ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διδακτικά Εργαλεία.
Advertisements

Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
1ο ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Μικρές Αγγελίες – Μεγάλες Αλήθειες» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τι είναι wiki; Μια ιστοσελίδα που επιτρέπει στους επισκέπτες της να προσθέσουν, να αφαιρέσουν και να διαμορφώσουν το περιεχόμενό της.
“ Εγχειρίδιο” εύχρηστων εφαρμογών για την εκπαιδευτική πράξη.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Τι μπορεί να περιλαμβάνει η παρουσίαση; παιχνίδι ρόλων, αφήγηση,
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
Δραστηριότητες προσομοίωσης
ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ.
Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Τμήμα
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
Εργασία για το μάθημα της Πληροφορικής Β’εξαμήνου.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΕΥΘΥΝΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ – ΕΥΘΥΝΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τελετή Έναρξης Προγράμματος.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δέσποινα Σιδηροπούλου-Δημακάκου Τομέας Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Ερευνητικές Εργασίες Παιδαγωγικό πλαίσιο. Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία; Προσεγγίζουν διερευνητικά την γνώση και τη μάθηση Προϋποθέτουν.
1ο γενικο λυκειο μαρκοπουλου
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Γιατί οι Ερευνητικές Εργασίες (ΕΕ) είναι καινοτομία;
Η ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.
Οκτώβριος, 2012 Ειδική Θεματική δραστηριότητα Β΄ Τάξης ΕΠΑΛ Τομέας Ηλεκτρολογικός.
ΜΑΘΗΜΑ 4ο (Κοινωνικές ομάδες)
O Κλεισθένης θεμελιώνει τη δημοκρατία
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
Ο Δαυίδ, ένα παιδάκι εννέα χρόνων, έπρεπε να απομονωθεί, γιατί είχε δυνατό βήχα. Έκλαιγε και διαμαρτυρόταν “θα χάσω το μάθημα της Γεωμετρίας του Ρότζερ”.
1.4 Ο πολιτικός - Οι ιδιότητες του πολιτικού
Τ Ο «Ν ΕΟ Λ ΥΚΕΙΟ Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Οικογενειακές σχέσεις Ψυχολογική προσέγγιση
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ- ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΓΕΛ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝ ΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ- Γ’ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Καθηγητής: Μάριος Κουκουνάρας- Λιάγκης Ομάδα: Αρακυνθίου Φωτεινή.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ. Ερώτηση 1 η : Γιατί σύμφωνα με το συγγραφέα οι νέοι έχουν την τάση να αμφισβητούν ενώ οι μεγάλοι όχι; Σύμφωνα με τον συγγραφέα.
Η σύγχρονη παιδαγωγική σκέψη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρεύματα, της κοινωνικής ανανέωσης και της κοινωνικής συντήρησης. Τα νέα άτομα στη διαδικασία της.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
John Dewey
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
Παρουσίαση στο μάθημα «Διγλωσσία και εκπαίδευση»
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Προγραμματισμός & Διδασκαλία
Πίστη και επιστήμη. Αλληλοαποκλειόμενα ή αλληλοσυμΠληρούμενα
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: …………………….. ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Βενιέρη Αθηνά Μπουζέλου Σταυρούλα
Α΄ τάξη Θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Σχολική Κοινωνική Ζωή Σ. Κ. Ζ.
ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Project.
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία χωρίς διάλογο; Τι προσφέρει ο διάλογος στους πολίτες; Ποιο ιστορικό παράδειγμα γνωρίζετε όπου η δημοκρατία συνδέθηκε με τον διάλογο;

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προϋπόθεση της δημοκρατίας είναι ο διάλογος. Ο διάλογος ευδοκιμεί μόνο μέσα σε καθεστώς δημοκρατίας. Το κυριότερο δικαίωμα ενός πολίτη είναι η ελευθερία λόγου, γι’ αυτό και σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς δεν υπάρχει ελευθερία λόγου.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο διάλογος συμβάλλει στην ενημέρωση και στην κριτική στάση των πολιτών. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας γι’ αυτό και στην αρχαία Αθήνα, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, ο διάλογος ήταν βασική προϋπόθεση στη λήψη αποφάσεων στην Εκκλησία του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορείτε να φανταστείτε την επιστήμη χωρίς διάλογο; Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο οι επιστήμονες οδηγούνται στη γνώση;

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ο επιστημονικός διάλογος προάγει την επιστήμη και τη γνώση, καθώς την προστατεύει από τον δογματισμό. Η προσπέλαση της αλήθειας γίνεται μέσα από τη συζήτηση αποριών και την ανταλλαγή απόψεων. Ο λόγος και ο αντίλογος, η θέση και η αντίθεση προωθούν τον νου σε νέες αναζητήσεις, σε νέα ευρήματα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Πιστεύετε πως ένας καλλιτέχνης είναι ανεπηρέαστος από ξένες επιδράσεις στο έργο του; Αν όχι, μπορείτε να φέρετε ένα παράδειγμα από τα κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας; Ένα καλλιτεχνικό κίνημα πού κατά τη γνώμη σας στηρίζεται; Φέρτε ένα παράδειγμα.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ Ο καλλιτέχνης συνδιαλέγεται με τους άλλους καλλιτέχνες αντλώντας στοιχεία από άλλα καλλιτεχνικά ρεύματα και πολιτισμούς. Η αλληλοεπίδραση μεταξύ των καλλιτεχνών συμβάλλει στην εξέλιξη της τέχνης και του πολιτισμού.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ποια είναι τα οφέλη του διαλόγου ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές; Ποια είναι τα προσωπικά οφέλη ενός μαθητή με το να γίνεται το μάθημα διαλογικά; Πιστεύετε ότι θα πρέπει και μεταξύ τους οι καθηγητές να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις;

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο διάλογος είναι αναγκαίος στην εκπαιδευτική διαδικασία για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Ο διάλογος μέσα στην τάξη αναπτύσσει την κριτική ικανότητα του μαθητή. Ο διάλογος μεταξύ των καθηγητών και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους βοηθούν στην καλύτερη αξιολόγηση των μαθητών.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή των ανθρώπων χωρίς διάλογο και επικοινωνία; Τι οφέλη μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στην προσωπική του ζωή όταν συνδιαλέγεται με τους άλλους;

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Χωρίς διάλογο με τους άλλους η ζωή φαντάζει άδεια κι έρημη. Ο ειλικρινής διάλογος προάγει την φιλία και την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διευθέτηση των προσωπικών προβλημάτων και την αποφυγή των συγκρούσεων. Ο διάλογος είναι η μόνη εγγύηση ουσιαστικής και γνήσιας ψυχικής επαφής. Ο διάλογος καλλιεργεί τον αλληλοσεβασμό και τον αυτοσεβασμό.