Μηχανική. Την προηγουμενη φορα Μας απασχολησαν τα ιδανικά αέρια Είδαμε το πώς: Η συμπίεση και η εκτονωση αερίων συνδέεται με εισοδο.
Ποσοτική Ανάλυση Κειμένου 9η Εβδομάδα. Δειγματοληπτική Έρευνα Μαθαίνουμε από τον πληθυσμό. Πως θέτουμε ερωτήματα; Δημοσκοπήσεις Σχεδιασμός ερωτηματολογίων.
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Στόχοι του μαθήματος Ορισμός συστηματικού λάθους (ΣΛ, bias) Διάκριση των τύπων συστηματικού λάθους Πως επιδρούν τα ΣΛ στην αλλαγή των αποτελεσμάτων Κριτική.
Διάλεξη  Μέτρηση: Είναι μια διαδικασία κατά την οποία προσδίδουμε αριθμητικά δεδομένα σε κάποιο αντικείμενο, σύμφωνα με κάποια προκαθορισμένα.
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
ΜΑΘΗΜΑ 10ο. Ανάρρωση και πρόγνωση  Είναι χαρακτηριστικό του εγκεφαλικού ότι οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση, ανεξάρτητα από το αν μπαίνουν.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
Διάλεξη : είναι η μετάδοση γνώσεων από τον δάσκαλο στο μαθητή με το λόγο, την επίδειξη αντικειμένων, την υποδειγματική εκτέλεση δεξιοτήτων ( πνευματικών.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Η πιο συνηθισμένη στατιστική υπόθεση είναι η λεγόμενη Υπόθεση Μηδέν H 0. –Υποθέτουμε ότι η εμφανιζόμενη διαφορά μεταξύ μιας.
Διαστήματα Εμπιστοσύνης για αναλογίες. Ποιοτικές μεταβλητές χαρακτηρίζονται εκείνες οι οποίες τα στοιχεία τους δεν έχουν μετρηθεί με κάποιον τρόπο – οι.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΌΡΑΣΗΣ & ΜΕΛΗ ΤΟΥ Κ. Α. Π. Η
Μέτρα μεταβλητότητας ή διασποράς
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Σ’ ΈΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική Ι
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Γλωσσικά Ζητήματα: Δεξιότητες και Προγράμματα Μελέτης
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
Πρόσληψη μελών οικογένειας
Έλεγχος υποθέσεων με την χ2 «χι -τετράγωνο» κατανομή
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ THΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους. 1 Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους! 1. Ο πρώτος συνίσταται.
Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας της Φλώρου Παγώνας
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
ΣΙΤΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
Κάποιες βασικές έννοιες στη μεθοδολογία της ψυχολογίας
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Ο μοτοσικλετιστής Μαρίας Κέντρου-Αγαθοπούλου
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Δραστηριότητα Νορβηγικό βίντεο!
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρόβλημα του μήνα Ένα πρόβλημα ακοής

Περιεχόμενο Στόχοι: Να σχεδιάζουν και να χρησιμοποιούν ένα απλό τεστ ακοής· Να συγκρίνουν κριτικά τους σχεδιασμούς τους με άλλους· Να κατανοήσουν τη δουλειά ενός ακουολόγου· Εμείς θα: Δουλέψουμε ως ομάδα για να σχεδιάσουμε ένα απλό τεστ ακοής· Μάθουμε για τους διαφορετικούς τύπους απώλειας ακοής και πως μπορούν να διαγνωστούν· Μπούμε στο ρόλο ενός ακουολόγου για να διαγνώσουμε κοινά προβλήματα ακοής από τα ακουογράμματα.

Συζήτηση Έχει εκτιμηθεί ότι μέσα στον πληθυσμό:  1 στους 6 έχει κάποιας μορφής απώλεια ακοής·  1 στους 30 φορεί βοηθήματα απώλειας ακοής·  1 στους 10 θα επωφεληθεί από ένα βοήθημα απώλειας ακοής. Υπάρχουν πολλοί βαθμοί απώλειας ακοής μεταξύ του ακούω καλά και δεν ακούω τίποτα, αλλά υπάρχει μια φυσιολογική φθορά με την ηλικία.

Ένα κοινωνικό πρόβλημα Η απώλεια ακοής μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα κοινωνικά προβλήματα: Δυσκολία συμμετοχής σε συζητήσεις· Δυσκολία ακρόασης κατά τη συμμετοχή σε μια ομάδα, ειδικά αν υπάρχει θόρυβος στο περιβάλλον· Δυσκολία ακοής της φωνής μιας γυναίκας παρά ενός άντρα· Ανάγκη αύξησης της έντασης της τηλεόρασης σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας· Παρανόηση για το τι λέγεται· Καλύτερη ακοή μόνο από το ένα αυτί· Αδυναμία παρακολούθησης μιας συζήτησης/ομιλίας· Αποφυγή κοινωνικών συναναστροφών. (Source: Chime Social Enterprises, 2014)

Σχεδιάζοντας ένα τεστ ακοής Να σχεδιάσεις ένα σύντομο τεστ ακοής που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μετρήσεις την έκταση της ακοής και να κατασκευάσεις έναν ορισμό για τι είναι «φυσιολογική» ακοή.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού Χαρακτηριστικά που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη: Ποιες είναι οι μεταβλητές κλειδιά; Πώς οι δοκιμαστικοί ήχοι μπορούν να δημιουργηθούν εύκολα και να αναπαραχθούν με συνέπεια; Ποιοι θα αποτελέσουν το δείγμα και τι μέγεθος δείγματος είναι κατάλληλο; Θα εξετάζεται η ακοή από τα δύο αυτιά ανεξάρτητα ή είναι καταλληλότερος ο συνδυαστικός έλεγχος της ακοής; Η «φυσιολογική» ακοή θα διαγνωστεί από μία απλή μέτρηση ή από μια σειρά εξετάσεων; Ποια είναι η καλύτερη μορφή παρουσίασης των αποτελεσμάτων; Ποιοι έλεγχοι αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια είναι απαραίτητοι;

Ακουολόγια Να παρακολουθήσεις το βίντεο και να χρησιμοποιήσεις το Φύλλο Εργασίας 1 για να κατανοήσεις περισσότερο: Τη δουλειά ενός ακουολόγου· Διαφορετικούς τύπους τεστ ακοής· Διαφορετικούς τύπους προβλημάτων ακοής· Πώς χρησιμοποιούνται τα ακουογράμματα στη διάγνωση.

Τελικές ερωτήσεις Ποιες δεξιότητες, γνώσεις και προσωπικές ιδιότητες απαιτούνται από έναν ακουολόγο;