Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΑ: LOOKING THROUGH
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Παπαπέτρου Στέλιος Βασιλείου Έλενα Γκλιάου Μαρία Κυριάκου Κυριακή
Όλοι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας συζητώντας !
Μαθητής με π.ο. στο σχολείο μας. Τα κομμάτια του πάζλ.
Μέλος του Child Helpline International Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία Με τη χρηματοδότηση και την εποπτεία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια,
Επιθετικότητα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Ντία Γερμανού, Δασκάλα ΙΒ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου.
6η ΜαρΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Ο έφηβος και το σχολικό περιβάλλον Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Υπέυθυνες Προγράμματος: Σπυροπούλου Ελένη Παπαδοπούλου Κρυστάλλω.
Σχολικός Εκφοβισμός (Bullying)
Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα
ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ- ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012.
6 Μαρτίου 2013, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Φόβοι, ανασφάλειες και ψυχολογικά προβλήματα εφηβικής ηλικίας
BULLYING Τελευταία γίνεται μεγάλη αναφορά στην ενδοσχολική βία μεταξύ των μαθητών και η πολιτεία με διαφημιστικά της μηνύματα, ξεκίνησε την ενημέρωση του.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
«Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό»
Ενδοσχολική Βία Η ενδοσχολική βία είναι μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως.
Ο ρόλος του ψυχολόγου στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες/ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Η. Ε. Κουρκούτας.
Γονιός : Ένα επάγγελμα χωρίς προετοιμασία Ειρήνη Κορδερά Ψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος.
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
ΌΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!.
Επιμελήθηκαν οι: Αλέξανδρος Π. Βλαδίμηρος Ε. Νίκος Π.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ
Ο ρόλος του θύτη στην ενδοσχολική βία Το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του, τα αίτια που τον ωθούν και οι συνέπειες των πράξεών του.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΑ: AITIA KAI ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΠΡΙΓΚΕΛ ΣΕΛΕΝΙΤΣΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ Ενδοσχολική βία στο ελληνικό σχολείο
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Ένταξη /ενσωμάτωση παιδιών με ιδιαιτερότητες
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;  Αντικείμενο προσοχής  Εσκεμμένη η απρόκλητη  Κοινωνικό πρόβλημα  Ομαδικό φαινόμενο  Συχνό φαινόμενο.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας (23-26 Νοεμβρίου 2006) Ανακοίνωση του Στέφανου Χρ. Κουμαρόπουλου Δρ. Παν. Αθηνών Υπευθύνου Συμβουλ. Σταθμού.
Ψυχολογία έφηβων Είμαι όμορφος; Είμαι άσχημος;
Βασιλική Μουγκού Γεωργία Παπαθεοδώρου
 Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας.  Οι επιθέσεις τις περισσότερες φορές αναίτιες πληθαίνουν.  Οι υποστηριχτές.
Bullying Τρόποι Πρόληψης και Αντιμετώπισης
Δέσποινα Στεφανία Τζένη
Καταθλιψη Λύκειο Μεσοβουνίων
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ MEDITERRANEAN COLLEGE ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
Θέμα : « Ενδοσχολική Βία ».  A βραάμκια Ελεονώρα  Καραλή Σοφία  Σπυριδώνου Ειρήνη  Σωτηρίου Μαρία.
Διεπιστημονική Προσέγγιση της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη Ιατρός, Βιοπαθολόγος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ  Φυσικό Περιβάλλον  Τοξικοί κίνδυνοι στα Σχολεία  Διατροφή και Κυλικείο  Συνέπειες Σχολικής.
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ l ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ “ The Silence of home fear” ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑ ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΜΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΙΓΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ.
Διαχείριση Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα
ΒΙΑ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, BULLYING (εκφοβισμός).
«Διαχείριση απώλειας και πένθους στο σχολείο» Συμβουλευτική ψυχολόγος
Εκφοβισμός στα σχολεία
6 Μαρτίου 2016 Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού!
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
«Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαταραχές Λόγου»
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου

Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Ε. Ψ. Υ. Π. Ε Η Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υπηρεσία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. αποτελείται από δύο γραμμές: Η «Γραμμή-Σύνδεσμος 8018011177», η οποία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ενηλίκους που χρειάζονται ενημέρωση ή υποστήριξη για θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων μέχρι 18 ετών. Λειτουργεί καθημερινές, 9.30 π.μ-8.30 μ.μ και το Σάββατο 9.30 π.μ-2.00 μ. μ. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές. Η Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111 απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 2:00 μ.μ. έως τις 8:30. μ.μ. και το Σάββατο 9.30 π.μ-2.00 μ.μ. . Το παιδί ή ο έφηβος μπορεί να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας τον απασχολεί και να έχει ψυχολογική υποστήριξη.

Διαβάζοντας ένα από τα τεύχη της εφημερίδας «έχετε μήνυμα»: Διαβάζοντας ένα από τα τεύχη της εφημερίδας «έχετε μήνυμα»: Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο αναφέρεται στον «Εκφοβισμό και τη Βία στο Σχολείο» και στις επιπτώσεις τους στα παιδιά. Ο εκφοβισμός και η βία προκαλούν Έντονο άγχος και ανασφάλεια Φοβίες Κατάθλιψη Ψυχοσωματικά προβλήματα (π.χ. πονοκέφαλος, πόνοι στην κοιλιά, διαταραχές ύπνου) Σχολική άρνηση και μαθησιακές δυσκολίες που συχνά καταλήγουν σε μαθησιακή αποτυχία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ? ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ Καταθλιπτικό συναίσθημα- απόσυρση Απουσία ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης Άγχος και ανησυχίες σε υπερβολικό βαθμό Χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο Σωματικά συμπτώματα Εύκολη κόπωση Αδυναμία συγκέντρωσης Απαξίωση του εαυτού Διαταραχή ύπνου ή και φαγητού Ιδέες αυτοκτονίας

ΜΙΛΑ ΜΟΥ

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ: ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ : ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. ΕΙΝΑΙ: Να σε ακούσουν προσεκτικά  Να κατανοήσουν το πρόβλημά σου και να σε στηρίξουν ψυχολογικά Να σε βοηθήσουν να εκφράσεις τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σου Να σου προσφέρουν την αναγκαία και σωστή πληροφόρηση σε ζητήματα που σε ενδιαφέρουν Να σε ενημερώσουν για την κατάλληλη υπηρεσία στην κοινότητα όπου θα μπορούσες να απευθυνθείς για περαιτέρω βοήθεια Να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα σε θέματα που αφορούν παιδιά και εφήβους

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Επιμέλεια παρουσίασης : Κατερίνα Μπακάλη Γ2