Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του
Advertisements

Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Δρ. Σάλτας Βασίλειος Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών ΣΔΟ – ΤΕΙ Καβάλας
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΦΕΛΗ αξιοποίηση τους κατά την προετοιμασία
Εισαγωγή στους πίνακες περιεχομένων (ΠΠ) και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την αρχή για να ξεκινήσει.
Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Αναζητήσεις στο διαδικτύο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Βασικές πληροφορίες για τους υπολογιστές:
Παρουσίαση λειτουργίας εφαρμογής extra Διαχείριση Ταμείου
Sketchpad Χρήση του λογισμικού ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ
Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
 Παρουσιάζοντας πολιτισμικό υλικό στα σχολεία
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Σχεδιαστικά εργαλεία Διαχείριση σελίδων Βιβλιοθήκες αντικειμένων Διαχείριση αντικειμένων Επιφάνεια ψηφιακής μελάνης Πληκτρολόγιο οθόνης ΟΦΕΛΗ Αναγνώριση.
Επεξεργασία Κειμένου Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
1 Δημιουργία blog. 2   Κατευθυνθείτε στη διεύθυνση:   Επιλέξτε στο πάνω δεξιά πλαίσιο την Ελληνική Γλώσσα.
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
Εκτέλεση Αλγορίθμων σε ψευδογλώσσα
Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επεξεργασία Κειμένου Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.
Δημιουργία του δικού σας χάρτη στο
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Στο λειτουργικό σύστημα Windows, υπάρχουν εικονίδια (icons) τα οποία αναπαριστούν τις διάφορες οντότητες (φυλαγμένες πληροφορίες, προγράμματα που κάνουν.
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά.
ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Kindspiration
Δημιουργία Παρουσίασης
Διαχείριση αντικειμένων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.
Μια φορα κι eναν καιρο στο Διαδικτυο…
1 6.Εισαγωγή γραφικού 6.1 Εισαγωγή γραφικού Στο μενού «Εισαγωγή» τοποθετούμε τον κέρσορα στην επιλογή «Εικόνα»
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Τάξεις στις οποίες απευθύνεται: Β Γυμνασίου
Σύγχρονη Εκπαίδευση = Απόκτηση Πληροφορίας Λήψη πληροφορίας + Επεξεργασία από μαθητή Βιωματική διδασκαλία.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
«Σχολείο …παγίδα» Μαθητική έρευνα των παιδιών της τάξης ΣΤ΄1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
«Υλοποίηση παρουσίασης στo PowerPoint»
Μορφοποίηση Παραγράφων
1. 1. Εισαγωγή Φωτογραφίας Τοποθετούμε με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο το σημείο που θέλουμε να εισάγουμε την εικόνα Στην καρτέλα Insert πατούμε το κουμπί.
Οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα Teachers 4 Europe
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Συνεδρίαση διευθυντών
Google Drive (διαμοιρασμός αρχείων
Καταγραφή ιδεών Το πρώτο βήμα στη συγγραφή της έκθεσής σας είναι να καταγράψετε όλες τις ιδέες σας. Δε χρειάζεται να τις γράψετε με κάποια σειρά, αργότερο.
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
§Από την δεκαετία του ‘60 κάποιοι σκέφτονται ότι ο υπολογιστής μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο εκπαιδευτικό εργαλείο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ POWERPOINT
Δάσκαλος στην… πρίζα ή όχι;
«Τα ψηφιακά εργαλεία στη διδακτική πράξη»
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Περιβάλλον Εργασίας του Διαδραστικού Πίνακα
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Περιβάλλον εργασίας του διαδραστικού πίνακα
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τρόποι χρήσης του διαδραστικού πίνακα. Μάιος 2014

 Είναι ένας απλός πίνακας αλλά ταυτόχρονα και κάτι παραπάνω. ◦ Για παράδειγμα, μπορείς να παρακολουθήσεις ένα βίντεο χωρίς να χρειάζεται να συνδέσεις κάτι άλλο στον υπολογιστή.  Έχεις την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή στην οθόνη με όλες τις δυνατότητες του υπολογιστή.  Υπάρχει σύστημα καταγραφής της απόδοσης των μαθητών.

Smart notebook

 Έχει πολλά εικονίδια που συναντάς σε ένα έγγραφο word.  Λειτουργεί σαν ένας απλός πίνακας. Χρησιμοποιείς τον ειδικό μαρκαδόρο για να γράψεις και να σβήσεις.  Από την εργαλειοθήκη μπορείς να επιλέξεις το χρώμα, το στυλ της γραμμής και το είδος του μαρκαδόρου.

Μαρκαδόροι κείμενο γραμμές γόμα Σχήματα χρώμα γεμίσματος

 Μπορείς όμως να γράψεις και με πληκτρολόγιο. ◦ Πληκτρολόγιο του υπολογιστή. ◦ Διαδραστικό πληκτρολόγιο.  Για να γράψεις όμως με το πληκτρολόγιο πρέπει να πατήσεις το κουμπί του κείμενου.

 Περιέχει σχήματα και εργαλεία των μαθηματικών. ◦ Για παράδειγμα φτιάχνεις ένα τρίγωνο και χρησιμοποιείς το μοιρογνωμόνιο για να μετρήσεις την γωνία. (εικονίδια των σχημάτων και 15) ◦ Να φτιάξεις έναν πίνακα. (εικ.14)

 Μπορείς να βρεις έτοιμες εργασίες από άλλους εκπαιδευτικούς και να της χρησιμοποιήσεις. (εικ.16)  !!! Πρέπει όμως αρχικά να αποκτήσεις λογαριασμό.

 Μπορείς να κατασκευάσεις τις δικές σου ασκήσεις, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα ασκήσεων που διατίθενται.(εικ. 18)  Μπορείς να σύρεις, περιστρέψεις μία εικόνα ή να την επεξεργαστείς περαιτέρω.

 Να επεκτείνεις την σελίδα.  Να προσθέσεις νέα σελίδα (εικ. 2, 4, 17)  Να διαγράψεις μία σελίδα (εικ.5)  Να αλλάξεις φύλλο. (εικ. 1, 2)  Να αποθηκεύσεις ένα αρχείο και να το συνεχίσεις κάποια άλλη στιγμή ή να το εκτυπώσεις. (εικ. 7)  Να ανοίξεις ένα αρχείο. (εικ.6)

 Να καταγράψεις σε βίντεο μία διδασκαλία.(εικ.19)  Να προβάλεις την οθόνη σε διαφορετική λειτουργία (πλήρης προβολή, δυο σελίδες κλπ, εικ. 8)  Να κάνεις αντιγραφή επικόλληση ένα αντικείμενο ή να το διαγράψεις. ( εικ. 9, 10)  Να καταγράψεις ένα στιγμιότυπο.( εικ.11)  Να μιλήσεις μέσω κάμερας. (εικ.13)  Να σκιάσεις την οθόνη. (εικ.12)

 Έχοντας τα βιβλία της τάξης ή ασκήσεις στον υπολογιστή μπορείς να εμφανίσεις στον πίνακα αυτό που σε ενδιαφέρει και με την εργαλειοθήκη του διαδραστικού να γράψεις πάνω σε αυτά.  Δεν αποθηκεύονται οι αλλαγές.

 Έχοντας internet διευρύνονται οι δυνατότητες του διαδραστικου.  Υπάρχουν διευθύνσεις που έχουν δημιουργηθεί για να παρέχουν υλικό στο διαδραστικό πίνακα.  Μια πολύ χρήσιμη διεύθυνση:

     2a3cf48eb756 (παζλ) 2a3cf48eb756  (κατασκευή εννοιολογικών χαρτών)

 Τα λογισμικά επίσης είναι κατάλληλα για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες του διαδραστικού πίνακα.  Μεγιστοποιείται το ενδιαφέρον τους.  Μαθαίνουν παίζοντας.  Εναλλάσσεις του μαθητές και οι υπόλοιποι παρακολουθούν.  Ιδιαίτερα εύχρηστο, καθώς τα παιδία μπορούν να σύρουν μια εικόνα και να κάνουν αντιστοίχιση.  Να γράψουν με το πληκτρολόγιο ακόμη και μαθητές που τα γράμματα τους δεν είναι ευανάγνωστα.

 τα λογισμικά του υπουργείου παιδείας  Gcompris  Sebran  Ακτίνες ( κατάλληλο για ειδική αγωγή)  Κυκλοφορώ με ασφάλεια. (ε.α)  Μικροί καλλιτέχνες. (ε.α)  Πέρης & Κάτια. Πάμε σχολείο Πέρης & Κάτια. Πάμε σχολείο  (online)