Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Πότε μπορώ να μιλάω στην τάξη»
Advertisements

«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Όταν έχω περίοδο οι εικόνες είναι από το
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου …. Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού μου έφερε στο.
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
H Αιμιλία πήγε στο σχολείο ενώ δεν αισθανόταν πολύ καλά
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
Σχολικός εκφοβισμός Black and White.
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
 Σάββατο πρωί. Μόλις ξημέρωσε, όλα τα παιδιά στον δρόμο με τις σάκες στον ώμο έτοιμα για το σχολείο. Με την αγωνία στα μάτια τους και το τραχύ βήμα στα.
ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Κ ΕΊΜΕΝΑ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΚΉΣ Λ ΟΓΟΤΕΧΝΊΑΣ Μ ΑΡΊΑ Μ ΟΥΡΚΟΚΏΣΤΑ Τ ΜΉΜΑ Α'2 Το σοφό σπουργίτι.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
RESPECT DIVERSITY ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΝΩΝΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
ΟΠΩΣ ΝΙΩΘΩ ΜΗ ΝΙΩΣΕΙΣ Ομάδα εργασίας: Ζησιμόπουλος Άγγελος
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗ
Εμψυχώτρια Εκπαιδευτικός Χατζοπούλου Βασιλική Σχ
Κελεσίδης Βαγγέλης.
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΥΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 12 ΕΤΩΝ.... ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΧΙΧΙΧΙ... ΤΑ ΛΕΜΕ!!!
Η παρέα και το άγνωστο παιδάκι Ένα μικρό παραμυθάκι που έφτιαξαν τα πρωτάκια με αφορμή την 21 η Μαρτίου: ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Από την Παρασκευή Σιδερά
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Αγαπημένο μου παιδί....
Μια φορά πήγαινα από το σπίτι στην γιαγιά μου και δεν έβλεπα κάτω στο πεζοδρόμιο. Του παγωτατζή χάλασε το φορτηγό του, είχα λίγα λεφτά και αγόρασα ένα.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Γερμανία Μαρία Γεωργίου. Δευτέρα Πρωινό ξύπνημα στην Γερμανία. Η Miriam(το κορίτσι που φιλοξενούσε εμένα,την Γεωργία και την.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
«Η ιστορία μιας μαύρης γάτας» 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού Συνεργάστηκαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης: Ξένια-Βερονίκη Μπέσα Κλεβίσα Κέρτσι Γεωργία.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Το μοναχικό σκυλάκι Συγγραφείς: Οι μαθητές του Γ2 του 2 ου δημοτικού σχολείου Περάματος Επιμέλεια παρουσίασης: sxolikes ataxies Συγγραφείς: Οι μαθητές.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
Από την Παρασκευή Σιδερά
στο σχολικό και διαδυκτιακό εκφοβισμό
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Αγαπημένο μου παιδί....
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
795. Πρακτική άσκηση σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσησ
Η Ζωή θα μπορούσε να είναι ωραία…
Βδομάδα 9_10/3/16 Στόχοι The weather.
«Πως συμπεριφέρομαι στην κυρία μου»
Η αναπηρία δεν είναι κολλητική η αγάπη όμως είναι!
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Οι σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου!
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΗΣΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΠΕΛΛΑ
Emotions
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα Ομάδα: Δανάη Φαλέκα Ελίνα Υφαντοπούλου Μαριαλένα Χρήστου

Αλλαγή Σχολείου Η αλλαγή σχολείου και περιβάλλοντος προκαλεί άγχος και ψυχολογικές διαταραχές στα παιδιά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άλλοι δεν δέχονται τις περισσότερες φορές τους καινούργιους μαθητές ευχάριστα.

Η ιστορία της Ζάιρα Η Ζάιρα είναι ένα κορίτσι από την Αίγυπτο. Ένα πρωί οι γονείς της, της είπαν ότι θα μετακόμιζαν μόνιμα στην Ελλάδα. Η Ζάιρα στενοχωρήθηκε, γιατί θα έχανε όλους τους φίλους της, όμως…

Στην Ελλάδα ...η απόφαση είχε παρθεί. Την επόμενη κιόλας μέρα, θα πήγαινε στο νέο της σχολείο . Το πρωί η μητέρα της την ξύπνησε και της είπε να ντυθεί. Η Ζάιρα σηκώθηκε κακόκεφα να ετοιμαστεί.

Στην τάξη Μόλις η Ζάρια μπήκε στην τάξη όλα πήγαιναν μία χαρά μέχρι που την είδαν να μπαίνει. Τότε άρχισαν να ακούγονται ψίθυροι και γέλια. Όταν κάθισε στη θέση της κάποια αγόρια της πέταγαν χάρτινα μπαλάκια.

Στο μάθημα …μπήκε ο δάσκαλος και το μάθημα άρχισε. Όλα τα παιδιά μου πέταγαν μπαλάκια από χαρτί και γελούσαν μαζί μου. Εγώ δεν έδωσα σημασία μα δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Όταν χτύπησε το κουδούνι για διάλλειμα όλοι με έσπρωχναν για να περάσουν σαν να ήμουν αόρατη.

Συναισθήματα Δεν το περίμενα από παιδιά της έκτης να κοροϊδεύουν έναν συμμαθητή τους. Τι λόγο έχουν να με κάνουν να νιώθω ασήμαντη και άσχημη. Αλλά όλα έγιναν χειρότερα όταν…

Όταν γύρισε …στο σπίτι της, χτύπησε το κουδούνι αγχωμένη γιατί δεν ήξερε τι να πει στους γονείς της που θα την δουν κλαμένη. Εκείνοι την ρώτησαν πως πήγε η πρώτη μέρα στο σχολείο. Το σκέφτηκε λίγο και είπε «Όλα πήγαν καλά.» Ανέβηκε στο δωμάτιο της να κλάψει. Γιατί με κοροϊδεύουν γιατί δεν μου μιλούν, γιατί μου μιλούν άσχημα, γιατί;

Ο νέος φίλος Την επόμενη μέρα στο σχολείο, ένα κορίτσι την πλησίασε που το έλεγαν Αφροδίτη. Έκατσαν παρέα στο διάλλειμα συζήτησαν και πέρασαν καλά. Δεν ήταν πια μόνη.

Στο δρόμο προς το σπίτι Τα δυο κορίτσια αποφάσισαν να γυρίσουν παρέα σπίτια τους. Έμεναν άλλωστε και κοντά. Καθώς περπατούσαν η Αφροδίτη τη ρώτησε «Γιατί σε κορόιδευαν;». Δεν ήξερε τι να απαντήσει. «Μην ανησυχείς. Όλα θα τακτοποιηθούν σε λίγο καιρό.»

Στο σπίτι Όταν έφτασαν στο σπίτι της Ζάιρα τα κορίτσια συνεννοήθηκαν να συναντηθούν πάλι στο πάρκο το απόγευμα. Η Ζάιρα στρώθηκε να τελειώσει τα μαθήματα της να για να βγει τη βόλτα της.

Στο πάρκο … ήταν κι άλλα παιδιά από το σχολείο. Αποφάσισε να τους μιλήσει. Εκείνες απλός την αγνόησαν και έφυγαν. Η Αφροδίτη την πλησίασε που την είδε πάλι κλαμένη και κάθισαν να συζητήσουν.

Η συζήτηση που τα άλλαξε όλα Αφροδίτη: Δεν μου απάντησες στην ερώτηση μου. Ζάρια: Δεν ξέρω αλήθεια γιατί με κορόιδευαν. Αφροδίτη: Νομίζω ότι πρέπει να το συζητήσουμε με το δάσκαλο μας στην τάξη.

Η επόμενη μέρα Το πρωί που μπήκε ο δάσκαλος στην τάξη, είχε να μας μιλήσει για κάτι σημαντικό. Η Ζάιρα δεν ήταν στην τάξη. Δάσκαλος: Η συμμαθήτρια σας η Ζάιρα είναι ένα κορίτσι που …

… είναι καινούργια μαθήτρια δώστε της χρόνο να τη γνωρίσετε, μιλήστε της, γελάστε μαζί της, ανακαλύψτε τα ενδιαφέροντα της. Της αξίζει να της συμπεριφέρονται με καλύτερο τρόπο, όπως και σε όλους εσάς.

Στο διάλλειμα Τα παιδιά πια στο διάλλειμα συζητούσαν συνέχεια για αυτό το θέμα. Ο Δάσκαλος είχε πολύ επηρεάσει τα παιδιά. Η Αφροδίτη έκανε πολύ καλά που του το συζήτησε. Όλα τα παιδιά μαζί κανονίζουν μια έκπληξη…

Το Σαββατοκύριακο Τα δυο κορίτσια συναντήθηκαν στο πάρκο κι έκατσαν σε ένα παγκάκι. Η Αφροδίτη της είπε να κλείσει τα μάτια της και την οδήγησε σε ένα μέρος του πάρκου. Όταν η Ζάρια άνοιξε τα μάτια της, είδε με έκπληξη όλους τους συμμαθητές της δίπλα της. Της ζήτησαν συγνώμη κι από εκείνη τη στιγμή κανένας δε μιλούσε πια άσχημα για εκείνη.

ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ