Καλάβρυτα Σωτηρούλα Σταύρου. Αξιοθέατα 1. Οδοντωτός Σιδηρόδρομος - Φαράγγι Βουραϊκού.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ.Δ.Ε Φυλακών Δομοκού Σχολικό Έτος: Εισήγηση: Ηλιοπούλου Βασιλική.
Advertisements

ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σωτηρούλα Σταύρου.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Ταξιδεύοντας από το χθες
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (έως 1821 & από 1830 έως σήμερα)
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά Επικεφαλής Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελληνικός Κόμβος Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο.
ο Σύστημα Ψηφιακής Διαδραστικής Ξενάγησης σε ανοικτούς χώρους Το Xenagos city είναι ένα ισχυρό εργαλείο που αναβαθμίζει την αξία του Ασύρματου δικτύου.
Επανομή.
Κιλκίς λόφος και άλλα Η πόλη του Κιλκίς είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Ο λόφος του ’η Γιώργη κυριαρχεί την πόλη που απλώνεται στους πρόποδες του.
Κοινωνικό ιατρείο Λαμίας: 7 μήνες λειτουργίας Κοινωνικό ιατρείο Λαμίας: 7 μήνες λειτουργίας Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.
Page  1 Ο.Παλιάτσου Γαλλική Επανάσταση 1 ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας.
ΚΑΤΟΧΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
Σημαντικές εκκλησίες και Τεμένη στη πόλη της Λευκωσίας
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ Από το σήμερα.
Τοπική Ιστορία Δράμα, 12/1/2011
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 – 2012 ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.)
1 Συλλογή Στοιχείων 24 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2005 Κοινωνικό, πολιτικό & οικονομικό περιβάλλον 1 1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ( Δείκτες.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 Αθήνα, Απρίλιος 2012.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821.
Ελεονώρα Χασάνη Αναστασία Τσαχιρίδη Β3β 2012
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 υπήρξε ο αγώνας για απελευθέρωση των Ελλήνων από την οθωμανική καταπίεση. Ήταν η τελευταία από μια σειρά εξεγέρσεων που.
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.
Η Ελληνική επανάσταση έγινε για την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους. Η επανάσταση ξεκίνησε από την Πελοπόννησο στις 25 Μαρτίου του 1825 και.
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας Μάρτιος 2012
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Μα πού είναι οι υπόλοιποι;
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Μάχη στην Αλαμάνα[1821] Μάριος Σωφρονίου, Μιχάλης Χριστοδούλου
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
25η Μαρτίου.
Στοιχεία Βιβλιοθήκης. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας δραστηριοποιείται στο νησί της Κέρκυρας από το Πολύτιμες συλλογές έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί.
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 «Γιατί μόνο εμείς (οι Έλληνες)
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
ΑΡΑΠΙΤΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΤΣΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΜονH της ΧΩραΣ Βυζαντινά Μονοπάτια.
Η γιορτή του πορτοκαλιού
28η Οκτωβρίου.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ Ο Παναγιώτης παρουσιάζειΣτον εξωτερικό χώρο.
Μονεμβασιά Ναύπλιο Καρώνης Παναγιώτης Μαυρογιαννάκης Μένιος Σμυρνιωτάκης Γιάννης.
Σημαίες και Λάβαρα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Λεωνίδας Κραλίδης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης ΣΤ2 –
Για τη Μακεδονία θα μιλήσουμε σήμερα. Όχι όμως για τη σημερινή Μακεδονία που είναι ελεύθερη και ζούμε σ’ αυτήν και είμαστε περήφανοι για το όνομά της,
Λάβαρα, σημαίες και στολές της Επανάστασης του 1821
Ήρωες και ηρωίδες του 1821 ΑΝΝΑ Επιμέλεια εργασίας: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΣΤ2
Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Οχημάτων
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Δεν ξεχνώ ! ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΟΥΡΙΑ
Ναοί στην περιοχή που ζω
Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Το μέρος που αγαπώ Γρηγορία –Μαίρη Δ΄1.
Αγία Σοφία Η Αγία Σοφία ,ικ΄π στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει ακέραια μέσα στο βάθος του χρόνου.
“ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγία Σοφία Συγγραφέας Ελένη Π..
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Περιβαλλοντική Ομάδα «Το Δάσος»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τέλεσης Μνημόσυνου υπέρ Του Μακεδονομάχου « ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ»
2006 / 2007.
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
2 Οκτωβρίου 2017 «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» Αθλοπαιδιές στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας. Ομιλία, συζήτηση και προβολή βίντεο στο Αμφιθέατρο.
 Η Λιβαδειά είναι πόλη της Στερεάς Ελλάδας.(Πρωτεύουσα του Ν. Βοιωτίας). Η Λειβαδιά βρίσκεται στην βορεινή πλευρά του Ελικώνα, απ’ όπου πηγάζει το ποτάμι.
Δεν ξεχνώ ! ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Καλάβρυτα Σωτηρούλα Σταύρου

Αξιοθέατα 1. Οδοντωτός Σιδηρόδρομος - Φαράγγι Βουραϊκού

Φαράγγι Βουραϊκού

Μνημείο Ηρώων Αγωνιστών του 1821

Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας

Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Χιονοδρομικό Κέντρο

Χρήσιμα τηλέφωνα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: FAX: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: FAX: ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: FAX: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.: , FAX: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Σταθμός Καλαβρύτων: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΤΗΛ.:

Η Επανάσταση του 1821 στα Καλάβρυτα Η Επαρχία Καλαβρύτων έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Τούρκου Κατακτητή, το Μάρτιο του Η απελευθέρωση των Καλαβρύτων έγινε στις 25 Μαρτίου ύστερα από πενθήμερη αντίσταση των Τούρκων. Μετά την απελευθέρωση στην Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας τελέστηκε επίσημη δοξολογία. Το παραπέτασμα της Ωραίας Πύλης του Ναού της Αγίας Λαύρας υπήρξε η σημαία της Ελληνικής Επανάστασης που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και όρκισε τους αγωνιστές. Σύμφωνα με πηγές, το Λάβαρο το έφερε στη Μονή ο Ιερομόναχος Νεόφυτος. Το σχήμα του είναι επίμηκες ορθογώνιο και πάνω εικονίζεται η Κοίμησης της Θεοτόκου. Παρά τις πυρκαγιές και λεηλασίες που έγιναν στο Μοναστήρι το Λάβαρο δεν υπέστη καμία φθορά. Συντηρήθηκε το 1993 και διαφυλάσσεται σε ειδική θήκη στη Μονή. Σήμερα αποτελεί τον πολυτιμότερο Εθνικό θησαυρό.

Εκδηλωσεις Μνήμης για τα 65 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα Εκδηλώσεις μνήμης για τα 65 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα οργανώνονται στα Καλάβρυτα από τις έως τις Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στα Καλάβρυτα, στη Ζαχλωρού, στο Σκεπαστό, στην Κερπινή, στο Βραχνί, στον Πριόλυθο και περιλαμβάνουν τέλεση μνημοσύνων, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες καθώς και έκθεση βιβλίου, θεατρικές παραστάσεις, προβολή ταινιών, παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με θέμα το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, κονσέρτο της Μαρίας Φαραντούρη αφιερωμένο στη Μνήμη των Θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κλπ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις με τέλεση πάνδημου μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ.Αμβροσίου.