Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θετικές επιστήμες και Ιατρικές σχολές

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θετικές επιστήμες και Ιατρικές σχολές"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θετικές επιστήμες και Ιατρικές σχολές
2ο , 3ο Επιστημονικο πεδιο Θετικές επιστήμες και Ιατρικές σχολές

2 ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 2Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 2Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΧΗΜΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ,ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΕΦΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

3 2Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Το δηλώνουν οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης κυρίως. Τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για το πεδίο αυτό είναι τα Μαθηματικά κατεύθυνσης με συντελεστή βαρύτητας 1,3 και η Φυσική κατεύθυνσης με συντελεστή βαρύτητας 0,7.

4 3Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Το τρίτο επιστημονικό πεδίο περιλαμβάνει τις Επιστήμες Υγείας. Κυρίως το δηλώνουν οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης. Τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για το πεδίο αυτό είναι η Βιολογία κατεύθυνσης με συντελεστή βαρύτητας 1,3 και η Χημεία κατεύθυνσης με συντελεστή βαρύτητας 0,7.

5 Σχολές από το τρίτο επιστημονικό πεδίο μπορούν να δηλώσουν και οι υποψήφιοι της θεωρητικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης. Στην περίπτωση αυτή τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας είναι η Βιολογία γενικής παιδείας με συντελεστή βαρύτητας 0,9 και η Νεοελληνική γλώσσα γενικής παιδείας με συντελεστή βαρύτητας 0,4.

6 Για τους μαθητές των κατευθύνσεων αυτών ο μέγιστος αριθμός μορίων που μπορούν να συγκεντρώσουν είναι μόρια. Στις θετικές επιστήμες περιλαμβάνονται οι φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, η στατιστική και η πληροφορική

7 Φυσικές επιστήμες είναι οι εξής
Φυσική Εφαρμοσμένη φυσική Κοσμολογία Αστρονομία Αστροφυσική Βιοφυσική Γεωφυσική

8 Χημεία Βιοχημεία Γεωχημεία Φυσικοχημεία

9 Επιστήμες γης και περιβάλλοντος
Γεωλογία Ηφαιστειολογία Σεισμολογία Ορυκτολογία Παλαιοντολογία Μετεωρολογία Κλιματολογία Ωκεανογραφία

10 Βιολογία / Επιστήμες ζωής
Βιολογία / Επιστήμες ζωής Βοτανική Ζωολογία Οικολογία Γενετική Βιοτεχνολογία Μοριακή βιολογία Φυσιολογία

11 Φυσική Η Φυσική είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη της ύλης της κίνησής της μέσα στο χώρο και στο χρόνο, μαζί με τις σχετικές ποσότητες, όπως η ενέργεια και η δύναμη Σύμφωνα με έναν ευρύτερο ορισμό, η Φυσική είναι η γενική ανάλυση της φύσης, που συνδέεται με τη προσπάθεια για κατανόηση της συμπεριφοράς του σύμπαντος Ισαάκ Νεύτων

12 Βιολογία Η Βιολογία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιμέρους επιστημονικών πεδίων που συχνά θεωρούνται ως ανεξάρτητες ειδικεύσεις. Στο σύνολό τους εξετάζουν το φαινόμενο της ζωής σε ευρεία κλίμακα. Ως επιστήμες που μελετούν έμβιους οργανσμούς (Life Sciences) η Γεωπονική, η Κτηνιατρική και η Ιατρική είναι εφαρμοσμένες Βιολογικές Επιστήμες. Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών είναι η Γεωπονική, εφαρμοσμένηΒιολογία Ζώων είναι η Κτηνιατρική και εφαρμοσμένη Βιολογία Ανθρώπου η Ιατρική.

13 Χημεία Χημεία είναι η επιστήμη της ατομικής ύλης (από την οποία αποτελούνται τα χημικά στοιχεία), των ιδιοτήτων, της δομής, της σύνθεσης και των μεταβολών αυτής κατά τη διάρκεια επιδράσεων και χημικών αντιδράσεων.

14 Καριέρα Απόφοιτοι από τις σχολές αυτές μπορούν να εργαστούν ως Καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Επίσης μπορούν να εργαστούν χημικοί σε εργαστήρια νοσοκομείων, κλινικών. Και βέβαια στη χημική βιομηχανία (φαρμακοβιομηχανία, καλλυντικών κ,α.).

15 Φοίτηση σε σχολές θετικών επιστημών
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(ΕΚΠΑ)  Σχολή Θετικών Επιστημών ιδρύθηκε το 1904 και περιλαμβάνει τα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και τέλος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλλονίκης(ΑΠΘ)

16 IΑΤΡΙΚΗ

17 Η Ιατρική είναι επιστήμη και τέχνη που ασχολείται με την έρευνα και την εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του ανθρώπου. Θεωρείται μια από τις αρχαιότερες των πρακτικών επιστημών, έχοντας τις πρώτες της εφαρμογές στις απαρχές της ίδιας της ανθρώπινης κοινωνίας. θεωρούνταν αποκλειστικά τέχνη, ορολογία με την οποία εμφανίζεται και στον Όρκο του Ιπποκράτη. Οι ιατροί κατά κανόνα χωρίζονται σε 4 κλάδους: της παθολογίας, της χειρουργικής, της κλινικο-εργαστηριακής ή εργαστηριακής ιατρικής, και της ψυχιατρικής. Η κτηνιατρική είναι κλάδος που ασχολείται με τη θεραπεία των υπολοίπων ζώων.

18 Προϋποθέσεις για την εισαγωγή σε ιατρικές σχολές:
Για την εισαγωγή σε Ιατρικές σχολές πρέπει να ανοίξουμε το 3ο Επιστημονικό Πεδίο ακολουθώντας την θετική κατεύθυνση . Τα μόρια είναι ανεπηρέαστα από την θετική κατεύθυνση. Τα ειδικά μαθήματα είναι η βιολογία και η χημεία με συντελεστή 1,3 και 0,7 αντίστοιχα

19 ΣΧΟΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΑΤPΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΑΤPΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

20 Πληροφορίες Η σχολή είναι έξι (6) χρόνια και ο χρόνος για την λήψη ειδικότητας ποικίλει ανάλογα με το πια ειδικότητα θα επιλέξεις. Στα πανεπιστήμια στα μέσα του τρίτου (3ου) έτους έκτου (6ο) εξαμήνου γίνετε η πρώτη επαφή με το νοσοκομείο . Στα πρώτα 1-2 έτη υπάρχουν εργαστήρια και φροντιστήρια στην βιολογία και γενετική. Επίσης και στην βιοχημεία στην φυσιολογία στην ανατομία και στην στατιστική Κατά το έτος έχεις πρόσβαση στις κλινικές εγκαταστάσεις Δεν υπάρχει ειδικότητα που να διαρκεί κάτω της τετραετίας πλέον. Η μικρότερη είναι 4 έτη (πολλές και διάφορες) και η μεγαλύτερη 7 (νευροχειρουργική)

21 ΚΛΑΔΟΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Παθολογία Χειρουργική
Κλινικοεργαστηριακή και εργαστηριακή ιατρική Ψυχιατρική Οδοντιατρική Νοσηλευτική

22 Ειδικότητες Ιατρικής:
Καρδιολογία Ιατρική εντατικής παρακολούθησης Δερματολογία Ενδοκρινολογία Γαστρεντερολογία Γεροντολογία Αιματολογία Ηπατολογία

23 Μολυσματικές ασθένειες
Νεφρολογία Νευρολογία Ογκολογία Παιδιατρική Πνευμονολογία Ρευματολογία Ιατρική ύπνου


Κατέβασμα ppt "Θετικές επιστήμες και Ιατρικές σχολές"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google