Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τμήμα:Γ’4 Μάθημα: Βιωματικές: Δράσεις Θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τμήμα:Γ’4 Μάθημα: Βιωματικές: Δράσεις Θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τμήμα:Γ’4 Μάθημα: Βιωματικές: Δράσεις Θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΑΕΙΦΟΡΙΑ Τμήμα:Γ’4 Μάθημα: Βιωματικές: Δράσεις Θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

2 Γιατί να ανακυκλώσω αλουμίνιο;
Γιατί με την ανακύκλωση αλουμινίου επιτυγχάνεται: Η εξοικονόμηση Φυσικών Πόρων. Η μείωση σκουπιδιών (Το αλουμίνιο μπορεί να ανακυκλώνεται συνεχώς) . Η εξοικονόμηση: 4 τόνων βωξίτη, 500 κιλών σόδα, 700 λίτρων πετρέλαιο κ.α (τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή 1 τόνου αλουμινίου). Ένα καθαρό περιβάλλον-Καλύτερη ποιότητα ζωής. Η εξοικονόμηση ενέργειας.

3 Τι συμβαίνει αν δεν ανακυκλώνω;
1. Για να αποσυντεθεί ένα αλουμινένιο κουτάκι, χρειάζονται χρόνια. Ανακυκλώνοντας το όμως σε μικρό χρονικό διάστημα ξαναχρησιμοποιείται.

4 Βλάπτει τον οργανισμό μας;
Είναι επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, καθώς προκαλεί προβλήματα υγείας ακόμα και σε μικρές ποσότητες (0,3 γραμμάρια<) τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι (μη) αναστρέψιμα (όπως Αλτσχαιμερ, Έλκος Στομάχου, Καρκίνος, Πάρκινσον). Και όλα αυτά προκαλούνται, όταν αλουμίνιο δεν ανακυκλώνεται, αλλά αποσυντίθεται και περνά στο νερό και σε μετέπειτα στάδιο στον οργανισμό μας.

5 Πως παράγεται το αλουμίνιο;
Πρώτη Ύλη Ο βωξίτης είναι πέτρωμα, δηλαδή συνδυασμός ορυκτών, και αποτελεί το κυριότερο μετάλλευμα αργιλίου. Ανακαλύφθηκε το 1821 από το Γάλλο γεωλόγο Pierre Berthier .Σχηματίζεται από την αποσάθρωση αργιλοπυριτικών πετρωμάτων.

6 Πώς επεξεργαζόμαστε το αλουμίνιο;
Επεξεργασία Για να γίνει ο βωξίτης αλουμίνιο, ακολουθούν δύο φάσεις: 1)η μετατροπή του σε υδροξείδιο του αργιλίου και 2) η εξόρυξη του αργιλίου. Και στις δύο περιπτώσεις απαιτούνται πολύπλοκες και ακριβές ενεργειακές και οικονομικές διεργασίες: ηλεκτρόλυση σε υψηλές θερμοκρασίες(περίπου 1100 βαθμοί Κελσίου), θρυμματισμός, ηλεκτρική ενέργεια, ακριβά χημικά στοιχεία (π.χ φθόριο) κ.α Άρα, συμπεραίνουμε πως η καθημερινή κατασκευή τόνων αλουμινίου είναι οικονομικά και ενεργειακά δαπανηρή, καθώς απαιτούνται πολλά (και συνήθως ακριβά υλικά) και σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

7 Δηλαδή, τι γίνεται γενικά στο αλουμίνιο;

8 Σαν χώρα, τι κάνουμε; Στην Ευρώπη το χρόνο 2015, ανακυκλώθηκε το 60% του καταναλωμένου αλουμινίου.  Υπολογίζεται ότι το 2015 στην Ελλάδα καταναλώθηκαν 700 εκατομμύρια κουτιά αλουμινίου. Από αυτά, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, μόνο το 25% ανακυκλώθηκε.

9 Τι μάθαμε από όλα αυτά; Μάθαμε ότι:
-Τα χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτιά, δεν είναι άχρηστα -Με την ανακύκλωση αλουμινίου σε ειδικούς χώρους, σας προσφέρονται χρήματα. -Επιπλέον, έχουμε μεγάλο οικονομικό όφελος, -Και επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση πρώτων υλών . -Όταν πετάτε ένα κουτί, είναι σαν να πετάτε χρήματα. -Σώζοντας το περιβάλλον, σώζετε και την υγεία σας. Ανακυκλώστε Αλουμίνιο-Συμφέρει!

10 Όνομα Ομάδας: ΚΑΡΓΓ Μέλη: Γωγώ Λώλου, Κατερίνα Κοσμοπούλου, Γεωργία Κυριακοπούλου, Ρένια Κυριακοπούλου, Αλέξης Νικόλας Ματσάκος


Κατέβασμα ppt "Τμήμα:Γ’4 Μάθημα: Βιωματικές: Δράσεις Θέμα: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google