FOOD INDUSTRY RESEARCH AND DEVELOPMENT RESEARCH AND DEVELOPMENT ( RND ) A BASIC INTRODUCTION focusing to the trend “Functional Foods – Ingredients “ a technological point of view in combination with potential “Health benefits” Issued by : Basile Tsoukalas ( Food Chemist –PhD ) assisted by : Konstantin Tsoukalas ( Economist – MBA )
Bone Health Οργανοληπτική βελτίωση Πεπτικό Σύστημα Διαχείριση Βάρους Τεχνολογική & Επιστημονική στρατηγική ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ -ΤΡΟΦΙΜΟ Picture-Source : SENSUS exponent πιο υγιεινή διατροφή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ
Ο καταναλωτής Παράγοντες που ενισχύουν την τάση για … Έρευνα και Ανάπτυξη Λειτουργικών Τροφίμων - Συστατικών από πλευράς καταναλωτή : Ενδιαφέρον για τρόφιμα που παρέχουν δυνατότητα πρόληψης ασθενειών / ενίσχυσης λειτουργιών του οργανισμού Η γνώση της σχέσης μεταξύ Διατροφής και Υγείας Αυξημένη αποδοχή φυσικών προϊόντων Αυξημένη προσδοκία για « Αυτοίαση » Ανασταλτικοί παράγοντες για τις επιχειρήσεις να στραφούν σε RND λειτουργικών συστατικών / τροφίμων Μεγάλο κόστος ανάπτυξης Μακροχρόνια έρευνα Αδυναμίες κανονιστικής φύσης ( νομοθεσία ) Έλλειψη εμπειρίας προσέγγισης της αγοράς Μεγάλο κόστος εφαρμογής των ενδεδειγμένων εργαλείων marketing
ΣυστατικόΔυνητικά σύνδεση με …. θετική συμβολή στον οργανισμό Χολίνη Ενίσχυση της μνήμης Νιασίνη Πρόληψη εμφράγματος Ιχθυέλαια Μείωση τριγλυκεριδίων Ίνες Συμβολή στην καλή λειτουργία του εντέρου Ασβέστιο Προστασία από οστεοπόρωση Βιταμίνη Α Συνδέονται δυνητικά με πρόληψη της υπέρτασης Αντιοξειδωτικά – προβιοτικά Πολύ επίκαιρα –σημαντικά ( all purpose )