 Team : Dong Hwa Kim, Su-Jin Heo, Jung- Woog Shin, and Chi Woong Mun.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Think Safety Σχεδιασμός της λειτουργικής αποκατάστασης αρθρώσεων
Δρ Παναγιώτης Β. Τσακλής Αναπληρωτής Καθηγητής Εμβιομηχανικής &
Εμμανουέλας Μυστηρίδου
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Ακαδ. ‘Ετος Α Ρ Χ Ι Τ Ε Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Σ Σ Χ Ε Δ Ι Α Σ Μ Ο Σ 9: Α Σ Τ Ι Κ Ο Σ Σ.
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Φυσικές διεργασίες παραγωγής λεπτών υμενίων και στρωματικών υλικών
ΜΑθημα ΕΤΥ 494: «Ειςαγωγη ςτην ΒιοϊατρικΗ ΜηχανικΗ»
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΑΡΜΟΝΙΑ.
ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΤΔΕ ΡΟΔΟΣ 2010
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
Μ. Κουή, Καθηγήτρια ΕΜΠ Συνεργάτες: Δρ. Β. Δρίτσα, ΙΔΑΧ
Τίτλος. Εισαγωγικός τομέας και προκαταρτική φάση Μικρή Περιγραφή: Λεξιλόγιο: Κοινό που απευθύνεται: Ηλικία: Περιβάλλον: Χρονική διάρκεια: Πριν την επίσκεψη.
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών
Παναγιώτης Νταβαρίνος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ
Δ Η Μ Η Τ Ρ Η Σ Ε Υ Σ Τ Α Θ Ι Α Δ Η Σ Τ Α Ξ Η : ΑΤ’1
Εισήγηση του Δημήτρη Ι. Κάργα, Η-Μ www. kargas-dimitris.gr
Από το κύτταρο στον οργανισμό
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Σενάριο.
Βλαστοκύτταρα Φουρκαλίδης Μιχάλης α’ γυμνασίου 2ο συνέδριο μικρών βιολόγων Απρίλιος Ελληνογερμανική Αγωγή.
Σεμινάριο Ανάλυσης Έργων Καθαρής Ενέργειας Περίληψη Εισαγωγικής Λειτουργικής Μονάδας © Υπουργός Φυσικών Πόρων Καναδά 2001 – Αναφορά Φωτογραφίας :
Georgakopoulou Anna. Εμείς«Ανήκειν;»και βέβαια«Ανήκειν»
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Σχεδιασμός Λογισμικού u Ανάπτυξη λύσης που ικανοποιεί τις απαιτήσεις λογισμικού.
Το κύτταρο Αποτελεί την βασική δομική και λειτουργική μονάδα των οργανισμών. Διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι μορφές.
ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ.
3D bioprinting of tissues and organs ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ4.
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Homeostasis
Ανάπτυξη μεθοδολογίας για το συστηματικό θεμελιώδη μηχανοτρονικό σχεδιασμό. Εφαρμογή στην ανάπτυξη ευφυούς συστήματος για το σχεδιασμό ρομποτικών αρπαγών.
Κεφάλαιο 1ο Από το κύτταρο στον οργανισμό Να δούμε τι θυμόμαστε…
3. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
Άτομα με προβλήματα όρασης στον παγκόσμιο ιστό Διάφορες πτυχές του προβλήματος και μέχρι τώρα έρευνα.
1  Η μελέτη της μεθόδου παραγωγής διευκολύνεται σημαντικά με τη χρήση διαγραμμάτων στα οποία φαίνονται τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας 
Διδακτική Πληροφορικής
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
ΡΟΗ Ι: ΒΪΟΙΑΤΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Τα υπέρ και τα κατά Stomikrocosmotistaxismas.blogspot.gr.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
Τεχνολογία Ξύλου 1 Ενότητα 13: Ποιότητα και Πιστοποίηση Ξυλείας Διδάσκων: Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας.
Αποστολίδου Ευτέρπη Δεκέμβριος 2011 Φυσιολογία. ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΟΡΙΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Τρίχες Όνυχες Σμηγματογόνοι ΧΟΡΙΟ Κωνικές προσεκβολές θηλές.
Πυρίτιο: ο ρόλος του στην υγεία μας και οι συνέπειες της έλλειψής του στον οργανισμό μας Χαρά Μωυσιάδη Γ΄2.
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ - ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κουή Μαρία , Καθηγήτρια ΕΜΠ Συνεργάτες: Δρ. Β. Δρίτσα, ΕΔΙΠ
Μετατροπή των αμυλοκκόκων σε γλυκόζη 1/6
ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
1. Από το κύτταρο στον οργανισμό
Λογότυπο Πανεπιστημιακού Ιδρύματος Προέλευσης
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ Γκόγκα Έλενα Μασούρα Στεφανία
«ΑΝΑΠΤΥΞΗ PDLF ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ»
Η επέμβαση της τύχης στη δημιουργία γαμετών
Κεντρικό νευρικό σύστημα Μεταβολές περιβάλλοντος
Αρχές προπονητικής εφαρμογής Μύηση – Προπόνηση - Αγώνας
Microsoft Word.
Κεφάλαιο 1ο Από το κύτταρο στον οργανισμό Να δούμε τι θυμόμαστε…
για να σχηματίσω τη λέξη
Κεφάλαιο 1ο Από το κύτταρο στον οργανισμό
Σκεφτείτε και απαντήστε…
Αλέξανδρος Σαχινίδης, ΜΒΑ, Ph.D. ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
Μεταγράφημα παρουσίασης:

 Team : Dong Hwa Kim, Su-Jin Heo, Jung- Woog Shin, and Chi Woong Mun

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΣΤΩΝ  ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 Μελέτη συμπεριφοράς συζευγμένου θερμοευαίσθητου συμπολυμερούς (Pluronic) με ζελατίνη για την χρήση τους στην μηχανική ιστών χόνδρου.  Παρατήρηση διαφορών μεταξύ των υλικών με χρήση χαρακτηρισμών, όπως 1 Η - ΝΜ R,FTIR κ. α.  Παρατήρηση συμπεριφοράς των κυττάρων που θα χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη χονδρικού ιστού με το συζευγμένο συμπολυμερές.

Μέθοδος που συνδυάζει ποικιλία βιολογικών & μηχανικών αρχών για την δημιουργία λειτουργικών ιστών και οργάνων, οι οποίες αποκαθιστούν, υποστηρίζουν ή βελτιώνουν την λειτουργία του μη – λειτουργικού ιστού.  Η τεχνολογία της απευθύνεται στην δημιουργία ποικίλων ειδών ιστών, όπως του δέρματος, του χόνδρου, του οστού, του ήπατος, των νεύρων κ των αγγείων.  Η επιτυχία της αναδημιουργίας του ιστού, αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό : › στην ικανότητα του ικριώματος για δομική μορφοποίηση › στην βιοδραστικότητα του με τα εμφυτευμένα κύτταρα. › στην ύπαρξη βιολογικού δομημένου 3-D ιστού ως πρότυπο για τον σχεδιασμό της δομής του ικριώματος.

 ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ( Σ Τ Α Δ Ι Α Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ ) › Δημιουργία ικριώματος από κατάλληλο δομικό υλικό. › ΤΟ ΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ :  ΔΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ( π. χ θερμο - ευαίσθητο )  ΒΙΟΫΛΙΚΟ  ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΟ  ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΟ & ΒΙΟΑΠΩΔΟΜΗΣΙΜΟ

3D ΣΥΝΕΣΤΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΡΟΥΣ ΙΚΡΙΩΜΑΤΟΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ SEM, του PLA ικριώματος που εκπονήθηκε από την τεχνική διαχωρισμού φάσης σε 2 διαφορετικές θερμοκρασίες (T) του δ / τη εκχύλισης, (a) T 1 = -18˚C (b) -18˚C <T 2 <25˚C. Τα ένθετα δείχνουν υψηλή μεγέθυνση μικρογραφίας SEM ενός PLA ικριώματος που εκπονήθηκε από τεχνική φάσης διαχωρισμού σε 2 διαφορετικές θερμοκρασίες (T) του δ / τη εκχύλισης. α b

 ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ( Σ Τ Α Δ Ι Α Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Η Σ ) › Απομόνωση ιστών από τον ασθενή. › Επέκταση των κυττάρων σε κυτταροκαλλιέργειες (in vitro μελέτη ). › Εμφύτευση των κυττάρων μέσα στο ικρίωμα. › Εμφύτευση κατασκευής ικριώματος – κυττάρων στον ασθενή ( κλινικό μέρος ) ως υποκατάστατο ιστού. › Διάλυση ικριώματος, και σύνδεση του νέου ολοκληρωμένου ιστού με αυτούς που τον περιβάλλουν.

Σύζευξη ζελατίνης & μονοκαρβοξυλικού συμπολυμερούς Pluronic (ΜΡ) δίνοντας το προϊόν GP. Χαρακτηρισμός GP μέσω τεχνικών H-NMR & FTIR & Σύγκριση με τα αντιδρώντα υλικά. Επιλογή & προετοιμασία κυττάρων. Καλλιέργεια κυττάρων με το πολυμερές σε θερμοκοιτίδα για 5 ημέρες. Αξιολόγηση βιωσιμότητας των κυττάρων με την μέθοδο MTT. Το GP διαθέτει χρήσιμο 3-D περιβάλλον για χονδροκυτταρική κυτταροκαλλιέργεια.

A. ΘΕΛΩ ΤΟ ΣΥΜΠΟΛΥΜΕΡΕΣ PLURONIC ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤΑ ΑΚΡΑ : › ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΝΥΔΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΡΒΟΞΥΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΟΥ. B. ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΚΑΡΒΟΞΥΛΙΚΟΥ PLURONIC ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΛΥΤΗ EDC ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ crosslinked Pluronic-Gelatin.

 ΧΡΗΣΗ ΑΝΥΔΡΙΤΗ

 Θερμοευαίσθητο & αμφύφιλο συμπολυμερές, συνθετικό hydrogel βιοσυμβατό & μη τοξικό μόριο.  Λόγω της αμφύφιλης φύσης του μπορεί να σχηματίιζει μικύλια.  Οικονομικό, & εμπορικά διαθέσιμο. a : πολυ - όξυ - αιθυλένιο (PEO) - υδρόφυλο Το συμπολυμερές παράγεται b : πολυ - όξυ - προπυλένιο (PPO)- υδρόφοβο από συμπύκνωση του οξειδίου αιθυλενίου & του προπυλενίου. TO ~ 70% ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΞΕΙΔΙΟ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΦΙΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Pluronic

 Το Pluronic F-127 είναι πιο διαλυτό σε κρύο Η 2 Ο από ότι σε ζεστό Η 2 Ο και αυτό είναι αποτέλεσμα της αυξημένης διάλυσης και συναρμογής υδρογόνων σε χαμηλές θερμοκρασίες.  Το υδατικό δ / μα του Pluronic F-127 σε 20% ή 30% έχει ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της αντίστροφης θερμικής συσσωμάτωσης.  Είναι υγρό σε θερμοκρασίες ψύξης (~ 4-5 ˚C) Είναι gel σε θερμοκρασίες δωματίου (~ 27 ˚C)

 Δικαρβολικό οξύ με 4 C.  Λαμβάνεται με αφυδάτωση 2 μορίων COOH ( απομάκρυνση 1 H2O) σε υψηλή θερμοκρασία. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΥΔΡΙΤΗ.

ΜΟΝΟΚΑΡΒΟΞΥΛΙΚΟ PLURONIC F-127 (MP)  Καταλύτες που χρησιμοποιήθηκαν είναι : › DMAP, TEA  Ο διαλύτης που χρησιμοποιήθηκε ήταν η dioxane.  Το Pluronic με την απόκτηση (-COOH) στα άκρα του γίνεται πιο δραστικό.

 ΧΡΗΣΗ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ  ΧΡΗΣΗ EDC

 Πρωτεΐνη από μερική υδρόλυση κολλαγόνου, καθώς αποτελεί κύριο συστατικό και της εξωκυττάριας μήτρας.  Παρασκευάζεται από βράσιμο συνδετικών ιστών, οστών ζώων κτλ.  Παρουσιάζει χημική σύνθεση παρόμοια με εκείνη του κολλαγόνου της μητρικής της.  Προτείναμε προσθήκη ζελατίνης στο Pluronic ως ένα βοηθητικό συγκολλητικό υλικό που κάνει το σύνθετο ικρίωμα πιο κυτταρο - δραστικό.  Βελτίωση υδροφιλικότητας του ικριώματος.

Είναι διαλυτή σε πολλούς δ / τες. Μαζί με το νερό σχηματίζει ένα ημιστερεό κολλοειδές gel. Το ιξώδες των μειγμάτων ζελατίνης / νερού αυξάνεται με την συγκέντρωση & όταν διατηρούνται δροσερά (~4 ο C)

EDC: ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ CROSS-LINK ΔΕΣΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ (-COOH) ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΙΚΟΥ PLURONIC & ΣΤΗΝ ΑΜΙΝΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΣΜΟΥ ΑΜΙΔΙΟΥ.

O ║ R-C-OH + H 2 N –R’ O EDC ║ R-C- N –R’ + H 2 O H

 Στο μονοκαρβοξυλικό Pluronic F-127 εγχύουμε την ζελατίνη σε μείγμα EDC/NHS ( το οποίο λειτουργεί ως αντιδραστήριο σύζευξης ) σε Θ. Δ για 24 ώρες, παίρνοντας το προϊόν GP.  Η ζελατίνη πριν είχε λιώσει σε ένα προθερμασμένο (30 oC) δ / μα MES.  Το τελικό προιόν διαλύεται ξανά σε απιονισμένο νερό χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη για 3 ημέρες όπου και τελικά έγινε λυοφιλικό.

ΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΜΕ ΖΕΛΑΤΙΝΗ ΟΙ ΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΙ ΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΦΘΟΡΙΖ. ΟΥΣΙΑ (DAPI) ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΜΕ ΤΟ DN Α ΦΘΟΡΙΖ. ΟΥΣΙΑ (DAPI) ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΜΕ ΤΟ DN Α

Η διαδικασία χαρακτηρισμού του προϊόντος έγινε για την επιβεβαιωμένη αλλαγή της χημικής δομής των τροποιημένων ζελατίνων.  Χρησιμοποιήθηκαν οι μέθοδοι χαρακτηρισμού : i. 1 H-NMR ii. FTIR iii. Το τεστ διαλυτότητας. iv. M ετάβαση φάσης και βάση αλλαγής συγκέντρωσης - θερμοκρασίας.

1 H-NMR A. GELATIN A. GELATIN - ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ : i. Το 1 Η του ανωμερή άνθρακα στα 4.8 ppm ! ii. Τα 1 Η των αλκυλικών πρωτονίων της ζελατίνας στα 1.9 – 4.0 ppm iii. Το 1 Η του άνθρακα που φέρει τις – ΝΗ 2 ομάδες στα 1.3 ppm 4.8 ppm 1 H

1 H-NMR PLURONIC Β. PLURONIC i. Εμφανίζονται δύο κορυφές 1 H των CH2-CH2 στα ppm ii. Μια ισχυρή αιχμή του 1 H της μεθυλο ομάδας στα 1.11 ppm ! ppm 1 H 1.11 ppm 1 H

1 H-NMR C. GELATIN-PLURONIC (GP) i. Την ισχυρή κορυφή του 1 H της ζελατίνας του ανωμερή άνθρακα στα 4.8 ppm ! ii. Την ισχυρή κορυφή του 1 H του Pluronic λόγω μεθυλομάδας στα 1.3ppm ! iii. Τις δύο κορυφές των 1 H των CH2-CH2 στα ppm. 4.8ppm ppm 1.3 ppm ( C ) GP

1 H-NMR - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ A. GELATIN - ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ : i. Το Η του ανωμερή άνθρακα στα 4.8 ppm ii. Τα αλκυλικά πρωτόνια της ζελατίνα στα 1.9 – 4.0 ppm iii. Οι άνθρακες που φέρουν την -COOH ομάδα στα 1.3 ppm B. PLURONIC i. Εμφανίζονται δύο κορυφές CH2-CH2 στα ppm ii. Μια ισχυρή αιχμή της μεθυλο ομάδας στα 1.11 ppm C. GELATIN-PLURONIC (GP) i. Το πρωτόνιο της ζελατίνας του ανωμερή άνθρακα στα 4.8 ppm ii. Την ισχυρή κορυφή του Pluronic λόγω μεθυλομάδας στα 1.3ppm iii. Τις δύο κορυφές CH2-CH2 στα ppm.

FTIR (C=O) 1700cm cm -1 GP GELATIN PLUR MP

 ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΛΥΤΟΤΗΤΑΣ. Η ζελατίνη, το Pluronic και το GP αξιολογήθηκαν χρησιμοποιώντας τα σε διάφορους διαλύτες συμπεριλαμβανομένου και το H2 Ο.

 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ GP & PLURONIC (aqueous sol) Αλλάζοντας την συγκέντρωση άλλαζε και η θερμοκρασία ώστε να σχηματιστεί το gel. Αλλάζοντας την συγκέντρωση άλλαζε και η θερμοκρασία ώστε να σχηματιστεί το gel.

 ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. ( ΩΡΙΜΑ ΧΟΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΑ ) ( ΩΡΙΜΑ ΧΟΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΑ )  ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & 3-D ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. 3-D ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΩΝ.  ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ : ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΑ Δ / ΤΑ (PLURONIC & GELATIN- PLURONIC)

ΧΟΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ 3D ΙΚΡΙΩΜΑ.

 Αξιολόγηση σύνδεσης και η βιωσιμότητας των χονδροκυττάρων που καλλιεργήθηκαν πάνω και στο Pluronic και στο GP.  ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ( ΜΤΤ )

Η οπτική πυκνότητα του GP ήταν σημαντικά υψηλότερη (p<0.05) από εκείνη του Pluronic σε 1,3,5 ημέρες ενδεικτικά.

ΤΟ ΥΔΑΤΙΚΟ Δ / ΜΑ ΤΟΥ GELATIN-PLURONIC ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΙΑ ΘΕΡΜΟ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ. ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΒΙΟΫΛΙΚΕΣ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛ / ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΕΔΕΙΞΑΝ : I. ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ II. ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΟΛΛ / ΣΙΑΣΜΟ III. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ HYDROGEL GP. ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ : TO HYDROGEL GP ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 3-D ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

 ‘Tuning hierarchical architecture of 3D polymeric scaffolds for cardiac tissue engineering’ {E. Traversaa*, B. Mecheria, C. Mandolia, S. Solimana, A.Rinaldia, S. Licocciaa,G. Forteb, F. Pagliarib, S. Pagliarib, F. Carotenutob, M. Minierib and P. Di Nardob, aDepartment of Chemical Science and Technology, University of Rome ‘‘Tor Vergata’’, Rome, bDepartment of Internal Medicine, University of Rome ‘‘Tor Vergata’’, Rome(Received 1 August 2007; final version received 29 September 2007)}  77u3075/ 77u3075/  htm htm  wikipedia.org

Μέσω H-NMR επιβεβαιώνονται οι αλλαγές της χημικής δομής του συμπολυμερούς ζελατίνη - Pluronic (G Ρ ).  Βασίζεται σε διεργασίες μαγνητικών πυρήνων οι οποίοι βρίσκονται σε ισχυρό μαγνητικό πεδίο.  Προσανατολισμός πυρήνων  Η θέση των κορυφών δείχνει το χημικό περιβάλλον πρωτονίων  Το εμβαδόν κορυφών είναι ανάλογο με τον αριθμό πρωτονίων.

Μέσω της μεθόδου FTIR παρατηρούνται δονήσεις που προκαλλούν αλλαγή στην πολικότητα του μορίου GP.  Προσδιορισμός ύπαρξης συγκεκριμένων ειδών δεσμού ( χαρακτηριστικές ομάδες ) στο μόριο.  Η θέση δείχνει : ΑΝΟΙΓΜΕΝΗ ΜΑΖΑ ( άτομα υψηλές συχνότητες ) ΙΣΧΥΣ ΔΕΣΜΟΥ ( ισχυροί δεσμοί, υψηλές συχνότητες )  Η ένταση ( Αλλαγή στην πολικότητα : ισχυρά πολικοί δεσμοί )  Έυρος κορυφής δεσμών 1 Η ευρείες κορυφές.