ΧΑΡΤΙ Παραγωγή / Είδη χαρτιού

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Advertisements

Βιομηχανία της μόδας Στις αρχές του 20ου αιώνα η μαζική παραγωγή ρούχων οδηγήθηκε από: την άνοδο των νέων τεχνολογιών την ανάπτυξη του συστήματος παραγωγής.
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
ΧΑΡΤΙ Χρήσεις Ιστορική αναδρομή
Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών
«ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ» Σχολή: Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Όνομα: Βασίλης Τμήμα: Δομικών Έργων
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Ζητήματα Σελιδοποίησης
Βιώσιμη Πόλη Μαυρογιαννίδη Θεολογία Πατέρα Μυρτώ
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας … ενδείκνυται η ανοιχτή ακρόαση ή η χρήση hands-free.
Ηλεκτρονικό Γραφείο (Paperless Office) & Περιβάλλον
Ο ΟΘΟΝΕΣ Η οθόνη  (monitor ) του υπολογιστή, περιλαμβάνει ένα καθοδικό σωλήνα, όπως η τηλεόραση, και κατάλληλα κυκλώματα σάρωσης. Μπορεί να είναι έγχρωμη.
Να σκέπτεσαι και... να ενεργείς Η διαφορά μεταξύ φτωχών και πλούσιων χωρών δεν έγκειται στην ηλικία της χώρας.
ΚΑΛΙΟ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΒΙΤΣ.
 ένας τόνος χαρτί που ανακυκλώνεται σώζει τη ζωή 17 δέντρων!!!
Μέτρηση μήκους.
ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΕΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΒ «484» «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ» ΚΑΤΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-Β ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ-Β
Αγαθά είναι τα μέσα που ικανοποιούν τις ανθρώπινες ανάγκες.
Presentation of information/Παρουσίαση πληροφοριών
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
Οι τομείς παραγωγής της ευρωπαϊκής οικονομίας
Παραγωγή / Ανακύκλωση Μια εργασία μαθητών του 2ου Λυκείου Νέας Σμύρνης
Ποιον χάρτη να διαλέξω;
«Τεχνοοικονομική μελέτη μονάδας παραγωγής καυσίμων προϊόντων
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
1.1 Τι είναι η Χημεία και γιατί τη μελετάμε.
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT 6) ΥΠΟΘΕΜΑ: Σκουπίδια και παραδοσιακές κοινωνίες (ιστορική.
Οι μαύρες τρύπες είναι γιγαντιαία άστρα τα οποία κατά το τέλος της ζωής τους καταρρέουν στην ιδία τους τη μάζα με αποτέλεσμα να καμπυλώνουν άπειρα τον.
Προγραμματισμός Στόχων Προγραμματισμός Στόχων Σε όλες τις εφαρμογές του γ.π. που μελετήθηκαν στις προηγούμενες ασκήσεις υπήρξε ένας μοναδικός υπερισχύων.
ΓΥΑΛΙ Σχολείο: 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης Μέλη Ομάδας: Δερδελάκου Τζένη
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Η ελιά είναι δέντρο με σκληρό βλαστό,
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ – ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
«Εν Χημικόν ωρολόγιον» Το χημικό ρολόι Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η. Γαβρίλης.
Παραγωγή Σιδήρου Η αντίδραση που συμβαίνει σε μία υψικάμινο μπορεί να θεωρηθεί απλά ότι είναι η ακόλουθη Fe 2 O C = 2 Fe + 3 CO Συγχρόνως όμως συμβαίνουν.
Τελειώνει το πετρέλαιο
Medilab.pme.duth.gr Δρ. Π. Ν. Μπότσαρης 1 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ.
ΠΟΛΥΜΕΡΙΣΜΟΣ -ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ Όταν θα έχετε μελετήσει αυτή την ενότητα, θα μπορείτε: Να αναφέρετε διάφορα πετροχημικά προϊόντα που βρίσκονται στο περιβάλλον.
ΗΜΙΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..  ΓΕΝΙΚΑ : ΤΟ ΠΥΡΙΤΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ 14 η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ.
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Μόδα & Ενδυμασία Ανάγκη ή Πολιτισμός Ομάδα: Passion for Fashion Επιμέλεια: Μάργη Κριτσίνη, Ευαγγελία Κατσιμπέρη, Βικτώρια.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ. ΑΛΕΥΡΙ ◦ Σιτάλευρο : Είναι το προϊόν άλεσης υγιούς σιταριού, που έχει καθαριστεί βιομηχανικά από κάθε οργανική ή ανόργανη.
ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
ΑΡΧΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΥΑΛΙ.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η χαρτοβιομηχανία ΠΑΠΥΡΟΣ παράγει χαρτί οικιακής χρήσης,
Ο ρόλος του νερού στη γεωργία
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να: (α) Ορίζετε το Ηλεκτρικό Ρεύμα
Το πυρίτιο Ιδιότητες και χρήσεις.
Τμήμα:Γ’4 Μάθημα: Βιωματικές: Δράσεις Θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Ο πρώτος υπολογιστής ENIAC.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
Υλικό/ Αρχιτεκτονική Η/Υ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ & ΓΙΩΡΓΟΣ.
Εξαιρετικά πειράματα με απλές και φθηνές ιδιοκατασκευές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΑΡΤΙ Παραγωγή / Είδη χαρτιού Μια εργασία μαθητών του 2ου λυκείου Νέας Σμύρνης

Παραγωγή Χαρτιού. Γενικά : Η κυτταρίνη δεν είναι μόνο το πιο διαδεδομένο οργανικό υλικό που διαθέτει η φύση, είναι και ένα σπουδαίο συστατικό των ξυλωδών φυτών που σταθερά αναπαράγεται. Η κύρια λειτουργία των βιομηχανιών χαρτοπολτού είναι η μετατροπή της σε προϊόντα χαρτιού. Η παραγωγή χαρτιού καταναλώνει μεγάλες ποσότητες χημικών και τεράστια ποσά ενέργειας.

Πρώτες Ύλες Ως κύρια ύλη για την παραγωγή χαρτιού είναι οι ίνες κυτταρίνης ξύλου. Ένα μεγάλο ποσοστό, που σε πολλές χώρες φθάνει το 25%, είναι από ανακύκλωση χαρτιού. Για παραγωγή χαρτοπολτού χρησιμοποιούνται τόσο τα σκληρά ξύλα όσο και τα μαλακά. Ο φλοιός των δένδρων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως, επειδή δεν είναι πολύ ινώδης. Έτσι, απομακρύνεται στο εργοστάσιο χαρτοπολτού με μεθόδους αποφλοιώσεως.

Παραγωγή Χαρτοπολτού. Πριν παραχθεί χαρτί από ξύλο , οι ίνες της κυτταρίνης πρέπει να ελευθερωθούν από τη μήτρα της λιγνίνης που τις κρατάει κολλημένες. Όσες υπάρχουν στον χαρτοπολτό επανασυγκολούνται με διάφορα χημικά πρόσθετα και δίνουν χαρτί. Υπάρχουν πολλές διεργασίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παραγωγή πολτού από ξύλο.

Μέθοδοι πολτοποιήσεως ξύλου H μέθοδος Kraft, η οποία έχει τις μακρύτερες ίνες ενώ τα χημικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι τόσο καταστρεπτικά για τις ίνες, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους. Η μηχανική μέθοδος, κατά την οποία δεν παράγεται χαρτοπολτός καλής ποιότητας ούτε χρησιμοποιούνται χημικά. Κατά την μηχανική μέθοδο, μαλακώνετε το ξύλο και κατόπιν οι κορμοί αποϊνώνονται με περιστρεφόμενη πέτρα.

Η θερμομηχανική μέθοδος έχει το πλεονέκτημα ότι γίνεται σε υψηλότερη θερμοκρασία όπου η λιγνίνη γίνεται πιο μαλακή και κάνει την μηχανική πολτοποίηση ευκολότερη. Το χαρτί που δίνει όμως είναι κακής ποιότητας. Άλλες μέθοδοι πολτοποιήσεως δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς δεν χρησιμοποιούνται εκτεταμένα, ενώ μοιάζουν , κατά κάποιο τρόπο , με αυτές που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Είδη χαρτιού. Τα πιο διαδεδομένα είδη χαρτιού είναι τα : I) Χαρτί γραφής και εκτύπωσης, το οποίο επί το πλείστον παράγεται από λευκασμένη κυτταρίνη και λιγότερο από μηχανικό πολτό και αλεύκαστη κυτταρίνη. II) Χαρτί συσκευασίας, το οποίο παράγεται επίσης από λευκασμένη κυτταρίνη.

ΙΙΙ) Δημοσιογραφικό χαρτί, το οποίο έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση σε όλο τον κόσμο. Είναι και πρέπει να είναι φτηνό γιατί είναι χαρτί μιας χρήσης και κατασκευάζεται απ’ τους χώρους που παράγουν χαρτοπολτό. ΙV) Χαρτί υγείας. Η σύσταση του είναι από καθαρή λευκασμένη κυτταρίνη αφού λόγω της χρήσης του, πρέπει να τηρεί τους νόμους υγιεινής και ασφάλειας.

V) Χαρτόνια. Τα χαρτόνια κυκλοφορούν σε μια πού μεγάλη ποικιλία ειδών, ανάλογα με της πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους και της διάφορες ποιότητες τον στρωμάτων που τα αποτελούν. VI) Άλλες μορφές γραφικής ύλης, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε πολύ μικρό βαθμό είναι το χαρτί από φύλλα φοίνικα, μπαμπού, ελεφαντόδοντο και μέταλλο.

ΛΥΣΕΙΣ Το χαρτί είναι ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά σε τεράστιες ποσότητες, ενώ η παραγωγή του είναι αρκετά δαπανηρή. Για να μειωθεί η χρήση χαρτιού μπορούμε να χρησιμοποιούμε το λεγόμενο ηλεκτρονικό χαρτί. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, προβλήματα που είχαν εμφανιστεί όπως το μικρό του μέγεθος ή το πόσο εύθραυστο ήταν, έχουν λυθεί.

Πλέον, η τελευταία μορφή του ηλεκτρονικού χαρτιού είναι σε διαστάσεις όσο μια σελίδα Α4 ενώ ζυγίζει μόλις 370 γραμμάρια. Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ μικρή και γίνεται μέσω μπαταρίας. Επίσης ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να γράφει και πάνω του, ακόμα και να εμφανίσει και πληκτρολόγιο αφής.