Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εργασία στο μάθημα : «Εικονική πραγματικότητα και Εκπαιδευτικές εφαρμογές τεχνητής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δρ. Σάλτας Βασίλειος Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών ΣΔΟ – ΤΕΙ Καβάλας
Advertisements

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Δημοτικό σχολείο Χρυσελεούσας (Κ.Β)
Νομισματικό Μουσείο της ΣΤ’ τάξης. Σκοποί Γνωστικοί Να γνωρίσουν τα παιδιά την έννοια του μουσείου και τη σπουδαιότητα του για τον πολίτη και το κοινωνικό.
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση Γ 1 Παρουσίαση δράσεων της Γ 1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου Πατρών Με την υποστήριξη υλικού της.
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Νέο Σχολείο – Νέο Λύκειο
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Δ.Σ. Ν.Καρυάς Ολοήμερο Τμήμα Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Τσιλτσίδης Γιώργος Καθηγητής ΠΕ 19 Πληροφορικής Δ.Σ. Ν.Καρυάς Ολοήμερο Τμήμα Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Έρευνα για το Βιβλίο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Σχολική χρονιά
Πρόγραμμα Αναβάθμισης Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Πληροφορικής Τ. Ε
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’, Β’, & Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ανδρέας Σ. Ανδρέου (Αναπλ. Καθηγητής ΤΕΠΑΚ - Συντονιστής) Μάριος Μιλτιάδου, Μιχάλης Τορτούρης.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
-17 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Σεπτέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 a +20 Δείκτης 0 a -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
+21 Προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη Δεκέμβριος 2013 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Σύνολο στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
Πληροφορική Α’ Τάξης.
ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Προγραμματισμός Ενότητας στο μάθημα των Ελληνικών
Μοντελοποίηση Έργα Μαθήματα Αξιολόγηση Αναστοχασμός Αναστοχασμός.
Βιωματικές Δράσεις 2 ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Επιστήμη της Πληροφορίας: Διοίκηση & Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
+14 Σεπτέμβριο 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +1 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 να +20 Δείκτης 0 να -20 Δείκτης.
Η προσομοίωση 11/12/2014 Υοu 4 Teachers Πώς οι εκπαιδευτικοί αντιλαμβάνονται την προσομοίωση  Συζήτηση και καταγραφή εκπαιδευτικών εμπειριών 11/12/2014.
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
EDG220 C: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και εκπαιδευτική τεχνολογία Ακαδημαϊκό έτος: Υποχρεωτική εργασία: Τίτλος θεματικής ενότητας: Κυκλοφορώ με ασφάλεια.
Η Τράπεζα Θεμάτων στο Νέο Λύκειο Δρ. Δημήτριος Σισιαρίδης Διευθυντής στο 1 ο ΕΠΑ. Λ Ελευθερούπολης.
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την Εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Η Διδασκαλία της Αγγλικής σε Μικρά Παιδιά.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Τάξεις στις οποίες απευθύνεται: Β Γυμνασίου
«Σχολείο …παγίδα» Μαθητική έρευνα των παιδιών της τάξης ΣΤ΄1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
ΘΕΜΑ ΕΡΓΟΥ: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Ταυτοποίηση (Unification). Πίνακας Ταυτοποίησης Όρος 1 Όρος 2 C1 X1 F (τ 1,…,τ ν ) C2 Επιτυχές αν C1 == C2 Επιτυχές {Χ1 = C2} Αποτυγχάνει Χ2 Επιτυχές.
Αναδόμηση σχεδίου μαθήματος Τίτλος: Μαγνητικές κούκλες
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» Σχ. έτος Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Λυμπέρη Παναγιώτα Τάξη: Β Κλασικό 13ο.
1o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης Κοσμά Γεωργία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
+19 Δεκέμβριος 2014 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20 Δείκτης < -20 Συνολικά της ΕΕ: +5 Δείκτης > +20 Δείκτης 0 έως +20 Δείκτης 0 έως -20.
ΕΡΕΥΝΑ ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. - Ο.Λ.Μ.Ε. (Απρίλης – Μάης 2008)
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
Διδακτική Πληροφορικής
Γεωλογία – Γεωγραφία Β ΄ Γυμνασίου
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Στέκομαι, περπατώ…φρενάρω
Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας 3ο Συνέδριο Ελληνικών Α΄ τάξης Ενότητα 7: Καράβια Μάθημα: Ένα γράμμα για την Ιωάννα Παρουσίαση από τις δασκάλες:
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
«Ευρώπη, ποδόσφαιρο, κι ελευθερία» Φιλοσοφία διδακτικής πρακτικής (γιατί το ποδόσφαιρο;) Η αγάπη των μαθητών σε αυτό το ομαδικό παιχνίδι αποτελεί έναυσμα.
«Δραστηριότητες από τον κόσμο της φυσικής για το νηπιαγωγείο»
«Μ΄ ένα Αστέρι κι ένα Μύθο την Ευρώπη θα γνωρίσω» 2 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας
΄ Δ Δημοτικού «Eπεράσαμ’ Όμορφα» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑ,ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ.
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Εκπαιδευτικός Διαδραστικός Χάρτης της Ευρώπης για Mobile Συσκευές
Στην καρδιά της Ευρώπης
Αυδίκος Αθανάσιος – Πήχας Στέφανος
Πολίτη Τριανταφυλλιά 1ο ΔΣ Ελευθερούπολης
Διδασκαλία παραγράφου στο μάθημα της Γεωγραφίας
Ψηφιακοί, γλωσσικοί περίπατοι στην πόλη μου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εργασία στο μάθημα : «Εικονική πραγματικότητα και Εκπαιδευτικές εφαρμογές τεχνητής ευφυΐας» Θέμα: «Ταξίδι στην Ευρώπη (Scratch)» Γεωγραφία ΣΤ΄ Δημοτικού: Κεφάλαιο 29 «Οι κάτοικοι και τα κράτη της Ευρώπης» Διδάσκων: κ. Παλαιγεωργίου Γιώργος Όνομα Φοιτήτριας: Τσιρίκα Φερενίκη (ΑΕΜ:3226) Ακαδημαϊκό έτος: 2013-2014 Εξάμηνο: ΣΤ΄ Ημερομηνία παρουσίασης: 27/06/2014

Σύνδεση με άλλα μαθήματα Πληροφορική (Τ.Π.Ε) Ν. Γλώσσα Εικαστικά Συμβατότητα με το Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Σ. Το θέμα είναι συμβατό με το Α.Π.Σ. και Δ.Ε.Π.Σ. , αφού αποτελεί θέμα ενότητας στο Βιβλίο της Γεωγραφίας της ΣΤ’ Δημοτικού (Κεφάλαιο 29) και οι στόχοι άπτονται πλήρως του αναλυτικού προγράμματος της Γεωγραφίας, της Ν. Γλώσσας, των Εικαστικών και των Τ.Π.Ε.

Διδακτικοί Στόχοι Να εντοπίζουν στο χάρτη τις ευρωπαϊκές χώρες και τις πρωτεύουσές τους. Να διακρίνουν στον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης τις τέσσερις περιοχές που χωρίζεται με βάση γεωμορφολογικά στοιχεία. Να αναγνωρίζουν τους παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας.

Να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αναζητούν πληροφορίες και να δημιουργούν παρουσιάσεις. Να εργάζονται εταιρικά ή ομαδικά. Να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Να εξασκήσουν τον προφορικό λόγο και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση παρουσιάζοντας τις εργασίες τους.

Προαπαιτούμενες Γνώσεις Να χρησιμοποιούν τον Η/Υ. Να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αναζητούν πληροφορίες και να δημιουργούν παρουσιάσεις. Να χρησιμοποιούν τον πολιτικό χάρτη ή την υδρόγειο σφαίρα. Να παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Να εργάζονται εταιρικά ή ομαδικά.

Διδακτική Μέθοδος Εταιρική – Ανακαλυπτική Οι μαθητές καλούνται να εντοπίσουν στο χάρτη τα κράτη και τις πρωτεύουσές τους, τη γεωγραφική τους θέση και τα κυριότερα στοιχεία τους (αξιοθέατα, γλώσσα, θρησκεία) στον Η/Υ.

Υλικά και Μέσα Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Η/Υ) Πολιτικός χάρτης ή Υδρόγειος σφαίρα Παιχνίδι στο Scratch Μπλοκ ζωγραφικής Μαρκαδόροι Προβολικό μηχάνημα C-map tools Power point Sweet Search

Πορεία Διδασκαλίας Χρονική διάρκεια: 45΄ Α΄ Φάση (5΄) Οι μαθητές κάθονται σε ζευγάρια μπροστά στον Η/Υ. Αρχικά ο ένας από τους δύο παίζει στο Scratch το παιχνίδι «Ταξίδι στην Ευρώπη». Στη συνέχεια αλλάζουν ρόλους. Το παιχνίδι λειτουργεί ως αφόρμηση για την ομαλή εισαγωγή τους στη νέα ενότητα και ως έλεγχο των προϋπαρχουσών γνώσεών τους. http://scratch.mit.edu/projects/22452222/

Β΄ Φάση (10΄) Οι μαθητές διαβάζουν τον πίνακα του σχολικού εγχειριδίου με τα κράτη και τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και προσπαθούν να τα εντοπίσουν στον πολιτικό χάρτη ή στην υδρόγειο σφαίρα και να διακρίνουν ποια από αυτά ανήκουν στη Μεσόγειο. Αναφέρουν σημαντικά αξιοθέατα ή αν δεν γνωρίζουν τα αναζητούν στο διαδίκτυο.

Γ΄ Φάση (5΄) Οι μαθητές παρατηρούν τους χάρτες του σχολικού εγχειριδίου και προσπαθούν να διακρίνουν ποια κράτη ανήκουν στη Σκανδιναβία, στη Βόρεια-κεντρική, στην Ανατολική και στη Νότια Ευρώπη. Σε αυτή τη δραστηριότητα εργάζονται εταιρικά και στη συνέχεια ανακοινώνουν τα αποτελέσματα.

Δ΄ Φάση (10΄) Οι μαθητές αρχικά με το ζευγάρι τους συζητούν και προσπαθούν να εντοπίσουν στο βιβλίο τους παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Στη συνέχεια τους ανακοινώνουν και ο εκπαιδευτικός τους καταγράφει, δημιουργώντας ένα χάρτη εννοιών. Ακολουθεί συζήτηση για τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου και την οικονομική και πνευματική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Ε΄ Φάση (15΄) Οι μαθητές σε ζευγάρια καλούνται να επιλέξουν μια χώρα που επιθυμούν από τον πίνακα του βιβλίου και να δημιουργήσουν μια παρουσίαση για τα κύρια χαρακτηριστικά και τα αξιοθέατά της, αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο (Sweet Search), καθώς και να ζωγραφίσουν κάτι που θα αντιπροσωπεύει τη χώρα που επέλεξαν. Ακολουθεί η παρουσίαση των εργασιών τους.

Εναλλακτική Πρόταση Οι μαθητές στο μάθημα των Εικαστικών καλούνται να κατασκευάσουν το χάρτη της Ευρώπης, όπου θα τοποθετήσουν ανάγλυφα τις σημαίες των κρατών και τα ιστορικά τους μνημεία, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Σε αυτή τη δραστηριότητα χωρίζονται σε τρεις ομάδες. Α΄ Ομάδα: Κατασκευή χάρτη Β΄ Ομάδα: Κατασκευή - τοποθέτηση σημαιών Γ΄ Ομάδα: Σχεδίαση ιστορικών μνημείων

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!!!