Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Advertisements

Αφαλάτωση νερού στη Μεσόγειο
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ Όλοι μαζί για το νερό!.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
Tι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΡΚΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΕΣΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Η Ασία ακόμη «διψάει» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιαννησ Φ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΤΟ ΝΕΡΟ Κύκλος του νερού και Λειψυδρία.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ
Αραμπατζή Ευθυμία Βογιατζόγλου Δήμητρα
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Ανομβρία είναι η έλλειψη βροχής.
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Γ1.4 Γ1.4 Οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη Πόλη ονομάζεται μια περιοχή στην οποία παρατηρείται πιο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων απότι στις υπόλοιπες περιοχές.
Τα τελευταία χρόνια η ρύπανση του περιβάλλοντος έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η αιτία είναι οι μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
Τα αμφίβια Χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:
Πολλά ζώα σιγά-σιγά εξαφανίζονται!
1 ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το νερό καλύπτει τα 4/5 του πλανήτη Βασικός-αναντικατάστατος παράγοντας της ζωής κάθε μορφής και κάθε επιπέδου Βασικός-αναντικατάστατος.
ΒΙΟΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑ MINIMATA (ΙΑΠΩΝΙΑ)
Το βακτήριο Vibrio cholerae που προκαλεί την χολέρα
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος
 Η καθαριότητα και η λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες συνιστώσες της ποιότητας ζωής των δημοτών και καθιστά.
THE OUTBREAK. CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Η Εκκλησία και το οικολογικό πρόβλημα  Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την εποχή μας είναι το οικολογικό το οποίο είναι ζήτημα.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
Ε.Κ.Μπάση 4 ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Τετράδιο Εργασιών: Β 3.1 Το νερό στη φύση.
Θετικές & αρνητικές επιδράσεις Το ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι η πρώτη ποιοτικά διαφορετική μορφή παιχνιδιού μετά από εκατοντάδες χρόνια, ενώ αρχίζουν.
ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΕ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΦΛΩΡΟΥ
ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ…
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ.Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ.
Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ. ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος σε τον Ήλιο πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος. Είναι το πιο λαμπρό αντικείμενο στον νυκτερινό.
Κλιματική αλλαγή.
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
Αν αφήνετε το νερό να τρέχει σαν να μην «τρέχει» τίποτα… σύντομα δεν θα τρέχει τίποτα!
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥΜΑΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ. ΕΤΟΣ
Έλλειψη νερού στην Αφρική - Μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα από πολυεθνικές
Υγεία από το νερό Οι ειδικοί προειδοποιούν πως οι υπερβολές κάνουν κακό στην υγεία σου και τα ευεργετικά οφέλη του νερού θα σου γυρίσουν μπούμερανκ αν.
ΑΦΡΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ:30,221,532 km2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΧΩΡΕΣ:55
Εργασία Γ΄ τριμήνου Γεωγραφίας
Τα αφρικανικά θρησκεύματα
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
O πληθυσμός της Ευρώπης
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική Παρουσίαση Με θέμα την έλλειψη νερού στην Αφρική

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γη σήμερα είναι η έλλειψη νερού. Εκτιμάται ότι θα επηρεάσει το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού εως το 2025. Και οι 7 ήπειροι επειρεάζονται από αυτό το φαινόμενο λοιπόν. Αυτό βέβαια το έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στο περιβάλλον και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η φύση κάποτε θα το ανταποδώσει και μάλιστα πιστεύουν ότι η «εκδίκηση» έχει ήδη αρχίσει...

ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ Η έλλειψη νερού στην Αφρική είναι πολύ μεγάλη.Υπολογίζεται ότι τα 3/4 πλέον στην περιοχή, Νότια της Σαχάρας παρουσιάζουν έλλειψη νερού. Ανάμεσα στις πιο επείγουσες ανάγκες της Αφρικής είναι οι εγκαταστάσεις για την αποθήκευση νερού, για τα ζώα και τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των μηνών της ξηρής εποχής.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΞΗΡΑΣΙΕΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ... ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ Τώρα πια έχουν δημιουργηθεί προβλήματα νερού στις περισσότερες χώρες της Αφρικής. Μερικές από αυτές που σίγουρα τα αντιμετωπίζουν είναι: Κένυα Αιθιοπία Σουδάν Ουγκάντα Τζιμπουτί Τανζανία Μαλάουι Η Σομαλία αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 10 χρόνων! ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ Η Αιθιοπία είναι χώρα η οποία αντιμετωπίζει και αυτή τα προβλήματα. Πολλές φορές αυτή η έλλειψη «τρελένει» τους κατοίκους της περιοχής, αφού συχνά δημιουργούνται συγκρούσεις ανάμεσα τους, για μια σταγόνα νερό. Τώρα πια 1 στους 4 κατοίκους της, δεν έχει πρόσβαση σε νερό. Για την εύρεση νερού, στέλνονται παιδιά τα οποία περπατούν για ώρες μεγάλες αποστάσεις.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΣθΕΝΕΙΩΝ όπως σοβαρές βλάβες οργάνων (π.χ.τυμπανισμός), που Η έλειψη νερού προκαλεί αφυδάτωση ή άλλες ασθένειες, όπως σοβαρές βλάβες οργάνων (π.χ.τυμπανισμός), που ευθύνονται για την πρόκληση ακόμα και θανάτου. Συνολικά, πάνω από 3.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν το χρόνο σε όλο τον κόσμο, από την έλλειψη ή την κακή ποιότητα του πόσιμου νερού. Σε πολλές ιστορικές περιόδους, οι άνθρωποι ήρθαν αντιμέτωποι με αρρώστιες - λοιμούς που εκδηλώθηκαν με τη μορφή επιδημιών ή πανδημιών.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ Μεγάλη προσπάθεια καταβάλουν πολλές οργανώσεις για την καταπολέμηση έλλειψης νερού, όμως με μεγάλη δυσκολία. Μία από αυτές είναι και η act!onaid, η οποία αγωνίζεται για να χαρίσει τη ζωή σε εκατομμύρια παιδιά και ενήλικες αποκτώντας νερό, τροφή, ασφάλεια, εκπαίδευση και υγεία. Δοκιμάστηκαν να σταλθούν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού. Να γίνει εγκατάσταση αντλίων παροχής πόσιμου νερού. Να κατασκευαστούν πηγάδια ώστε να συγκρατούν τα νερά της βροχής. Να γίνει αξιοποίηση των νερών των ποταμών. Να γίνει αφαλάτωση των νερών των θαλασσών.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται μέσα καινούριας τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει κι ότι θα χρειαστεί και μια μεγάλη χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση του έργου. Αυτό είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις, οι οποίες καταβάλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση της έλλειψης νερού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Αυτό το έργο θα συνεχιστεί και θα συνεχίζεται, για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς πείνα, χωρίς μόλυνση του περιβάλλοντος και πάνω από όλα, χωρίς έλλειψη νερού! Και όλα αυτά, για να παραδώσουμε στα παιδιά μας, τη νέα γενιά, έναν πλανήτη καθαρό και κυρίως ασφαλές!!!