ΟΜΙΛHΤΗΣ: Χ. Μανουσόπουλος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Advertisements

Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας Παρόν και μέλλον Βασίλης Μαθιουδάκης
Διατροφή και υγεία.
Θεσσαλονίκη Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.:Αρμόδια εθνική Αρχή για τη νομοθεσία κυκλοφορίας χημικών προϊόντων – Προγράμματα ελέγχου Δημήτριος Τσίχλης.
Πρόγραμμα πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (2007 – 2013) Competitiveness and Innovation Framework Programme CIP (2007 – 2013) Γενική.
“Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό χώρο” Δημήτριος Β. Αποστολόπουλος Γεωπόνος MSc, MBA Πάτρα, 30/03/2013.
Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΣΦΕΕ Ανατιμολόγηση & Νέα Προϊόντα Νίκος Κεφαλάς, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 2013.
Οδηγία 98/8 περί Βιοκτόνων Προϊόντων και ο επερχόμενος Κανονισμός που θα την αντικαταστήσει Plant Protection Products are and will be widely used for the.
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
ΟΜΙΛHΤΗΣ: Γκουίντο Σάλεμ
ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Προϊσταμένη Τμήματος Υγειονομικών Κανονισμών Δημόσιας Υγείας στη Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής του ΥΥΚΑ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ &. ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Οδηγία 98/8 περί Βιοκτόνων Προϊόντων και ο επερχόμενος Κανονισμός που θα την αντικαταστήσει Αθανάσιος Ζούνος Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων Δ/νση.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΟΦ ΟΜΙΛHΤΗΣ: Λία Γκούρα Χημικός Μέλος Συλλόγου
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
Κανονισμός 1907/2006/ΕΚ (REACH) Εφαρμογή στις Ένοπλες Δυνάμεις
1 Η νέα Οδηγία για την παροχή πιστώσεων σε καταναλωτές Χριστίνα Κ. Λιβαδά Ειδική Νομική Σύμβουλος ΕΕΤ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ.
Φαρμακοποιός Προϊσταμένη του Τμήματος Λοιπών Προϊόντων ΕΟΦ
ΕΣΠΕΡΙΔΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ REACH ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ.
Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΝΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ
Quality Safety Environment
« Global Product Strategy » SUSTCHEM ENGINEERING ΕΠΕ
Βλάχου Χριστίνα Γεωπόνος Επιστήμονας&Τεχνολόγος Τροφίμων
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Εκδήλωση Money show, Αθήνα Νομοθεσία REACH νέες προοπτικές για τις αρμόδιες Αρχές και για τη βιομηχανία Δημήτριος Τσίχλης Προϊστάμενος Δ/νσης.
Ημερίδα ΣΕΔΥ Η ανάγκη προσαρμογής της Εθνικής νομοθεσίας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο Ρόδιος Γαμβρός Πρόεδρος Επιστημονικής επιτροπής ΣΕΒΤ.
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, αναμένεται να παρουσιάσουν ζήτηση μέχρι το 2020 Πηγή:
Α. Πορεία δράσης μαρμάρου Β. Επόμενες Προγραμματισμένες ενέργειες δράσης. Γ. Συνοπτική Ενημέρωση για την Πρόσκληση Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η ολιστική προσέγγιση της ποιότητας των τροφίμων σαν προαπαιτούμενο
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΕΡΓΩΝ στο Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Ν / : Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Ημερίδα REACH & CLP, Αθήνα Νομοθεσία REACH & CLP – το στήσιμο του οικοδομήματος Δημήτριος Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος.
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΒΟΛΟΣ 21/03/ Νέα νομοθεσία χημικών Reach – πρώτη φάση εφαρμογής Δημήτρης Τσίχλης Δ/νση Περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 852/2004 «για την υγιεινή των τροφίμων»
Εσπερίδα REACH & CLP, Πάτρα Δραστηριότητες της Δ/νσης Περιβάλλοντος στον τομέα των χημικών – προοπτικές για τις επιχειρήσεις και το ευρύ κοινό.
Γεωργιάδης Μιχάλης ΣΣ Φιλολόγων. Αφετηρία: α)από τη μικρή ομάδα στη μεγάλη και από τη μεγάλη στην ολομέλεια) β) διαμόρφωση μόνο μιας ομάδας στην οποία.
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΗΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ. Γραπτή αξιολόγηση / διαγωνίσματα (προειδοποιημένα και απροειδοποίητα ) 60% Προφορική αξιολόγηση (συμμετοχή στο μάθημα)
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Εισαγωγή Αντικείμενο Αποσαφήνιση βασικών εννοιών της ΕΚΕ Εμπλεκόμενα μέρη Σκοπός Αξιολόγηση της εφαρμογής της ΕΚΕ από την Nestle Ελλάς Μεθοδολογία Επισκόπηση.
Σχεδιασμός, Προδιαγραφές & Έλεγχος Λειτουργίας Μονάδας Παρασκευής Παρεντερικών Διαλυμάτων.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤOΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
1 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ 1ο.
Σ ΥΜΠΛΗΡΏΜΑΤΑ Δ ΙΑΤΡΟΦΉΣ Σταμπουλής Θεόδωρος Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Υποψήφιος Διδάκτωρ Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία Οδηγία ΕΕ 2006/66/ΕΚ για ηλεκτρικούς συσσωρευτές.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Κανόνες για τις συμφωνίες οριζόντιας συνεργασίας Δημήτρης Λουκάς Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εθνικών Δικαστών – Ε. Ε. Αθήνα,
ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΛΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Άρθρο 218 (πρώην άρθρο 300 της ΣΕΚ) Ιωάννα Παπαδοπούλου.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ενημερωτική εκδήλωση ΤΕΕ για το ΕΛΟΤ ΕΝ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗACCP
ΣΤΟΧΟΙ Να μπορούν οι μαθητές:
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Το κόστος Ποιότητας    
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περί Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην Αγορά Κανονισμός 1107/2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο.
Διατροφή-Διαιτολογία
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αρχική Εκτίμηση Ετήσιου Οικονομικού Οφέλους Περιγραφή Δράσεων Βασικοί Στόχοι – Προσδοκώμενα Οφέλη Αρχική Εκτίμηση Ετήσιου.
Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΙΛHΤΗΣ: Χ. Μανουσόπουλος ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΟΦ ΟΜΙΛHΤΗΣ: Χ. Μανουσόπουλος Χημικός Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΦ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 2002/46/ΕΚ 10 Ιουνίου του 2002 ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΥΑ Υ1/Γ.Π.127962/03

ΟΡΙΣΜΟΣ είναι διατροφικά προϊόντα συμπληρώνουν τη συνήθη δίαιτα αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών (βιταμινούχα , μέταλλα, αμινοξέα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, ουσίες με θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις π.χ. βρώσιμα εκχυλίσματα φυτών)

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ θέτει ένα γενικό πλαίσιο και κανόνες ασφαλείας για τα Συμπληρώματα Διατροφής. Θεσπίζει κανόνες για την επισήμανση.

Δεν προβλέπεται έγκριση για την κυκλοφορία του Η απόδειξη ότι ένα Συμπλήρωμα Διατροφής είναι ασφαλές είναι υπευθυνότητα του παραγωγού ή του διακινητή στα πλαίσια της παραπάνω οδηγίας

ΚΥΑ Υ1/Γ.Π.127962/03 ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ και ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΥΑ Υ1/Γ.Π.127962/03 ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ και επιπλέον θέτει τα μέγιστα επιτρεπόμενα όρια για τα μέταλλα και τις βιταμίνες.

Διαδικασία της νομιμοποίησης της κυκλοφορίας των Συμπληρωμάτων Διατροφής Η γνωστοποίηση κυκλοφορίας περιλαμβάνει φάκελο με πληροφοριακά στοιχεία τα οποία δεν είναι απαραίτητο να αξιολογηθούν για να κυκλοφορήσει το προϊόν. Αξιολογούνται και εφόσον υπάρχει πρόβλημα παρεμβαίνει ο ΕΟΦ.

Διαπιστώσεις και προβλήματα Μεγάλος αριθμός Συμπληρωμάτων Διατροφής   που δεν κυκλοφορούν νόμιμα και από νόμιμα σημεία πώλησης. προσκόμιση πληροφοριακών στοιχείων στον ΕΟΦ τα οποία δεν είναι ικανοποιητικά. Οριακά προϊόντα και η προώθησή τους στην αγορά. Χρησιμοποιούνται Βότανα και παρασκευάσματα από βότανα σε μεγάλη κλίμακα και με μία μεγάλη ποικιλία ισχυρισμών που δεν έχουν μελετηθεί

Διαπιστώσεις και προβλήματα Δεν έχουν θεσπισθεί ειδικοί κανόνες, μεταξύ άλλων ενδεχομένως , θετικοί κατάλογοι κατηγοριών θρεπτικών συστατικών, ή ουσιών με θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανόνες Καλής Παρασκευής (GMP) για την παραγωγή των Συμπληρωμάτων Διατροφής.(Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 852/2004 οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων φροντίζουν ώστε οι εγκαταστάσεις να εγκρίνονται από την αρμόδια αρχή ) Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία στον ΕΟΦ.

Έλεγχος για τον περιορισμό των μη νομίμως κυκλοφορούντων. Προτάσεις ,Βελτιώσεις Έλεγχος για τον περιορισμό των μη νομίμως κυκλοφορούντων. Εργαστηριακοί και άλλοι ΄Έλεγχοι με κριτήριο την ασφάλεια των Συμπληρωμάτων Διατροφής.

Προτάσεις ,Βελτιώσεις Βελτίωση της Οργάνωσης με σύγχρονη υποστήριξη με προσωπικό και εγκαταστάσεις, δημιουργία βάσης δεδομένων για δυνατότητα πληροφόρησης όταν και όπου αυτή χρειάζεται Έκδοση ενημερωτικών εγκυκλίων για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και τοποθέτησής τους στο Web Site του ΕΟΦ

Προτάσεις ,Βελτιώσεις Επικοινωνία και συνεργασία με τον Σύλλογο των Εισαγωγέων ώστε να γίνει προσπάθεια για την βελτίωση του επιπέδου των πληροφοριακών στοιχείων που προσκομίζονται. Παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν στα Συμπληρώματα Διατροφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπάθεια προσαρμογής τους στις ανάγκες της χώρας μας. ( Derogation, λίστα με βότανα, ισχυρισμοί τροφίμων κ.λ.π.)

ΤΕΛΟΣ Οι καταναλωτές λόγω του τρόπου ζωής τους ή για άλλους λόγους όλο και περισσότερο επιλέγουν να συμπληρώνουν την πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών με Συμπληρώματα Διατροφής Για το λόγο αυτό έχομε καθήκον να φροντίσομε για την ασφάλεια και την ποιότητά τους.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας Βαρβάρα Σταμάτη Μανουσόπουλος Χρήστος Βασιλική Ρεβίθη Ευφροσύνη Βεκρή Λία Γκούρα