© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Advertisements

1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Παναγιώτης Θ. Καπόπουλος
Solvency II To μέλλον στην ασφαλιστική πραγματικότητα
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Τραπεζική Ι Κ.1 Ο ρόλος και η λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
Θεωρία Κεφαλαιακής Διάρθρωσης: Το Υπόδειγμα Κόστους-Οφέλους
Σχέση Απόδοσης- Κινδύνου στα Πλαίσια της Θεωρίας Χαρτοφυλακίου
Κόστος Κεφαλαίου και Αξιολόγηση Επενδύσεων σε Καθεστώς Κινδύνου
Copyright © 2006 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved 7- 1 McGraw-Hill/Irwin ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ  Η Ιστορία της Κεφαλαιαγοράς  Μετρώντας.
Οι Εταιρικές Απαιτήσεις και Επενδύσεις ως Δικαιώματα
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Διάγραμμα 2.2: Η επίδραση των Logistics και της εξυπηρέτησης πελατών στο μάρκετινγκ Πηγή: Martin Christopher «Δικαιόχρηση» καταναλωτή «Δικαιόχρηση» πελάτη.
Κεφάλαιο 12 Χρηματοοικονομική Επιχειρήσεων
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2010 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ & ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ κ.κ. ΔΗΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΜΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛΟΥΔΗ Οικονομικό.
Κεφάλαιο 3: Ειδικές περιπτώσεις στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τον υπολογισμό της Καθαράς Παρούσας Αξίας.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Κεφάλαιο 7 Οι Αγορές Διαχείρισης Κινδύνου. Διαχείριση κινδύνου Αν και πολλές δημιουργείται η εντύπωση πως η διαχείριση κινδύνου αφορά μια δραστηριότητα.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Διάγραμμα 10.1: Η εφοδιαστική αλυσίδα του μέλλοντος Εικονικά δίκτυα Βασισμένο στην πληροφορία Προσανατολισμένο στην αξία για τον πελάτη Αυριανό μοντέλο.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Πωλήσεις Αγορά Καθυστερημένα εισερχόμενα Απαξιωμένο απόθεμα Χρόνος
Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – AΣΟΕΕ Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Μικροοικονομική Ανάλυση στην Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων (Φθινοπωρινή-Χειμερινή.
Ειδικά θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης : Επιχειρηματικότητα Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
Αναλογική Μεταβολή της αξίας του χρήματος ως προς τον Χρόνο Βραχυπρόθεσμος ορίζοντας.
Χρηματοοικονομικά παράγωγα Αντιστάθμιση και έλεγχος της αβεβαιότητας.
Μικροοικονομική Ι Ενότητα # 3: Θεωρία επιλογών καταναλωτή Διδάσκων: Πάνος Τσακλόγλου Τμήμα: Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Επιχειρηματικό Σχέδιο Ελαστικότητα Ζήτησης Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Εισαγωγή στη διαχείριση χαρτοφυλακίου Ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ορίζουμε Μ ια περιουσία που αποτελείται από μία ή περισσότερες κατηγορίες επενδυτικών.
Μικροοικονομική Ι Ενότητα # 9: Κίνδυνος και πληροφορία Διδάσκων: Πάνος Τσακλόγλου Τμήμα: Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.
Η διακύμανση ενός χαρτοφυλακίου ισούται με: Var(Χαρτοφυλάκιο) = Χ 2 Α σ 2 Α + 2 Χ Α Χ Β σ ΑΒ + Χ 2 Β σ 2 Β Var(Χαρτοφυλάκιο) =0,36 * 0, * [0,6.
1 Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ. 2 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: Μπορεί να βοηθήσει στα μεγάλα χρηματοδοτικά  Μπορεί να βοηθήσει στα μεγάλα χρηματοδοτικά προβλήματα.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Ε.Ε.ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ.
Εισαγωγή στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς
Κρατικος παρεμβατιςμος και κατα pareto αριςτοποιηςη
Μικροοικονομία Διάλεξη 2.
Διαδικασία Διαχείρισης Επενδύσεων (Investment Management Process)
Τουριστική Διαφήμιση & Δημόσιες Σχέσεις
Δίκαιο εμπράγματης ασφάλειας: Εισαγωγή και γενικές αρχές
Ενοτητα 2. διακριση των διεθνων επιχειρηματικων δραστηριοτητων
ΕΠΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ
Τουριστική Διαφήμιση & Δημόσιες Σχέσεις
Συνέντευξη Τύπου 7 Απριλίου 2017.
Η έννοια της επιχείρησης
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
Οι αποφάσεις διανομής των κερδών
Συναλλαγματικός κίνδυνος
Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Βραχυχρόνια Χρηματοδότηση Πολυεθνικών Επιχειρήσεων
Κόστος Κεφαλαίου Πολυεθνικών Επιχειρήσεων
Αναλυση χρηματοοικονομικων καταστασεων
Οριζόντιες αντι-ανταγωνιστικές συμπράξεις (εναρμονισμένη πρακτική)
Στρατηγική κατανομή περιουσίας δημόσιων Ταμείων: Το σύγχρονο πρότυπο
Δένδρα αποφάσεων (Decision trees)
“ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ - ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.”
Μεταγράφημα παρουσίασης:

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Κίνδυνος και Πληροφορία 13

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Ατομικές συμπεριφορές έναντι του κινδύνου  Κάποιος που είναι ουδέτερος έναντι του κινδύνου - ενδιαφέρεται μόνο για το αν οι πιθανότητες οδηγούν κατά μέσο όρο σε κέρδος.  Κάποιος που αποφεύγει τον κίνδυνο - θα αρνηθεί να συμμετάσχει σε ένα δίκαιο παιχνίδι  Κάποιος που είναι ριψοκίνδυνος - θα στοιχηματίσει ακόμη και αν ένας αυστηρός μαθηματικός υπολογισμός αποδεικνύει ότι οι πιθανότητες δεν είναι ευνοϊκές.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Κίνδυνος και ασφάλεια  Η συνένωση κινδύνων - λειτουργεί μέσω της συνάθροισης ανεξάρτητων κινδύνων με σκοπό να καταστήσει το σύνολο περισσότερο βέβαιο.  Η διασπορά του κινδύνου - λειτουργεί μέσω της μείωσης των ποσών.  Συνενώνοντας και διασπείροντας τους κινδύνους, η ασφάλιση επιτρέπει στα άτομα να αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους με σχετικά χαμηλά ασφάλιστρα.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Ηθικός κίνδυνος και δυσμενής επιλογή  Ηθικός κίνδυνος - είναι η χρήση εσωτερικής πληροφόρησης με σκοπό να εκμεταλλευτεί κάποιος τον αντισυμβαλλόμενο σε ένα συμβόλαιο. - π.χ. όταν κάποιος δεν φροντίζει αρκετά την περιουσία του επειδή γνωρίζει ότι είναι ασφαλισμένη.  Δυσμενής επιλογή - λαμβάνει χώρα όταν τα άτομα χρησιμοποιούν την εσωτερική τους πληροφόρηση για να αποδεχτούν ή να απορρίψουν ένα συμβόλαιο, με αποτέλεσμα εκείνοι που το αποδέχονται να μην αποτελούν ένα μέσο δείγμα του πληθυσμού. - π.χ. η περίπτωση των καπνιστών που κάνουν ασφάλεια ζωής.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Επιλογή χαρτοφυλακίου  Ο καταναλωτής που αποφεύγει τον κίνδυνο προτιμάει την υψηλότερη μέση απόδοση σε ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων, - αλλά δεν του αρέσει ο υψηλότερος κίνδυνος.  Η διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου - είναι η στρατηγική περιορισμού του κινδύνου με τη συνένωση των κινδύνων διαφόρων περιουσιακών στοιχείων, των οποίων οι ατομικές αποδόσεις συμπεριφέρονται διαφορετικά η μία από την άλλη.  Ο συντελεστής beta - είναι ένα μέτρο του βαθμού στον οποίο η απόδοση μιας συγκεκριμένης μετοχής κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την απόδοση όλου του χρηματιστηρίου.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Αποτελεσματικές αγορές περιουσιακών στοιχείων  Η θεωρία των αποτελεσματικών αγορών - λέει ότι το χρηματιστήριο είναι ένας ευαίσθητος επεξεργαστής πληροφοριών, - που αντιδρά άμεσα στις νέες πληροφορίες για να προσαρμόσει σωστά τις τιμές των μετοχών.  Μια αποτελεσματική αγορά περιουσιακών στοιχείων ήδη ενσωματώνει τις υπάρχουσες πληροφορίες στις τιμές των αγαθών με ορθό τρόπο.

© 2007 Εκδόσεις Κριτική Περισσότερα για τον κίνδυνο  Μια ημερήσια αγορά - λειτουργεί με συμβόλαια άμεσης παράδοσης και πληρωμής.  Μια προθεσμιακή αγορά - λειτουργεί με συμβόλαια που συνάπτονται σήμερα και ρυθμίζουν την παράδοση αγαθών σε μια συγκεκριμένη μελλοντική ημερομηνία σε τιμή που συμφωνείται σήμερα.  Η αντιστάθμιση - είναι η χρήση των προθεσμιακών αγορών για τη μετατόπιση του κινδύνου σε κάποιο άλλο άτομο.  Ο κερδοσκόπος - διατηρεί προσωρινά στην κατοχή του ένα περιουσιακό στοιχείο με την ελπίδα ότι θα αποκομίσει ένα κέρδος κεφαλαίου.