Ο Κόσμος είναι δικός σας Ξ. Μουσά, Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ Εισήγηση για την επιτυχία των πτυχιούχων μας στις ξένες χώρες Α. ΜΕΡΟΣ: Υποστήριξη της κινητικότητας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
«Γραφείο Διασύνδεσης- Υποτροφίες, Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών»
Advertisements

Για ένα νέο ελληνικό πανεπιστήμιο Βάσω Κιντή Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Οι υπηρεσίες της ΔΑΣΤΑ ΑΠΘ και των επιμέρους δομών Καθ. Κυριαζής Πιτιλάκης, Επιστ. Υπεύθυνος ΔΑΣΤΑ ΑΠΘ.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΣΦΥΕ Θεσσαλονίκη, 21-24/4/2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗΣ European Particle Physics Outreach Group EPOG Δραστηριότητες Ομιλίες και.
Βάλια Παυλίδου Ψυχολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ Α.Π.Θ.
«Δυνατότητες Έρευνας για γυναίκες επιστήμονες »
Ημερίδα Γραφείου Διασύνδεσης 21/11/2006 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 Ημέρα Γνωριμίας. Στόχος Προπτυχιακού Προγράμματος Τμήματος Αγγλικών Σπουδών  Καλλιέργεια ενσυνείδητης κριτικής σκέψης που.
ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Χαλκίδα 27 Φεβρουαρίου 2011.
Αθήνα, 30/10/2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (T.E.I.) ΑΘΗΝΑΣ Μεταπτυχιακά στο Εξωτερικό και Τεχνικές Αναζήτησης Υποτροφιών - Πως διαλέγω ένα μεταπτυχιακό.
24/01/2012 Studying at the School of English Οι σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Γραφείο Ποιότητας Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
DS Label - Ένας Εφικτός Στόχος Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2011 Γεώργιος Χαραλαμπίδης Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Αικατερίνη Μπλάντα Συντονίστρια ECTS Τ.Ε.Ι.
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΠΙΚΑΘΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ Η έρευνα αυτή συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα.
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
Γραφείο Διασύνδεσης Πα.Μακ. 1 Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί από το 1994, προσανατολισμένο στην άμεση, έγκυρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ.
Έρευνα στην Εκπαίδευση και την Παιδεία. Οι εμπειρίες του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας. Καθηγητής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Μέλος ΕΣET Αντιπρόεδρος.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ Γραφείο Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα
Καλύτερη σχολή και κατ΄ επέκταση επάγγελμα είναι εκείνο που ταιριάζει στην προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες μας. Μόνο όταν εργαζόμαστε.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δρ. Δήμητρα Τσοκακτσίδου, Λέκτορας.
Οι σπουδές στην Ελλάδα. Σπουδές ανά πεδίο. Χρονική διάρκεια σπουδών.
Δ.Π.Μ.Σ. «Πληροφορική και Διοίκηση»
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Θετικές επιστήμες και Ιατρικές σχολές
Επιμορφωτικό -Βιωματικοσεμινάριο Η χειροσφαίριση στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρίτη 16 Δεκεμβρίου2014, ώρα 12:00 3ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑ!!.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού «ΤΕΦΑΑ»
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
HELDiNET1 Ανθρώπινο Δίκτυο Διάδοσης της Γνώσης για τις Νέες Τεχνολογίες Βάσεων Δεδομένων Ανδρέας Μανιάτης ΕΜΠ.
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
Η Ελληνική Μαθηματική Παιδεία του 4 ου αιώνα π. Χ. Ν. Καστάνη.
Comenius 1.  Επιστημονικά Αποτελέσματα από: › Καθηγητή Θεόδωρου Κατσανέβα › Career Gate Test  Προβλέψεις των προοπτικών στην ελληνική αγορά εργασίας.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης Υποδομές και Ανθρώπινο Δυναμικό.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗMΑ
ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Συνολικού προϋπολογισμού €
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟ NEO ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟ NEO ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΗ -
DSpace:ένα ψηφιακό αποθετήριο ανοικτής πρόσβασης Φοιτήτρια : Νικολέττα Μπίζου Μάθημα: Ηλεκτρονική δημοσίευση Διδάσκοντες: Σαράντος Καπιδάκης Μανώλης Γεργατσούλης.
Πληροφοριακές ανάγκες Διονύσης Κόκκινος, Βιβλιοθηκονόμος, MSc Εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Η Διεθνής Κινητικότητα Erasmus+ σε αριθμούς 19η Διημερίδα Τμημάτων-Γραφείων Διεθνών, Δημοσίων Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ελληνικών.
Πρακτική Άσκηση Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Απολογισμός Τμηματικά Υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής Γ. Μαρνέλλος Διαχείριση: Κ. Βαφειάδης Ημερίδα Απολογισμού.
Αγρίνιο, 28 Μαρτίου 2012 Ελένη – Αναστασία Κερκεντζέ Υπεύθυνη λειτουργίας ΔΑΣΤΑ.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Στρογγυλή τράπεζα: Η πιστοποίηση του μεταφραστή στην Ελλάδα Αρτεμισία Ένε Πρόεδρος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών (ΠΕΜ) Θεσσαλονίκη
1 Το έργο «Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» : Σύντομη περιγραφή – Γενικά Στοιχεία Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (ΔΑΣΤΑ)
Έρευνα ανίχνευσης στάσεων σχετικά
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
ΤΜΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Workshop 2: Διεθνοποίηση Ανώτατης Εκπαίδευσης
2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Ενημερώνομαι και γνωρίζω. 1ο Λύκειο Σπάτων / Οκτώβριος 2014
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 «Η υποστήριξη.
Για ένα νέο ελληνικό πανεπιστήμιο
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
ΤΜΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Κόσμος είναι δικός σας Ξ. Μουσά, Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ Εισήγηση για την επιτυχία των πτυχιούχων μας στις ξένες χώρες Α. ΜΕΡΟΣ: Υποστήριξη της κινητικότητας Τρίτη 21 η Νοεμβρίου 2006 ώρα π.μ. Γραφείο Διασύνδεσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ 2006

Ξενοφώντα Διον. Μουσά * Εισήγηση για την αξιοσημείωτη επιτυχία όλων των πτυχιούχων μας σε ξένες χώρες * Αναπληρωτή Καθηγητή Φυσικής Διαστήματος, Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Προέδρου του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Η αξιοσημείωτη επιτυχία όλων των πτυχιούχων μας σε ξένες χώρες βασίζεται: στις γενικές και βαθειές γνώσεις,στις γενικές και βαθειές γνώσεις, στην επαγγελματική συνείδηση,στην επαγγελματική συνείδηση, στην επιθυμία επιτυχίας καιστην επιθυμία επιτυχίας και στην σκληρή εργασίαστην σκληρή εργασία

Αυτό δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό ούτε και στους πτυχιούχους μας που αγωνιούν

Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα προβολής του ασφαλέστατα θετικού έργου των ελληνικών πανεπιστημίων, ενώ υπάρχει μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια διάρκειας είκοσι ετών για την καταρράκωση των ΑΕΙ, η οποία έχει κάνει τεράστια ζημιά στα Πανεπιστήμια και στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της χώρας. Το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχουν υψηλή εκτίμηση στη χώρα μας και στα καλά ιδρύματα του εξωτερικού. Αυτή η εκτίμηση βαθμιαία επεκτείνεται και στα άλλα νεώτερα πανεπιστήμια της χώρας.

Το ΕΚΠΑ είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας, πνευματικός και φυσικός κληρονόμος της Ακαδημίας του Πλάτωνα και του Λυκείου του Αριστοτέλη. Συνεχίζει επαξίως την παράδοσή, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μόρφωση, συγκρίσιμο με τα καλύτερα ιδρύματα, όπως αποδεικνύει η επιτυχία ακόμη και όχι τόσο καλών φοιτητών μας. Αυτή είναι η θεώρηση που έχουν ξένοι καθηγητές και ερευνητές.

Η προβολή του έργου κάθε Πανεπιστημίου με σκοπό την σωστή και πλήρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας και την προβολή του θετικότατου έργου του είναι απαραίτητη

Οι Έλληνες σπουδάζουν από αγάπη για την παιδεία,από αγάπη για την παιδεία, από κοινωνική πίεση,από κοινωνική πίεση, ίσως ακόμη και από αταβισμόίσως ακόμη και από αταβισμό

μη ξεχνάτε ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα έγινε υποχρεωτική από την εποχή του Περικλή. Η παιδεία εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστο αγαθό, για όλη την ελληνική κοινωνία.

Τα ξένα πανεπιστήμια είναι γεμάτα Έλληνες Έχουν Έλληνες διδάσκοντες και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε ένα ποσοστό γύρω στο 3%, Ποσοστό συγκρίσιμο με αυτό των Κινέζων, των Ινδών, Πακιστανών, κ.λπ.

Πετυχαίνουν όλοι οι Έλληνες, ακόμη και αυτοί που δεν ήταν «καλοί» φοιτητές

Το υψηλό επίπεδο γνώσεων των Ελλήνων πτυχιούχων αναγνωρίζουν όλοι οι ξένοι συνάδελφοι.

Θέλησα να κάνω αυτή την εισήγηση επειδή πιστεύω ότι τα πανεπιστήμια δεν προβάλλουν παρά ελάχιστα το θετικότατο έργο τους, ίσως διότι θεωρούμε ότι είναι γνωστό, αυτονόητο και αυτοπροβαλλόμενο, όπως πράγματι είναι σε κάποιο βαθμό, με αποτέλεσμα να πιστεύουμε ότι είναι γνωστό το έργο και η αξία του Πανεπιστημίου.

παράγοντες με τους οποίους αξιολογείται ένα πανεπιστήμιο είναι: το επίπεδο γνώσεων των πτυχιούχων η εκτίμηση του Πανεπιστημίου από καθηγητές και πτυχιούχους άλλων πανεπιστημίων και ιδιαιτέρως των καλών πανεπιστημίων του εξωτερικού η αυτοεκτίμηση, δηλαδή η εκτίμηση που έχουν τα μέλη του ιδρύματος για το Πανεπιστήμιο · η εκτίμηση που έχουν οι φοιτητές του · η εκτίμηση που έχουν οι πτυχιούχοι του, που δεν ταυτίζεται με την εκτίμηση που έχουν οι φοιτητές, διότι έχει αναμορφωθεί · η εκτίμηση της οποίας χαίρει από την κοινωνία · η πραγματική αξία των καθηγητών του · η καλή διδασκαλία · η έρευνα · η δυνατότητα εύρεσης εργασίας των πτυχιούχων · οι κτηριακές εγκαταστάσεις · ο εργαστηριακός εξοπλισμός · οι βιβλιοθήκες · τα εστιατόρια · οι φοιτητικές εστίες · η καθαριότητα (τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα αξιολογούνται μόνο με βάση την καθαριότητα) · το περιβάλλον

Θα αντιληφθείτε την αξία των σχολείων μας και των πτυχίων όταν εργασθείτε στο εξωτερικό!

Όπου και αν πάτε στο εξωτερικόΌπου και αν πάτε στο εξωτερικό θα είσαστε ευπρόσδεκτοι Γιατί ξέρουν ότιΓιατί ξέρουν ότι θα επιτύχετε καιθα επιτύχετε και θα συνεισφέρετεθα συνεισφέρετε πολλά στα ξένα πανεπιστήμια! ο Κόσμος ανήκει σε σας!ο Κόσμος ανήκει σε σας!